صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۷

آنکارا از واشنگتن خواست سوریه را ترک کند

وزیر امور خارجه ترکیه گفت که عملیات نظامی ارتش کشورش علیه نیروهای کُرد فعال در شمال سوریه، به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور ارتباطی ندارد.
کد خبر : 351469

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از هاآرتص، «مولود چاوش‌اوغلو» اعلام کرد که عملیات نظامی ارتش ترکیه علیه یگان‌های کُرد مدافع خلق (ی‌پ‌گ) در شمال سوریه که آنکارا از مدت‌ها پیش قول آن را داده بود، در گرو خروج نیروهای آمریکایی از منطقه نیست.


وزیر امور خارجه ترکیه با بیان تهدیدات ترکیه درباره آغاز تهاجم به مناطق در کنترل کردها تصریح کرد: «اگر خروج نیروهای آمریکایی با بهانه‌های واشنگتن، ازجمله کشتار کُردها به دست ترکیه به تأخیر بیافتد، ما تصمیم خود را عملی خواهیم کرد.»


چاوش‌اوغلو همچنین در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «ان‌ تی‌وی» گفت تصوری غیر واقعی وجود دارد و آن این است که نیروهای آمریکایی تمام سلاح‌هایی را که تحویل یگان‌های کُرد مدافع خلق داده‌اند جمع‌آوری می‌کنند.


وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه باوجود تهدیدات آنکارا علیه یگان‌های کُرد به‌صورت ناگهانی انجام نخواهد شد و قول داد کماکان از کردها حمایت کند.


«مایک پمپئو» هفته گذشته با مسئولان عراقی در بغداد و نیز مسئولان اقلیم کردستان در اربیل دیدار کرد تا آنان را درباره تصمیم ناگهانی ماه گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه توجیه کند.


دیدارهای از پیش اعلام‌نشده وی در بغداد و اربیل در روز دوم سفر «پمپئو» به منطقه غرب آسیا انجام شد. سفرهای وی شامل کشورهای اردن، مصر، بحرین، قطر، امارات عربی متحده، عربستان سعودی، کویت و عمان نیز می‌شد.


مأموریت وزیر امور خارجه آمریکا در این سفرها، تفسیر سیاست واشنگتن در منطقه پس از اعلام خروج تمام 2 هزار نیروی آمریکایی از سوریه از سوی ترامپ است؛ تصمیمی که باعث نگرانی هم‌پیمانان واشنگتن و نیز تعجب مقام‌های ارشد آمریکایی شد. همچنین بعد از اعلام این تصمیم، «جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا از مقام خود استعفا کرد.


نیروهای آمریکایی با افراد مسلح کُرد برای مبارزه با داعش همکاری دارند. لازم به ذکر است که کردهای مورد حمایت آمریکا مناطق وسیعی را در شمال شرقی سوریه در دست دارند. واشنگتن بارها اعلام کرده است که کردهای هم‌پیمانش حتی پس از خروج نیروهای واشنگتن، مورد حمایت این کشور در سوریه خواهند ماند؛ اما ترکیه که یگان‌های کرد در حمایت آمریکا را دشمن خود می‌داند، بارها تصریح کرده است که به این گروه حمله خواهد کرد و هرگونه توصیه‌ای برای  در امان ماندن این نیروها پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را رد کرده است.


رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهور ترکیه همچنین سخنان «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا را در خلال سفر هفته گذشته اش به آنکارا درباره در امان ماندن نیروهای کرد به‌عنوان یک پیش‌شرط برای خروج نیروهای واشنگتن رد کرد و آن را یک اشتباه جدی نامید.


«پمپئو» در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا روی گردانیدن اردوغان از در امان گذاشتن یگان‌های کرد، می‌تواند خروج نیروهای آمریکایی را در معرض خطر قرار دهد؟ بیان کرد: «خیر. ما درحال مذاکره مستمر با آنان هستیم تا حدی که  درباره  نحوه محقق کردن این طرح برای حفاظت از نیروهایمان نیز با آنها صحبت می‌کنیم».


وی ادامه داد: «این موضوع مهمی است که ما همه تلاشمان را انجام می‌دهیم تا ثابت کنیم آنها که در کنار ما جنگیدند در امان هستند و اردوغان نیز در این زمینه هدف ما را دریافته و تعهداتی انجام داده است.»


انتهای پیام/4033/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر