صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک فعال محیط زیست:

سبزیجات آبیاری‌شده با آب آلوده به‌راحتی قابل شستشو نیست

یک فعال محیط زیست گفت: آبی که حاوی پسماند فلزات سنگین است در صورت استفاده درآبیاری سبزیجات و صیفی‌جات به ریشه گیاهان غده‌ای نفوذ کرده و با شستشو از بین نمی‌رود.
کد خبر : 351623

فرخ مستوفی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص آبیاری سبزیجات و صیفی‌جات با فاضلاب در تهران اظهار کرد: معمولاً آبیاری با فاضلاب در تابستان انجام می‌شود؛ زیرا در زمستان بخش زیادی از آب، از طریق بارندگی تأمین می‌شود.


وی تصریح کرد: در تابستان‌ها به دلیل کمبود آب این موضوع شایع‌تر است ولی ما می‌بایست نسبت به اعلام عمومی آن حساسیت داشته باشیم و مناطق را با مشاهدات دقیق و منطقه جغرافیایی مشخص کنیم تا بی‌جهت برای افکار‌عمومی حساسیت به‌وجود نیاورده و بی‌مورد اخبار منفی به جامعه تزریق نکنیم.


این فعال محیط زیست افزود: کانال آبی که از تهران عبور می‌کند، به چرم‌شهر رفته و از آنجا به ورامین می‌رسد و معمولاً مناطقی در جنوب تهران که چاه ندارند، در کنار رودخانه، پمپ‌هایی را زده و آب را از کف رودخانه کشیده و به‌منظور آبیاری محصولات مورد استفاده قرار می‌دهند.


مستوفی اذعان کرد: چون در فصل تابستان هیچ منبع آبی وجود ندارد و چاه کشاورزان کشش کافی برای آبیاری زمین‌های زراعی‌شان را ندارد، بنابراین کشاورزان راه‌حل‌های مختلفی برای رفع مشکل خود برمی‌گزینند که یکی از آنها استفاده از آب فاضلاب است.


وی در ادامه به انواع آلودگی‌های آب اشاره کرد و گفت: یک از انواع آلودگی‌ها، آلودگی میکروبی است که شامل فاضلاب، فضولات و آلاینده‌های بیمارستانی است که در آب‌ها ریخته می‌شوند و برخی از آن‌ها آنچنان خطرناک است که با شستشو از بین نمی‌رود.


این فعال محیط‌زیست با بیان این‌که برخی از روش‌های شستشو، یک‌سری از میکروب‌ها و آلاینده‌ها را از بین می‌برد، افزود: برخی‌ها سبزیجات را با پرکلرین، برخی با آب، برخی با نمک و یا مایع ظرفشویی می‌شویند که می‌تواند با لیز کردن سطح سبزیجات، برخی از تخم‌های انگلی را که به آن چسبیده‌اند را از بین ببرد.


مستوفی ضمن اشاره به این موضوع که بعد از چرم‌شهر زمین‌های زراعی وجود ندارد، گفت: اگر کارخانه‌ای پسماند باتری، سرب، کاردینیوم و فلزات سنگین را در آب ریخته، در آب محلول و در آبیاری استفاده شود، این محلول در ریشه گیاهان غده‌ای همچون تربچه و شلغم جذب می‌شود که با هر نوع شستشویی هم از بین نمی‌رود.


وی تصریح کرد: در سطح بین‌الملل وقتی خاکی به فلزات سنگین آلوده می‌شود، با کاشت تربچه در چند فصل فلزات را به آن جذب کرده و سپس این گیاهان غده‌ای را در جایی نابود می‌کنند.


این فعال محیط زیست در پایان ضمن تأکید مجدد بر این‌که فلزات موجود در گیاهان قابل شستشو نبوده و در ریشه گیاهان جذب می‌شود، افزود: ما در شرایط فعلی خبر بد زیاد می‌شنویم و لازم است در صورتی‌که می‌خواهیم برای جامعه و مسئولین حساسیت ایجادکنیم، اطلاعات هشدار‌دهنده را به دقت، مشاهده و  با اعلام موقعیت جغرافیایی مشخص، اطلاع‌رسانی کنیم.


انتهای پیام/4105/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر