فوبیای کلیددار کاخ سفید به اطرافیان خود !
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، ترس و وحشت ترامپ از اطرافیان و اعضای دولتش، موضوعی است که تاکنون تلویحاً یا حتی بهصورت مستقیم در رسانههای غربی به آن اشارهشده است. همین مسئله سبب شده است تا ترامپ بسیاری از اعضای کابینه خود را تغییر دهد. پیشفرض ترامپ این است که اطرافیانش در حال توطئه علیه وی بوده و مغایرت رفتارها، گفتارها و سیاستهای آنها با سیاستهای اعلامشده از سوی ترامپ، بخشی از این توطئه است. این پیشفرض سبب شده است تا ترامپ حتی نسبت به کسانی که بیشازاندازه در دولتش سکوت میکنند نیز مظنون باشد! یکی از این افراد مایک پنس معاون وی است. چندی پیش رسانههای غربی اذعان کردند که ترامپ نسبت به مایک پنس و رفتارهایش اطمینان زیادی ندارد و احتمال دارد وی را از سمت معاونت خود برکنار کند. انتشار یادداشتی در روزنامه نیویورکتایمز (در خصوص اوضاع آشفته دولت ترامپ)، رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا را بیشازپیش نسبت به اطرافیانش بدبین ساخته است؛ موضوعی که تا مدتها به چالشی عمیق در کاخ سفید تبدیل شد.
اخیراً روزنامه نیویورکتایمز، تحولات دو سال اخیر در دولت ترامپ را آرامش قبل از طوفان خوانده و مدعی شده است که طی دو سال آینده (سالهای 2019 و 2020 میلادی) شاهد وقوع بحرانهای سختی در کاخ سفید خواهیم بود؛ موضوعی که میتواند آینده سیاسی ترامپ را تحت تأثیر خود قرار دهد. نیویورکتایمز در قسمتی از این تحلیل مینویسد: «طی دو سال اخیر، دونالد ترامپ در منازعه با اعضای کابینه خود بوده و این باور را ایجاد کرده که اطرافیانش را افرادی نادان تشکیل دادهاند. رئیسجمهور ایالت متحده آمریکا عصبانی است، زیرا اطرافیانش بسیاری از خواستههای ترامپ را منطقی ندانسته و در برابر آنها مقاومت میکنند. زمانی که آنها مخالفت خود را با این خواستهها ابراز میکنند، ترامپ نسبت به آنها مظنون میشود. او هراسان است که مبادا اعضای دولتش مخفیانه در حال تضعیف وی باشند.»
این در حالی است که ترامپ یکبار صراحتاً عنوان کرده است که خود بهتنهایی قادر به اداره دولت است! خودشیفتگی ترامپ موضوعی نیست که بتوان بهسادگی از کنار آن گذشت. وی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 میلادی ایالاتمتحده آمریکا نیز به سران حزب جمهوریخواه در خصوص نامزدی مستقل در انتخابات هشدار داده بود. ترامپ بارها عنوان کرده بود که خود بهتنهایی میتواند در انتخابات پیروز شود و نیازی به حمایت حزب جمهوریخواه ندارد. نکته قابلتأمل اینکه رئیسجمهور آمریکا پس از شکست جمهوریخواهان در انتخابات میاندورهای مجلس نمایندگان نیز این شکست را بر گردن حزب جمهوریخواه انداخت و مسئولیت آن را بر عهده نگرفت.
واقعیت امر این است که ترامپ نسبت به اطرافیان خود دچار نوعی فوبیای مزمن است. این ترس طی دو سال باقیمانده از حضور وی در قدرت نمود بیشتری پیدا خواهد کرد. ترامپ نسبت به واکنش اطرافیان خود نسبت به مسائلی از قبیل گزارش بازرس مولر و .... اطمینان ندارد. او معتقد است که اطرافیانش ممکن است در سختترین شرایط ممکن وی را تنها گذشته یا مواضعی مخالف اتخاذ کنند. این در حالی است که به گفته نیویورکتایمز، مواردی مانند خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه، استعفای جیمز متیس از سمت وزارت دفاع و تعطیلی دولت، بیشازپیش ترامپ را تضعیف کرده است. بیدلیل نیست که نیویورکتایمز رخدادهای اخیر در ایالت متحده آمریکا را بهمثابه آرامش قبل از طوفان مورد تحلیل قرار میدهد. بدیهی است که در آیندهای نزدیک، ترامپ مواضع سرسختانه یا همان سوءظن خود را نسبت به برخی اعضای کابینه و حتی نزدیکترین افراد به خود علنی خواهد کرد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/