ریشهیابی یک آرزوی همگانی در تاریخچه خوشبختی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگی و هنرخبرگزاری آنا، «خوشبختی» مفهومی به ظاهر آشناست که همه افراد به میزان و سطوح مختلف دغدغه آن را دارند. اگر از کسی در باره مصداقهای خوشبختی بپرسیم، مواردی که خواستار دست یافتن به آنها در میانمدت یا بلندمدت است یا به نظرش ارزشمند میآیند را بیان میکند اما اگر از او بپرسیم که خوشبختی چیست معمولاً پاسخ روشنی در آستین ندارد.
ایده محوری کتاب «تاریخچه خوشبختی» ابهام زدایی از مفهوم خوشبختی است. نویسنده با نگاهی نقادانه، نه تنها تاریخچه این مفهوم را در تفکر فلسفی مرور میکند، بلکه دیدگاههای مختلف را با هم مقایسه و نقد مینماید. کتاب تاریخچه خوشبختی نگاهی ژرفاندیشانه به مفهوم خوشبختی دارد. نویسنده این اثر اگرچه معیار مشخصی را برای تعریف و تعیین میزان خوشبختی به خواننده ارائه و توصیه نمیکند، اما ایدهها و نظرگاههای مختلف را به گونهای طرح کرده که برای خواننده کم و بیش آشنا و ملموس به نظر میرسد و قابل استفاده است.
این کتاب با مروری بر تاریخ 2500 ساله تفکر فلسفی در باره مفهوم «خوشبختی» چالشهای مرتبط با این موضوع را برای مخاطب عام بیان میکند. اگرچه متن کتاب مبنای فلسفی دارد، اما با ارائه مثالهای کاربردی و در عین حال تفکر برانگیز برای مخاطب عامِ علاقهمند به ریشهیابی مفاهیم انسانی، مفید و جذاب است.
کتاب «تاریخچه خوشبختی» به زبانی همهفهم، گذری نقادانه بر مفهوم خوشبختی در طول تاریخ 2500 ساله تفکر فلسفی دارد. «نیکلاس وایت» اگرچه قصد ندارد در این کتاب توصیهای قاطعانه در خصوص تعریف خوشبختی یا معیاری برای تعیین میزان آن عرضه کند، اما با تأمل موشکافانه بر این مفهوم و آرای مخالف فلسفی و نیز نقد و بررسی آنها و ارائه مثالهایی ساده کمک میکند زوایای مختلف این مفهوم برای خواننده روشنتر شود. مفهوم خوشبختی معنی ساده و روشنی دارد، اما وقتی در آن عمیق میشویم با چالشهایی روبهرو خواهیم شد که کمتر به آن توجه کردهایم.
خوشبختی و چگونگی رسیدن به آن یا سنجش و حفظ سعادت، از آن مواردی است که نیازمند داوریهای ارزشی و یافتن مبنایی عقلی است؛ به این معنا؛ کتاب تاریخچه خوشبختی از جنبههای فلسفی به این مفهوم میپردازد. این بررسی با قلمی عرضه شده است که آن را از انحصار بحث نظری نظاممند، زبان عقلی صرف و مخاطب دانشگاهی خارج کرده و برای مخاطبان از هر قشری جذاب میسازد.
این کتاب در شش فصل تدوین شده است که به ترتیب عبارتاند: از «آشنایی با مفهوم خوشبختی»، «تضادها، چشماندازها و شناسایی خوشبختی»، «لذت، لذتطلبی و اندازهگیری خوشبختی»، «خوشبختی، ساختار و هماهنگی»، «اخلاقیات، خوشبختی و تضاد»، «خوشبختی، امر واقع و ارزش» و نهایتاً «سر کردن بدون این مفهوم».
نشر گمان کتاب «تاریخچه خوشبختی» نوشته نیکلاس وایت را با ترجمه خشایار دیهیمی در 308 صفحه و به قیمت 29 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
انتهای پیام/4104/ن
انتهای پیام/