صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
رئیس ستاد توسعه فناوری نانو اعلام کرد

ایران، رتبه هفتم تولید علم و فناوری نانو در جهان

رئیس ستاد توسعه فناوری نانو گفت: «جمهوری اسلامی ایران با تولید بیش از چهار درصد کل مقالات دنیا و 42 درصد تولید علم در کشورهای اسلامی، جایگاه هفتم تولید علم و فناوری نانو جهان و جایگاه اول بین کشورهای اسلامی را از آن خود کرده است».
کد خبر : 3488

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سرکار در جلسه 149 کارگروه مشورتی نقشه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان این مطلب افزود: «عناوین برنامه‌های ستاد فناوری نانو در شش محور سند راهبردی توسعه نانو و تدوین برنامه 10 ساله، ترویج و گفتمان سازی، زیرساخت‌ها، توسعه سرمایه انسانی، تولید علم و فناوری و تجاری سازی و توسعه صنعتی دسته بندی شده است».


برگزاری 5 المپیاد نانو


رئیس ستاد توسعه فناوری نانو گفت: «آموزش بیش از 320 هزار دانش‌آموز و برگزاری پنج المپیاد دانش‌آموزی فناوری نانو در بخش ترویجی ستاد نانو و راه‌اندازی 49 آزمایشگاه دانش‌آموزی نانو تحت مدیریت شبکه توانا در ستاد نانو در سراسر کشور تا پایان سال جاری و با مشارکت خیرین از سایر برنامه‌های این ستاد است».


دکتر سرکار افزود: «با ایجاد و شبکه‌سازی 880 دستگاه آزمایشگاهی فناوری نانو در 60 آزمایشگاه، خدمات بسیار زیادی ارائه و درآمد بسیار خوبی حاصل شده و همچنین در 17 دانشگاه کشور دوره دکترا و کارشناسی ارشد فناوری نانو تدریس می‌شود که تاکنون بیش از 25 هزار متخصص فناوری نانو در کل کشور تربیت شده‌اند و از نظر آمار تولید علم نیز در سال 2014 به طور میانگین هر روز بیش از 14 مقاله ISI در حوزه نانو در کشور نوشته شده است در حالی که این عدد در سال 2000 برای کشور کمتر از 10 مقاله بود».


میزان فروش محصولات نانو


دکتر سرکار گفت: «148 شرکت در حوزه فناوری نانو در این ستاد تأیید شده و فعال هستند و بازار محصولات نانو سال گذشته 79 میلیارد تومان فروش داشته و برآورد سال جاری 163 میلیارد تومان است».


وی افزود: «جایگاه جهانی ایران در این فناوری و سهم تولید علم رتبه 7 است و چهار و 24 صدم درصد مقالات علمی جهان و 42 درصد مستندات علمی در جهان اسلام در بخش نانو در جمهوری اسلامی ایران تولید می‌شود و در موضوع ثبت استانداردهای بین‌المللی فناوری نانو، ایران در کنار آلمان، چین و فرانسه، رتبه پنجم جهان را داراست».


وی خاطر نشان کرد: «ثبت اختراعات نانو امروز حدود 31 درصد کل اختراعات ثبت شده کشور است ولی در موضوع ثبت اختراعات بین‌المللی با افزایش هزینه ثبت اختراع، از ثبت 26 اختراع در سال 2011 به 11 ثبت اختراع در سال 2014 رسیده‌ایم».


رئیس ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: «در بسیاری از موارد کار از تجهیزات آزمایشگاهی فراتر رفته و ساخت تجهیزات صنعتی انجام می شود و مسئولان کشور چین اذعان کرده‌اند ایران در به‌کارگیری فناوری نانو در صنایع خود خیلی موفق عمل کرده است و علاقه‌مندی خود را برای مشارکت با ما اعلام کرده‌اند و در آینده نزدیک در کارگاه مشترک با صنایع چین 30 فناوری را در آنجا ارائه می‌کنیم».


ساخت نانو داروی ضد سرطان


دکتر سرکار گفت: «ساخت نوعی نانو داروی ضد سرطان با هزینه 40 هزار تومان در کشور در حالی با موفقیت به انجام رسید که در گذشته هر 10 میلی‌لیتر این دارو با هزینه 700 دلار وارد کشور می‌شد و برای سال آینده هم قرارداد فروش قطعی 15 میلیارد تومانی داروی نانوکوکامین منعقد شده است و تا سال 98 حدود 45 میلیارد تومان در آمد از صادرات این دارو به کشورهای مختلف کسب خواهد شد».


وی افزود: «ساخت لوله‌های بی‌صدا برای جلوگیری از شکنندگی آنها، دستگاه جذب فلزات سنگین از آب مصرفی با استفاده از نانو جاذبه‌ها، افزایش بازده تصفیه آب به کمک نانو ساختارهای متفاوت اکسید مس، تولید حسگر گازهای سمی مبتنی بر نانومیله، ساخت نانو حامل‌های غیر ویروسی با بالاترین میزان انتقال ژن، تولید پوشش‌های نانو کامپوزیتی شفاف با طول عمر بیشتر، ساخت نانو مرکب‌های سرامیکی کبالت آلومینا و اندازه‌گیری سریع قند خون به کمک نانو حسگر غیر آنزیمی بخش دیگری از تولیدات این بخش است».


رئیس ستاد توسعه فناوری نانو در پایان نیز ادامه داد: «با توجه به سرمایه‌گذاری کلان کشورهای توسعه یافته در حوزه نانو، هزینه‌کرد بسیار کشورمان باید افزایش یابد و در مقایسه با این کشورها کافی است اشاره کنیم کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن یا روسیه ظرف 5 سال بالغ بر 5 میلیارد دلار در حوزه نانو سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی سرمایه‌گذاری ما در این مدت به 60 میلیون دلار هم نمی‌رسد».


انتهای پیام/

ارسال نظر