اقتصاد دانشبنیان در دنیا با اتکا به آموزش عالی پیگیری میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه و با حضور اعضای هیئترئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای واحدهای استان تهران و سایر اعضا به میزبانی واحد رودهن برگزار شد.
دکتر طهرانچی در ابتدای این نشست با تسلیت ایام شهادت مولای متقیان، امام علی (ع) و آرزوی بهرهمندی از برکات شبهای قدر، از محمدرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برای فراهم کردن برگزاری جلسه هیئترئیسه دانشگاه آزاد اسلامی و شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران قدردانی کرد.
وی با اشاره به اهمیت دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به لحاظ دارا بودن بیش از 300 هزار دانشجو که حدود یکچهارم کل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را شامل میشود و واحدهای آن بهصورت بههمپیوسته در پایتخت قرار دارد، از اهمیت ویژهای برخوردار است که ضروری است این جلسات بهمنظور پیشبرد اهداف دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت منظم برگزار شود.
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دوران فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون دوران مختلفی چون شکلگیری، جذب دانشجویان کارشناسی، ورود به حوزه تحصیلات تکمیلی و جذب گسترده دانشجویان تحصیلات تکمیلی را پشت سر گذاشته است. این دانشگاه در دورهای بدون در نظر گرفتن ملاحظات جمعیتی، برنامه جذب دو میلیون دانشجو تا سال 1400 را در دستور کار خود قرار داد و بر این مبنا واحدها برنامههای توسعهای را دنبال کردند که برخلاف این برنامهریزیها، کشور با روند کاهش دانشجو مواجه شد، بهطوری که جمعیت دانشجویی کشور از 48 درصد به 43 درصد کاهش یافت.
طهرانچی با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان در دنیا با اتکا به آموزش عالی پیگیری میشود، اما در ایران بیکاری فارغالتحصیلان را با کاهش جمعیت دانشجویی جبران کردند، ادامه داد: کاهش جمعیت دانشجویی در ایران در حالی اتفاق افتاد که آمار جمعیت آموزش عالی جهان در طی 10 سال گذشته از 65 میلیون نفر به 170 میلیون نفر رسیده است، اما در ایران به دلیل سیاستهای انضباطی و با شعار اشتغال جوانان تحصیلکرده، جمعیت دانشجویی 22 درصد کاهش یافت.
وی با اشاره به وظایف و عملکرد بخشهای مختلف این دانشگاه، اظهار داشت: هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی، سیاستگذاریهای کلی دانشگاه؛ سازمان مرکزی، سیاستگذاری اجرایی و دانشگاه آزاد اسلامی استانها برنامهریز و اجراکننده سیاستها هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: قائل به این هستیم که ساختار سازمان مرکزی نباید به واحدها تسری یابد و اگر در سازمان مرکزی معاونت علوم انسانی و هنر ایجاد شده به این معناست که در سازمان مرکزی بهصورت تخصصی درباره این حوزه برنامهریزی میشود، اما نیازی نیست که چنین معاونتی در واحدها ایجاد شود. موضوعی که بسیار مهم است و باید از آن مراقبت کنیم این است که دانشگاه آزاد اسلامی از سیاستگذاری تا اجرا یک زنجیره بههمپیوسته است.
طهرانچی ادامه داد: معاونتهای علوم، مهندسی و کشاورزی در سازمان مرکزی، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی وظایف تخصصی خود را مدیریت میکنند، بنابراین ایجاد معاونتهای تخصصی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نشان از برنامهریزی این دانشگاه در سطح عالی دارد که واحدها باید متناسب با این ساختار حرکت کنند.
وی با اشاره به تجمیع درآمد واحدها در حساب خزانه کل دانشگاه، خاطرنشان کرد: آنچه واحدهای دانشگاه بهعنوان سرمایه جذب میکنند، مربوط به کل دانشگاه است، چرا که این دانشگاه یک هویت دارد.
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما درعینحال که به وحدت دانشگاه توجه داریم، کثرت آن را در هم نظر گرفتهایم تا مانعی در مسیر نوآوریها ایجاد نشود.
در ادامه این نشست موضوعات مربوط به سرمایهگذاریهای دانشبنیان و موضوعات مربوط به واحدهای استان تهران مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/