صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۲۰ دی ۱۳۹۷
حاشیه‌ای فراتر از متن؛

گلایه روحانی از حملات اصلاح‌طلبان به وقت سالگرد هاشمی

حسن روحانی در مراسم امروز سالگرد هاشمی رفسنجانی از حملات تندروها و بی‌وفایی‌ها به خود ابراز ناراحتی کرد.
کد خبر : 351183

گروه سیاسی خبرگزاری آنا-محمدعلی حسن‌نیا؛ هم‌زمان با حملات شدید اصلاح‌طلبان به دولت روحانی، مراسم دومین سالگرد وفات مرحوم هاشمی رفسنجانی در تهران برگزار شد. طبق معمول سال‌های گذشته، حسن روحانی سخنران این مراسم بود. روحانی از نزدیک‌ترین افراد به رئیس فقید تشخیص مصلحت نظام هاشمی رفسنجانی بود. روحانی از سال‌های اول انقلاب در مجلس شورای اسلامی با هاشمی کار کرد و اوج همکاری این دو در موضوع جنگ ایران و عراق بروز و ظهور داشت. هاشمی در سال 92 برای انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرد، ولی از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد. وی بعد از این مورد روحانی را وارد کارزار انتخاباتی کرد. روحانی به‌عنوان دست راست هاشمی شناخته می‌شد. هاشمی خود قبل از مرگ در دیداری گفته بود که روحانی تنها 3 درصد رأی داشته و حمایت‌های او بود که توانست رئیس‌جمهور شود.


امروز روحانی از هاشمی بسیار سخن گفت و از دوران مبارزه او با شاه تا آخرین لحظه‌های مرگش خاطراتی را بازگو کرد. روحانی، هاشمی رفسنجانی را سیاست‌مدار بزرگی خطاب کرد و اینکه مانند وی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه نظیری وجود دارد. رئیس‌جمهوری ایران گفت:  برای کسی که فراجناحی عمل می‌کند روز پیروزی همه کف می‌زنند و در روز سختی همه از او فاصله می‌گیرند و بسیار دشوار است که کسی بخواهد، فراجناحی کار کند.


این سخنان روحانی با دلخوری عنوان شد. شاید این صحبت‌ها بی‌شباهت به انتقادهای هاشمی در دهه 70 و اوایل 80 از اصلاح‌طلبان نباشد. آن زمان طیف تندرو اصلاحات و افرادی مانند سعید حجاریان، اکبر گنجی و احزاب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی و طیف موسوم به چپ، بسیار زیاد به هاشمی تاختند. آنها اوج انتقادهای خود را در کتاب «عالی‌جنابان سرخ‌پوش و خاکستری» نشان دادند. روزی اختلافات و بی‌مهری‌های طیف اصلاحات به هاشمی طوری شد که وی در انتخابات مجلس ششم در جایگاه سی‌ام تهران قرار گرفت و با انتقادهای سنگین اصلاح‌طلبان مجبور به کناره‌گیری از مجلس شد.


روحانی نیز در این چند ماهه که عمر دولت دوازدهم وی می‌گذرد، با اوج انتقادها و فشار از سوی طرفداران گذشته خودش یعنی اصلاح‌طلبان مواجه است. آنها دولت را با شدیدترین الفاظ نقد کردند و برخی نیز عبور از روحانی را کلید زدند. حتی برگزاری جلسه دولت با اصلاح طلبان مفید نبود و برخی از وزرا مانند آخوندی، قاضی‌زاده هاشمی از دولت استعفا دادند. حرف‌های امروز روحانی بسیار به انتقادهای اصلاح‌طلبان در دهه 70 به هاشمی شباهت دارد. روحانی امروز از بی‌وفایی صحبت کرد و از فاصله گرفتن برخی از دولتش حرف زد.


به علاوه در دهه 70 شمسی بود که اوج مقاله‌ها علیه هاشمی در روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات مانند؛ سلام بر روی گیشه می‌رفت و امروز هم روحانی به همین مقاله‌ها اشاره‌ای کرد و پای  تندروها و افراطیونی را به میان آورد که در فضای مجازی علیه اعتدال مطالب می‌نویسند. امروز روحانی در مزار هاشمی از اصلاح‌طلبان گلایه خود را بروز داد.


انتهای پیام/4082/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر