صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۷
معاون وزیر نفت:

ایران تولیدکننده ماده بودار کننده گاز شد /گاز گران می‌شود؟

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در حال حاضر ایران به یکی از کشورهای تولیدکننده ماده بودار کننده گاز تبدیل‌شده است.
کد خبر : 350684

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی خبرگزاری آنا نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران صبح امروز در ساختمان شهدای شرکت ملی گاز برگزار شد.


حسین منتظر تربتی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران که به‌تازگی به این سمت منصوب‌شده است درباره چهار دهه گذشته صنعت گاز ایران گفت: صنعت گاز از سال ۶۸ با رویکردی متفاوت همراه شد؛ چراکه از آن سال منابع گازی شناخته‌شده ایران بیشتر شناسایی و سبب شد که ایران به جمع کشورهای تولیدکننده گاز در جهان در نظر گرفته شود.


دهه سوم انقلاب شروع سال‌های طلایی صنعت گاز


معاون وزیر نفت با اشاره به بالا رفتن ارزش گاز در دنیا در دهه هفتاد شمسی تأکید کرد: شروع سال‌های طلایی صنعت گاز را می‌توان از سال ۱۳۷۸ که تولید گاز عسلویه وارد مدار گاز ایران شد بدانیم.


وی ادامه داد: ۸۲ درصد رشد صنعت گاز در دهه سوم یعنی از سال ۸۰ به بعد اتفاق افتاده است که با انقلابی در توسعه صنعت گاز همراه شد.


مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به توسعه چهار دهه فعالیت این شرکت توضیح داد: امروز یک هزار و ۱۳۹ شهر و ۲۷ هزار روستا از نعمت گاز برخوردار هستند.


۹۷ درصد جمعیت شهری از گاز بهره‌مند هستند


تربتی با بیان اینکه ۹۷ درصد جمعیت شهری از گاز بهره‌مند هستند، تشریح کرد: در همین راستا ۸۲ درصد جمعیت روستاییان از گاز استفاده و درمجموع حدود ۹۴ درصد از جمعیت کل کشور مشترک گاز هستند.


معاون وزیر نفت درباره گازرسانی به روستاهایی که از ۲۰ خانوار تشکیل‌شده‌اند، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده قرار است ۵ هزار روستا از نعمت گاز برخوردار شوند و بر اساس قانون باید به روستاهایی که از ۲۰ خانوار تشکیل‌شده‌اند گازرسانی کنیم.


مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به چهار دهه انقلابی در صنعت گاز گفت: بعد از انقلاب موضوع توسعه شبکه گاز و گازرسانی به شهرها و روستاها به بیشترین حالت ممکن رسیده که این خود گویای انقلابی‌ترین کاری است که بعد از انقلاب در ایران اتفاق افتاده است.


وی با اشاره به تولید قطعات و تجهیزات موردنیاز در صنعت گاز ایران تصریح کرد: در حال حاضر صنعت گاز ایران در تولید قطعات و تجهیزات موردنیاز خود به خودکفایی رسیده است و هر آنچه نیاز این صنعت است در داخل تولید و تهیه می‌شود.


ایران تولیدکننده ماده بودار کننده گاز شد


معاون وزیر نفت با بیان اینکه شاهد نقطه عطفی در صادرات گاز هستیم و اقدامات خوبی در این صنعت انجام‌شده است، گفت: در حال حاضر ایران به یکی از کشورهای تولیدکننده ماده بودار کننده گاز تبدیل‌شده است که این در حالی است که درگذشته فقط کشور روسیه و فرانسه این ماده را تولید می‌کردند و ایران هم این ماده را قبلاً از فرانسه خریداری می‌کرده است.


وی با اشاره به توان صادرات ایران و زیرساخت‌های موجود در صنعت گاز افزود: تمام نیازمندی‌های موردنیاز برای صادرات گاز به کشورهای همسایه فراهم است؛ ما آماده صادرات به کشور پاکستان هستیم و صادرت گاز ایران نیاز به تصمیم این کشور برای دریافت گاز از ما دارد.


برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری در کشور پاکستان نداریم


مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ما علاقه‌مند به صادرات گاز به کشور پاکستان هستیم، تصریح کرد: امیدوارم که با حضور و فعال شدن بخش خصوصی در پاکستان امکان صادرات گاز به این کشور فراهم شود؛ این در حالی است که ما برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری در کشور پاکستان نداریم.


وی با اشاره به خط لوله تاپی ترکمنستان اذعان کرد: این آمادگی در ایران وجود دارد که خط لوله گاز تاپی ترکمنستان از ایران و با زیرساخت‌هایی که در کشور ما موجود است ادامه پیدا کند، چراکه عبور این خط لوله از ایران هم اقتصادی‌تر و هم ایمن‌تر خواهد بود.


شرکت ملی گاز برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز ندارد


تربتی درباره قیمت گاز در سال آینده و احتمال افزایش قیمت آن توضیح داد: افزایش قیمت گاز در دست مجلس است و شرکت ملی گاز برنامه‌ای برای افزایش قیمت گاز ندارد و اگر هم قرار باشد افزایش نرخی داشته باشیم مجلس باید ما را به این افزایش قیمت مکلف کند تا بتوانیم این افزایش را داشته باشیم.


تولید روزانه ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور


معاون وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر روزانه ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید می‌شود، توضیح داد: این میزان تولید گاز برابر با تولید روزانه ۵ میلیون بشکه نفت در کشور است.


مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه میزان مصرف و تولید گاز در کشور برابر است، تشریح کرد: ۳۳ درصد گاز مصرفی در مصارف خانگی و ۳۳ درصد در نیروگاه‌ها و 33 درصد در بخش صنایع و کارخانه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.


ظرفیت انتقال گاز در کشور روزانه ۷۵۰ میلیون مترمکعب است


وی با توضیح اینکه شرکت گاز از خطوط لوله و گستردگی مناسبی برخوردار است، توضیح داد: خطوط لوله شرکت ملی گاز روزانه ۷۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت انتقال گاز در کشور دارد و نگرانی از بابت تولید و توزیع گاز در کشور نداریم.


انتهای پیام/4092/ن


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر