صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۳ - ۲۳ دی ۱۳۹۷
در دانشگاه آزاد دامغان رخ داد؛

تصفیه پساب کارخانه‌های صنعتی با فیلترهای زیستی

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان برای تصفیه پساب کارخانه‌های آبکاری فیلتر زیستی تولید کرد که علاوه بر حفظ محیط‌زیست باعث صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود.
کد خبر : 351745

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، مجید مقبلی با اعلام اینکه آبکاری در بسیاری از صنایع مثل لوازم‌خانگی، خودروسازی، الکترونیک و ساختمان کاربرد دارد، اظهار کرد: به دلیل وجود فلزات سنگین و مواد و آلاینده‌های سمی مانند سیانور در پساب کارخانه‌های آبکاری، این صنعت از صنایع به‌شدت آلوده‌کننده محیط‌زیست معرفی‌شده و برای محیط زندگی انسان‌ها خطرناک است.


وی افزود: به‌دلیل هزینه‌های بالای سیستم‌های تصفیه‌کننده و نیاز به فضای زیاد و هزینه‌کردهای راهبری و نیروی انسانی، بسیاری از صاحبان صنایع، تمایلی به تصفیه پساب‌های صنعتی ندارند و ما توانستیم میکروارگانیسم‌ها را از همین محیط پساب‌های صنعتی جدا کنیم و میکروارگانیسم‌ها می‌توانند به‌راحتی، سیانور را تجزیه کنند و عناصر سنگین مانند مس، نیکل، کُرم و قلع را غیرسمی کرده و به‌عنوان منبع انرژی جذب کنند؛ درحالی‌که برخلاف سیستم‌های موجود، پساب‌ها از نوع لجن نیستند.


عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: با استفاده از فیلترهای زیستی، می‌توان با سادگی و هزینه کم، انواع فلزات و مواد سمی را جدا و علاوه بر حذف آلاینده‌های به‌شدت خطرناک زیست‌محیطی در مصرف آب صرفه‌جویی کرد؛ به‌طوری‌که در صورت فراگیرشدن استفاده از بایوفیلترها، می‌توان روزانه بین 6 تا 10 هزار مترمکعب در مصرف آب استان تهران صرفه‌جویی کرده و با خروجی آب تصفیه‌شده هم می‌توان آب مقطر تولید و در شست‌وشو و آبیاری فضای سبز و حتی در مصارف کشاورزی از آن استفاده کرد.


مقبلی از تجربه صنعتگران در استفاده از بایوفیلترها نیز گفت: در سال اخیر تعدادی از کارخانه‌های صنعتی از بایو فیلترها استفاده کردند و از نتیجه کار راضی بودند؛ زیرا این نوع  فیلترها به افزایش بهره‌وری کمک کرده‌ و باعث صرفه‌جویی در مصرف آب شده‌اند و محیط‌زیست، سلامت کار را تأیید کرده است.


به گزارش آنا، این طرح از مجموعه طرح‌های برون‌دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با مدیریت مجید مقبلی بوده که با مشارکت اداره کل آب و فاضلاب استان سمنان نهایی شده است.


انتهای پیام/4121/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر