معاون پژوهشی واحد علوم و تحقیقات: به خلق ایدهای نو در جامعه دانشگاهی توجه شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر محمدحسین مدرسی بر وظیفه استادان راهنما در فرآیند هدایت دانشجویان برای نگارش پایاننامهها تاکید کرد و گفت: نگاه دقیق داوران در مرحله پروپوزالنویسی، به دانشجویان در تولید اثر علمی قوی و کاربردی کمک میکند.
کیفیت پایین مقالات علمی باعث کاهش شدید ارجاعات به مقالات ایرانی شده است
وی با توجه به کاهش انتشار مقالات در کل کشور از سال 2011 میلادی، تصریح کرد: یکی از مهمترین علل این روند نزولی، کاهش بودجه پژوهشی بوده است.
مدرسی ادامه داد: از سوی دیگر عواملی چون پایین بودن کیفیت مقالات منتشر شده، چاپ مقالات در مجلات با ضریب تاثیر و سطح علمی نامطلوب، میزان ارجاعات به مقالات ایرانی را در مقایسه با سایر کشورها بسیار کاهش داده است.
معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه چاپ یک مقاله در مجلات معتبر چون Nature یا Science بسیار ارزشمندتر از انتشار چند مقاله در مجلات با ضریب تاثیر پایین است، گفت: در راستای رفع این مشکل، بخشنامهای از سوی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است که دانشجویان ملزم به دقت در انتخاب مجلات معتبر برای انتشار مقالات خود هستند.
مدرسی با توجه به راهاندازی سیستم ایمنی اینترنت واحد علوم و تحقیقات با عنوان UTM و سیستم اتوماسیون اداری چارگون در این واحد اظهار کرد: در دو هفته آینده، سیستم «وبینار» واحد به منظور برقراری ارتباط با استادان خارج از کشور راهاندازی میشود. |
مدرسی بر لزوم حفظ کیفیت در فعالیتهای پژوهشی تاکید کرد و افزود: استادان راهنما موظف هستند مقالات دانشجویان را با دقت مطالعه و از صحت روند پژوهشی، روش تحقیق و بخشهای تخصصی آن اطمینان حاصل کنند.
وی یکی از اهداف مهم دانشگاه و استادان را برای فعالیت در مقطع تحصیلات تکمیلی تولید تزهای منحصربه فرد دانست و اظهار کرد: در کشورهای مختلف همچون انگلستان، هلند، ژاپن و ... به تمامی دانشجویان این مقطع، مدرک دکتری فلسفه اعطا و در مدرک بهطور خاص به رشته تخصصی توجه میشود چراکه مهمترین اصل، تربیت پژوهشگران متخصص است.
مدرسی تاکید کرد: تسریع در روند فارغالتحصیلی دانشجویان نباید موجب بیتوجهی به اشکالات فنی و پژوهشی مقالات و رسالههای دکتری شود.
آزمایشگاههای واحد علوم و تحقیقات تجهیز میشود
مدرسی، تمرکز فعالیتهای سال آتی معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات را بر تجهیز آزمایشگاهها عنوان کرد و ادامه داد: این معاونت در نظر دارد با تخصیص فضا و تجهیزات کافی، شرایط مطلوبی برای حضور و فعالیت علمی و پژوهشی استادان و دانشجویان در محیط آزمایشگاهی ایجاد کند.
وی محیط پژوهشی دانشگاه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: امید است در آینده نزدیک، آزمایشگاههای واحد علوم و تحقیقات با توان بیشتری پاسخگوی همه نیازهای آزمایشگاهی رشتههای گوناگون باشد زیرا که یادگیری در محیط پژوهش محور آزمایشگاهی غنیتر خواهد بود.
راه اندازی سیستم اتوماسیون اداری یکپارچه در واحد علوم و تحقیقات
مدرسی با توجه به راهاندازی سیستم ایمنی اینترنت واحد علوم و تحقیقات با عنوان UTM و سیستم اتوماسیون اداری چارگون در این واحد اظهار کرد: در دو هفته آینده، سیستم «وبینار» واحد به منظور برقراری ارتباط با استادان خارج از کشور راهاندازی میشود.
انتهای پیام/