صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رسم یاران/ 97

آمادگی شهید فغانی برای عاشورایی شدن

شهید فغانی در روز عاشورا با خواندن نوحه‌ای جانسوز شور و هیجان عجیبی در عزاداران ایجاد کرد.
کد خبر : 351160

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شهید عبدالعلی فغانی در سال ۱۳۳۳ در شهرستان طبس به دنیا آمد. دوران تحصیل را در طبس و سبزوار پشت سر گذاشت و در سال ۱۳۵۳ پس از دریافت دیپلم علوم طبیعی، در دانشکده افسری پذیرفته شد. در سال ۱۳۵۵ در قسمت ارتباطات و الکترونیک فارغ‌التحصیل شد و برای ادامه خدمت به جزیره کیش منتقل گردید. در همین ایام همراه با حضور در ارتش، در نهضت انقلابی مردم علیه رژیم شاه نیز حضوری فعالانه داشت. پس از انقلاب اسلامی، به تهران آمد. در بهمن ۱۳۵۸ در قالب انجمن اسلامی نیروی هوایی ارتش به دیدار امام خمینی (ره) مشرف شد.


با شروع جنگ تحمیلی، او که از نیروی هوایی به نیروی زمینی منتقل شده بود در اوایل آذر ۱۳۵۹ به جبهه میمک اعزام شد. این شهید سربلند ارتش جمهوری اسلامی ایران، سرانجام در هجدهم بهمن ۱۳۵۹ در همین منطقه به شهادت رسید. وی اولین شهید شهرستان طبس در دوران دفاع مقدس محسوب می‌شود. خاطره کوتاه زیر از کتاب «عاشورائیان» نوشته عزیزالله ذبیحی و به نقل از برادر این شهید بزرگوار نقل شده است:


علی ارادت و علاقه خاصی به مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) داشت. در اوایل محرم سال ۱۳۵۹ از جبهه نامه نوشته بود که به هر طریق که باشد روز عاشورا خودم را به مراسم روضه‌خوانی و نوحه‌سرایی امام حسین (ع) می‌رسانم. روز عاشورا شد؛ یک دفعه دیدم که با همان لباس خاکی و بدون اینکه حتی به خانه بیاید و خبر آمدنش را بگوید، در میان دسته‌های سینه‌زنی حاضر و نوحه زیر را می‌خواند:


کفن بدوز بهر تنم مادرم، مادرم


 به فرمان خمینی آن رهبرم، مادرم، مادرم


مگر که بهتر ز علی‌اکبرم، مادرم، مادرم


خواندن نوحه شور و هیجان عجیبی در عزاداران ایجاد کرد به طوری که همه اشک ریختند. مراسم تمام شد. به او گفتم: تو که می‌دانی مادر مریض است چرا این نوحه را انتخاب کردی؟ گفت: می‌خواستم آمادگی روحی و روانی در مادرم ایجاد کنم. از شما نیز می‌خواهم که مادر را برای خبر شهادت من آماده کنی، چون خواب دیدم و به یقین شهید می‌شوم. روز آخر هم محل دفن خود را در منطقه زیرک‌آباد مشخص کرد و باز نوحه‌های دیگری خواند که آن را در متن وصیت‌نامه‌اش هم نوشته است.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر