سوریه در دوره پسابحران کنار ایران و محور مقاومت باقی میماند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، حسن هانیزاده درباره تحولات سریع ماههای اخیر در منطقه و شکلگیری آرایشها و ائتلافهای جدید به ویژه با اعلام خروج آمریکا از سوریه و رو به پایان بودن بحران یمن گفت: عقبنشینی نیروهای آمریکایی از سوریه یک شکست نظامی و امنیتی بزرگ برای آمریکا، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی محسوب میشود. از سال ۲۰۱۴ که آمریکاییها بیش از ۲هزار تفنگدار نیروی دریایی خود را وارد منطقه «البوکمال» سوریه کردند به دنبال این بودند که توازن قوا را به نفع گروههای تروریستی تغییر دهند. از آن زمان آمریکا آموزش داعش و جبهه النصره را در منطقه شرق فرات به عهده گرفت اما حضور قدرتمندانه ایران، حزبالله و روسیه به شکست این گروههای تروریستی منجر شد، لذا اعتراف صریح دونالد ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا در سالهای اخیر ۷ تریلیون دلار هزینه نظامی در سوریه کرده اما نتیجهای نگرفته نشانه بارز این شکست است.
تقاضای احیای روابط کشورهای عربی با سوریه نشانه گذار این کشور از بحران ۸ ساله است
وی افزود: در کنار این میزان هزینه، عقبنشینی نیروهای آمریکایی از شرق فرات، بازگشایی سفارتخانههای امارات و بحرین و کویت در سوریه و بازگشت دنیای عرب به سمت سوریه با سفر اخیر عمر البشیر، رئیس جمهور سودان به دمشق، نشان میدهد که سوریه اکنون در حال عبور از بحران نفسگیر هشت ساله و تهیه طرح بازسازی است.
هانیزاده اظهار کرد: شکست آمریکا در عراق، یمن و سوریه و شکست سیاستهای عربستان سعودی به تقویت محور مقاومت منجر خواهد شد و استعفای جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا، در اعتراض به خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه نشانه وجود شکاف میان دستگاه نظامی ایالات متحده و کاخ سفید است.
جدایی سوریه از ایران و محور مقاومت با واقعیتهای سیاسی منطقه ناسازگار است
این کارشناس مسائل منطقهای درباره احتمال خروج سوریه از محور مقاومت با نزدیک شدن دنیای عرب به این کشور گفت: سوریه اکنون در حال گذار به مرحله جدیدی است و برخی پیشگوییها و گمانهزنیها مبنی بر اینکه سوریه به دنبال جدایی از ایران و محور مقاومت است با واقعیتهای سیاسی و میدانی موجود در سوریه کاملاً در تضاد است.
وی تأکید کرد: سوریه یکی از مهمترین حلقههای محور مقاومت است و هزینههای سنگینی برای حضور در این محور پرداخت کرده و نباید فراموش کرد که مرحوم حافظ اسد، رئیسجمهور سابق سوریه، بارها به فرزندانش تأکید و توصیه کرده بود که تحت هیچ شرایطی از تهران فاصله نگیرند زیرا ایران عمق استراتژیک سوریه است.
هانیزاده یادآور شد: به اعتقاد من این گمانهزنیها، نادرست و بعضاً برای فضاسازیهای منفی است و دولت بشار اسد جزئی از محور مقاومت در کنار ایران و لبنان باقی خواهد ماند و امکان ندارد که دولت سوریه زحمات و تلاشهای ایران برای حفظ دولت بشار اسد و تأمین امنیت و ثبات این کشور فراموش کند. سوریها به خوبی میدانند و تجربه کردهاند که ایران در طی سالهای پس از انقلاب برخلاف برخی دولتها عربی همواره و به ویژه در شرایط سختی و بحران، در کنار سوریه بوده و متحد واقعی این کشور بوده است.
تغییرات در کابینه عربستان؛ پیام جدید ریاض به تهران و منطقه؟
هانیزاده درباره تغییرات گسترده در کابینه عربستان از جمله تغییر عادل الجبیر، وزیر امور خارجه، و احتمال تغییر سیاستهای منطقهای این کشور از جمله در برابر ایران به منزله یکی دیگر از نشانههای تحولات سریع منطقهای گفت: تغییرات رخداده در کابینه محمد بن سلمان و به ویژه تغییر عادل الجبیر که نگاه تهاجمی نسبت به محور مقاومت داشت و جایگزینی ابراهیم العصاف که یک شخصیت معتدل سعودی است سیگنالها و پیامهای جدیدی به کشورهای منطقه از جمله ایران میدهد.
این کارشناس مسائل منطقهای بیان کرد: محمد بن سلمان پس از فاجعه قتل دردناک جمال خاشقچی و واکنش تند مجلس سنای آمریکا و کشورهای اروپایی، در صدد تغییر رفتار و رویکرد به ویژه در سیاستهای منطقهای برآمده است و شاید وزیر جدید امور خارجه سعودی که رفتاری کاملاً معتدل دارد بتواند حلقه اتصالی میان تهران و ریاض ایجاد کند و یا حداقل میتوان به کاهش سطح خصومتورزی عربستان سعودی با ایران امیدوار بود که این مسئله میتواند به تقویت ثبات منطقه نیز بیانجامد.
منبع: ایکنا
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/