پرستار خودش احترام میخواهد نه روزش!
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وقتی کسی پرستار شد، بیمار میشود خویشِ خودش! دیگر فرقی نمیکند پیرزن است یا پیرمرد؛ کودک است یا جوان؛ مهم آن است که او پرستار است و باید به دنبال راهی برای درمان بیمار باشد.
پرستار به خاطر خودش ارجوقرب دارد نه یک روز خاص
صابر عینی در گفتگو با گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در روز پرستار بسیاری از مسئولان بهتر است بهجای پیامهای تبریک، جایگاه و مقام پرستاران را حفظ کنند و در جایی که باید از حقوق آنها دفاع کنند، سکوت نکنند.
پرستار باسابقه بیمارستان آپادانا در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که جامعه پرستاری با آن روبهرو است، برخی اظهارنظرهایی است که دل جامعه پرستاری را به درد آورده است؛ یک پرستار چهار سال از عمرش را درس خوانده و دو سال طرح را بر اساس قوانین سازمان نظام پرستاری در بیمارستانها میگذرد اما بهتازگی صحبت از اینکه این طرح بدون گذراندن دو سال در بیمارستانهای دولتی به پرستاران اعطا میشود، موضوعی است که پرستاران باسابقه و تحصیلکرده را نگران کرده است.
وی با اشاره به اینکه پرستاران را به نام فرشته میشناسند، ادامه داد: تنها در قالب حرف و سخن است که جایگاه پرستاران گرامی داشته میشود و در عمل این پرستاران هستند که باید بار سنگین درمان بیمار را حتی بیشتر از پزشکان به دوش کشند. نوبتهای سنگین، پرستاران را خسته کرده و شرایط بد مالی باعث میشود آنها مجبور باشند در چند بیمارستان کار کنند. اینها در حالی است که 100 درصد رسیدگی به بیمار بر عهده پرستار است.
عینی با اشاره به اینکه حمید احمدی، پرستار اورژانس که جانش را چندی پیش در راه نجات مردم از دست داد، نمونهای کامل بهعنوان یک پرستار است، ادامه داد: کسانی که سروکارشان به بیمارستان افتاده است، میدانند که بیشترین بار کار در بیمارستان بر عهده پرستاران است درحالیکه کمترین حقوق را هم این گروه میگیرند؛ از سال گذشته قرار شد طبق قوانین نظام پرستاری شاهد افزایش ۲۰ درصد حقوق پرستاران باشیم اما باید این را پرسید که آیا این افزایش ۲۰ درصد جوابگوی افزایش هزینههای 100 درصدی خانوادهها هست؟
پرستار بیمارستان آپادانا از اینکه برخی مسئولان از ورود پرستارانی که دورههای یک سال را در بیمارستانها میگذرانند حمایت میکنند، گله کرد و گفت: هنوز ما پرستاران تحصیلکرده زیادی داریم که در نوبت گذراندن طرح قرار دارند. درواقع باید گفت پرستار تحصیلکرده داریم و کمبود نیرو نداریم اما به دلیل قوانین خاصی که سازمان نظام پرستاری اعمال کرده، از این گروه از پرستاران استفاده نمیشود و با مطرح کردن اینکه تعداد نیروهای پرستاری در بیمارستانها کم است، موضوع ورود پرستاران دورههای یکساله را مطرح میکنند؛ این موضوع باعث میشود پرستاران بسیار دلخور شوند.
وی با اشاره به اینکه کارانه پرستاران بعد از ۶ ماه واریز میشود، ادامه داد: تأخیر پرداخت کارانه پرستاران باعث میشود که ارزش پول در این 6 ماه بسیار تغییر کرده و زمانی که این پول به دست پرستار میرسد، نتواند از آن استفاده درستی کند.
عینی با اشاره به اینکه یک پرستار باید شبانهروز بر بالین بیمار باشد ادامه داد: وقتی بیماری به بیمارستان مراجعه میکند، رسیدگی به او تا ۹۰درصد بر عهده پرستار است؛ این در حالی است که ۸۰ درصد هزینه درمان به پزشک میرسد و ۲۰ درصد آن را بیمارستان اخذ میکند؛ در حالیکه تنها یک درصد از تعرفه سهم پرستار میشود.
این پرستار از وزیر سابق بهداشت هم زیاد گله داشت؛ از اینکه او پرستاران را به نام آمپولزن میشناخت و جایگاه این گروه عظیم و بزرگ را قدر نمیدانست.
پرستار به خانه و زندگیاش نمیرسد
صبا حسینی نیز مهمترین مشکل پرستاران را پرداخت دیرهنگام کارانهها میداند و معتقد است پرداخت دیرهنگام این کارانه سبب میشود پرستاران با مشکل روبرو شوند و عملاً این کارانه ارزش مالیاش را از دست میدهد.
پرستار بیمارستان امام خمینی(ره) زیاد بودن نوبتها و خستگی زیاد را نتیجه فرسایش کار پرستاران عنوان کرد و ادامه داد: ما شاید در بدترین شرایط زمانی در بالین افراد حاضر شویم و این مسئله سبب میشود که ما نیز همراه بیمار دچار استرس شویم و این استرس بهطور مستقیم بر ما نیز تأثیر میگذارد.
وی ادامه داد: کسی که میخواهد پرستار شود، باید صبر و حوصله داشته باشد و بداند که میخواهد چه شغلی را انتخاب کند و چه هدفی را در زندگی خود انتخاب کرده است.
حسینی تشریح کرد: شیفتهای سخت و سنگین و کمبود پرستار باعث شده است تا پرستاران و بهویژه بانوان پرستار که مسئولیت خانه را نیز بر عهدهدارند، نتوانند به مشکلات و مسائل زندگی خود نیز بپردازند.
انتهای پیام/4087/خ
انتهای پیام/