صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۶ - ۲۴ دی ۱۳۹۷
دبیر یک انجمن علمی:

انجمن علمی تاریخ به دست اولین ورودی‌های دانشگاه علامه متولد شد

رشته تاریخ پس از چند سال پیگیری در دانشگاه علامه راه‌اندازی شد و با ورود دانشجویان این رشته به این دانشگاه، ایده راه‌اندازی انجمن علمی تاریخ به‌وجود آمد.
کد خبر : 351675

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه علامه طباطبایی با وجود اینکه اولین دانشگاه حوزه علوم انسانی در کشور است اما تا سال 96 رشته تاریخ نداشت.


به گفته اساتید دانشگاه علامه طباطبایی پس از 15 سال پیگیری برای راه‌اندازی رشته تاریخ در این دانشگاه و تشدید این پیگیری‌ها از سال 92، تلاش‌ها به نتیجه رسید و سال 96 این رشته به‌طور رسمی در این دانشگاه تأسیس شد و دانشجو پذیرفت. این رشته 20 نفر در سال 96 و 36 نفر در سال 97 دانشجو جذب کرده است که از این تعداد دانشجو، 12 نفر دانشجوی شبانه هستند.


رشته تاریخ دانشگاه علامه طباطبایی سه عضو هیئت‌علمی دارد که قرار است تا سال آینده به دو برابر افزایش یابد. اولین دانشجویان ورودی این رشته با کسب اولین معدل خود تصمیم به راه‌اندازی انجمن علمی تاریخ می‌گیرند. در ادامه گفتگوی شایان ریحانی دبیر این انجمن را با خبرنگار آنا می‌خوانید.


آنا: درخصوص این رشته در دانشگاه علامه توضیح دهید.


ریحانی: با توجه به اینکه این رشته جوان است اما تفاوت قابل ملاحظه‌ای با رشته‌های تاریخ دیگر دانشگاه‌ها دارد. تفاوت رشته تاریخ دانشگاه علامه با دیگر دانشگاه‌ها در رویکرد آن است. رویکرد رشته تاریخ در دانشگاه علامه سنتی نیست. بدین‌معنا که تنها جریان‌های سیاسی را مورد بررسی قرار نمی‌دهد و می‌توان گفت رشته تاریخ این دانشگاه یک رشته میان‌رشته‌ای است و حوزه‌های ادبیات، اجتماعی، اقتصادی و ... را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.


در ابتدا نام این رشته «تاریخ فرهنگی» گذاشته می‌شود که این نام تغییر پیدا می‌کند. همچنین اساتید درحال‌پیگیری راه‌اندازی مقطع ارشد این رشته به‌نام تاریخ فرهنگی هستند. پیش‌بینی می‌شود رشته تاریخ دانشگاه علامه، فصل جدیدی را در علم تاریخ کشور رقم بزند.


همچنین با توجه به جوان بودن این رشته برای دانشجویان این دانشگاه، این امید وجود دارد که از اعضای هیئت‌علمی و اساتید آینده این رشته باشند.


آنا: انجمن علمی تاریخ دانشگاه علامه را معرفی کنید.


ریحانی: ایده راه‌اندازی این انجمن با ورود به دانشگاه در ذهن دانشجویان ایجاد شد و برای ثبت این ایده نیازمند به هیئت مؤسس انجمن و لزوم معدل بود. از همین رو مجبور شدیم تا پایان ترم صبر کنیم و درنهایت انجمن علمی تاریخ، آذرماه امسال ثبت شد که درحال‌حاضر نیز کارهای اساسنامه این انجمن را انجام می‌دهیم.


آنا: برنامه‌های پیش روی این انجمن چیست؟


ریحانی: اولین برنامه انجمن علمی تاریخ 29 بهمن یا پنج اسفند ماه به‌مناسبت سالگرد رشته تاریخ در دانشگاه علامه برگزار می‌شود.


آموزش خط‌های باستانی از اهداف تخصصی انجمن


برگزاری دوره‌های آموزش زبان باستانی از اهداف تخصصی این انجمن است. پیش از عید دوره آموزشی زبان میخی و پس از عید دوره آموزش زبان پهلوی برگزار خواهیم کرد. این دوره‌ها نه‌تنها برای دانشجویان دانشگاه علامه بلکه برای دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها نیز هست.



آنا: درخصوص نشریه کهن دیار توضیح دهید.


ریحانی: نشریه کهن دیار گاهنامه‌ای است که صاحب امتیاز آن انجمن علمی تاریخ دانشگاه علامه است. این نشریه در حوزه فرهنگی و تاریخی فعالیت خواهد کرد و اولین شماره آن در اسفند ماه منتشر می‌شود. در این نشریه مقالات دانشجویان کارشناسی نیز چاپ می‌شود. همچنین از مقالات اساتید و پژوهشگران خارجی که درخصوص ایران مطالعه می‌کنند استفاده می‌شود و انجمن علمی تاریخ را از حالت درون‌دانشگاهی بیرون می‌آورد.


آنا: در بحث درآمدزایی، فارغ‌التحصیلان رشته تاریخ چه راهکارهایی پیش روی خود دارند؟


ریحانی: یکی از حوزه‌های مهم کسب‌وکار که تحصیلات مرتبط با تاریخ، نقش مهمی در آن دارد، مبحث گردشگری است و فارغ‌التحصیلان رشته تاریخ می‌توانند با ورود به این حوزه کسب درآمد کنند و ما به‌دنبال این هستیم که انجمن را وارد حوزه گردشگری کنیم.


آنا: دغدغه دانشجویان رشته تاریخ دانشگاه علامه چیست؟


ریحانی: رشته تاریخ و فلسفه دانشگاه علامه در دانشکده ادبیات و زبان خارجی است که با هم نامرتبط هستند و از طرفی با کمبود فضای آموزشی نیز مواجه هستیم. البته قرار است در دانشگاه علامه، دانشکده علوم پایه شامل جغرافیا تاریخ و ... ایجاد شود. یکی دیگر از مشکلات دانشجویان شبانه رشته تاریخ، افزایش مجدد 600 هزار تومانی شهریه این دانشگاه است که اعتراض دانشجویان را در پی داشت.


همچنین در حال راه‌اندازی اتحادیه انجمن‌های علمی تاریخ هستیم و صحبت‌های اولیه آن با انجمن دانشگاه تهران نیز انجام شده است؛ با وجود این اتحادیه، ارتباط بین انجمن‌های علمی تاریخ افزایش پیدا می‌کند و کارهای حرفه‌ای‌تری صورت می‌گیرد. این اتحادیه در بین انجمن‌های علمی علوم سیاسی شکل گرفته است.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر