صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۰ دی ۱۳۹۷
لاریجانی:

اتصال مترو به شهرهای اقماری غرب تهران یک ضرورت است

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه شهر قدس نمادی از همبستگی اقوام مختلف ایرانی است، گفت: اتصال مترو به شهرهای اقماری غرب تهران یک ضرورت است.
کد خبر : 348631

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، علی لاریجانی امروز در گردهمایی اقوام غرب استان تهران – چالش‌ها و فرصت‌های مناطق مهاجرپذیر در محل باغ ملی شهر قدس ضمن اظهار خرسندی از حضور در جمع اقوام مختلف مردم شهر قدس این محفل را نمادی از همبستگی اقوام مختلف ایرانی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی خواند و تأکید کرد: این محفل نشان می‌دهد که اقوام ما از یک وحدت پایدار برخور دارند و حضور نمایندگان مختلف مجلس از جای جای ایران نیز نشان از حمایت آنها از منطقه شهریار، ملارد و شهر قدس دارد.


وی ضمن تقدیر از محمد محمودی شاه‌نشین نماینده مردم شهریار، شهرقدس و ملارد در مجلس، وی را انسانی با ذهنی جوان توصیف کرد و یادآور شد: آقای شاه‌نشین فردی خلیق و صبور هستند که در انتخابات شوراها نیز با وجود فشارهای بسیار با صبوری بسیار زحمت کشیدند و همواره به فکر آبادانی منطقه هستند.


رئیس مجلس شورای اسلامی احداث خط مترو برای شهریار، شهرقدس و ملارد را یک ضرورت حیاتی برشمرد و عنوان کرد: این موضوع را قطعاً به شورای شهر و شهردار تهران منتقل خواهم کرد؛ چرا که مقدار زیادی از زمینه اشتغال برای مردم این منطقه مربوط به شهر تهران است و مترو یک امر معقول برای منطقه به شمار می‌آید.


لاریجانی از اینکه بیمارستان‌های این منطقه با سرعت در حال ساخت است، ابراز خرسندی کرد و یادآور شد: باید قبول کرد که 3 شهر شهریار، ملارد و شهرقدس روزبه‌روز به دلیل مهاجرپذیر بودن در حال گسترش هستند، لذا باید به تناسب این جمعیت امکانات در این منطقه نیز ارتقا پیدا کند.


وی یادآور شد: اولین مسئله‌ای که در این جلسه جلوه دارد، حضور بخش‌ها و اقوام مختلف است که یک نوع همزیستی صمیمانه در کنار یکدیگر را نمایان می‌کند. این مسئله در بسیاری از کشورها وجود ندارد و منجر به نزاع و ایجاد روحیات جدایی‌طلبانه می‌شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که چطور این روحیه جدایی‌طلبانه وجود ندارد، گفت: در اوایل انقلاب به دلیل اینکه اطلاعات نادرستی از وضعیت اقوام ایرانی به آن سوی مرزها می‌رسید، برخی در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های زیادی کردند و حتی با بهره‌گیری از گروهک‌های خارجی تلاش به ایجاد تفرقه بین اقوام کردند ولی هیچگاه به نتیجه نرسید.


لاریجانی با تأکید بر اینکه همه اقوام درون کشور به ریشه ایرانی خود افتخار می‌کنند، تصریح کرد: کُرد یک قوم بزرگ تاریخی است ولی خود را همواره ایرانی می‌داند. این مسئله همچنین برای سیستانی‌ها، بلوچ‌ها، ترک‌ها و عرب‌ها نیز وجود دارد.


دشمنان هیچ گاه نتوانستند قومیت های ایرانی را از یکدیگر جدا کنند


وی یادآور شد: دشمنان خارجی هیچ وقت نتوانستند قومی را از ایران در طول تاریخ جدا کنند و این مسئله به غنای فرهنگی قومیت های مختلف ایرانی باز میگردد.


لاریجانی تصریح کرد: همان تسلطی که ترک‌ها و لرها در فرهنگ ایرانی- اسلامی دارند، عرب‌ها و کردها نیز همین ذهنیت را داشته و این، هم‌سرنوشتی در زندگی اقوام ایرانی نشسته و این مسئله یک نقطه قوت برای کشور است.


در ایران در عین کثرت اقوام، از یک وحدت برخورداریم 


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دیگران در این حوزه بعضاً اشتباه کرده و این جای تأسف دارد که باز هم این غلط را مرتکب می‌شوند. برخی کشورهای کوچک منطقه که هیچ ظرفیتی برای ارائه خود ندارند، به اختلاف بین اقوام دامن می‌زنند؛ ولی وقتی با توده مردم مواجه می‌شوند، سرخورده می‌شوند. در ایران در عین کثرت اقوام، از یک وحدت برخورداریم که تعصب خاصی روی ایرانیت و اسلامیت خود دارند.


لاریجانی خطاب به مسئولان رادیو و تلویزیون عنوان کرد: همین جا از رادیو و تلویزیون می‌خواهم که با این نقطه قوت اقوام ایرانی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب توجه ویژه کرده و برنامه‌ریزی‌های خود را در راستای نقش اقوام مختلف در حفظ و توسعه انقلاب اسلامی نشان داده و نقش اقوام ایرانی در بحران های مختلف به تصویر کشیده شود.


رئیس قوه مقننه با بیان اینکه منطقه شهر قدس، شهریار و ملارد نمونه‌ای از جمع اقوام مختلف ایران است، بیان کرد: یکی از نکاتی که می‌توان در این منطقه دنبال کرد، وجود بازار بزرگی به نام تهران در همجواری این منطقه است که از این ظرفیت به‌ویژه در بخش تولید مخصوصاً صنایع دستی، تولید محصولات غذایی مانند شیرینی جات استفاده کرد. برای نمونه برای مردم تهران جذابیت دارد که فروشگاه‌هایی طراحی شوند که شیرینی‌های اقوام مختلف ایرانی در آن‌ها عرض شود و از این ظرفیت نزدیکی به تهران می‌توان در این جهت استفاده کرد.


وی تصریح کرد: با توجه به شرایط امروز اشتغال کشور، فروشگاه‌هایی که بتوانند صنایع دستی اقوام ایرانی را عرضه کنند فرصت خوبی به وجود می‌آورند که نرخ اشتغال در این منطقه بهبود یابد.


لاریجانی یکی از ایرادهای بخش تولید کشور را متصل نبودن زنجیره تولید خواند و عنوان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه اطلاعات مناسبی از تولیدات مختلف در کشور وجود ندارد، بعضاً یک کالا در دو شهر تولید می‌شود که اگر زنجیره تولید به یکدیگر متصل باشد، این تولیدات می‌توانند در کنار هم یک شبکه مناسبی برای عرصه تولید ایجاد کنند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه امروز زمان مناسبی برای کشف استعدادهای بالقوه به‌ویژه در حوزه اقتصاد است، گفت: تحریم برای کشور بسیار بد است، ولی نکته این است که از همین فرصت می‌توان برای ایجاد ظرفیت‌های قابل تکیه در داخل کشور استفاده کرد.


وی ادامه داد: در بخش تولید کشور یکی از نکاتی که به چشم می خورد، وجود فقر و سکته در زنجیره تولید است که اگر این فقدان‌ها حل شود، زمینه بروز و ظهور بیشتر تولیدات در داخل فراهم خواهد شد، اخیراً مرکز پژوهش‌ها گزارشی درباره بخش تولید کشور ارائه کرده است که در آن گزارش به مسئله اشاره شده که در تولیدات مختلف فقدان‌هایی وجود دارد که تولید را معطل می‌کند، برای نمونه در بخش خودروسازی گاهی نیاز تولیدات داخل به یک ایربگ خودرو یا قطعات الکترونیکی باعث توقف خط تولید می‌شود که اگر شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه پشتیبانی و حمایت شوند، می‌توانند این نقیصه‌ها را برطرف کرده و زنجیره تولید را به یکدیگر متصل کنند.


لاریجانی افزود: امسال در لایحه بودجه پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته که به طور خاص و ویژه، معافیت‌ها و تسهیلاتی را به منظور پشتیبانی از سرمایه‌گذار در بخش‌های مورد نیاز کشور پیش‌بینی کرده است که همه اینها برای تاب‌آوری اقتصاد در شرایط تحریمی است که امیدواریم این مسائل در کمیسیون تلفیق و کمیسیون‌های تخصصی مجلس مورد توجه قرار گیرد.


رئیس قوه مقننه وجود مؤسسات واسط در کشور را یک ضرورت برای اقتصاد برشمرد و عنوان کرد: معمولا در کشور اینطور جا افتاده که تولیدکننده برای فروش محصول خود بازاریابی هم می‌کند، در حالی که با وجود مؤسسات واسط می ‌توان به گسترش تولید کمک کرد و اقوام نیز می‌توانند از این ظرفیت در شهرهای قدس، ملارد و شهریار استفاده کنند.


وی اظهار امیدواری کرد که این نشست منجر به خیر و برکت برای مردم منطقه شود و گفت: رویکرد جدیدی در بودجه امسال پیش‌بینی شده که براساس آن پروژه‌ها به صورت مشارکتی اجرا خواهد شد و مالکیت آن در نهایت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، بدین نحو که دولت فقط برای شروع پروژه حمایتی از آن به عمل خواهد آورد که مردم منطقه می ‌توانند از این ظرفیت قانونی برای پیشبرد اهداف اقتصادی اقدام کنند.


در ابتدای این گردهمایی محمد محمودی‌شاه‌نشین ضمن خیرمقدم به میهمانان به‌ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در ابتدای کار مجلس دهم 25 چالش در کشور احصا شد و وظایف دستگاه‌ها برای مقابله با این چالش ها مشخص شد که یکی از این چالش‌ها، حاشیه‌نشینی وتوجه به شهرک‌های اقماری بود.


نماینده مردم شهریار، شهر قدس و ملارد با بیان اینکه جمعیت حوزه انتخابی‌ام بالغ بر 1.5 میلیون نفر است، گفت: این منطقه دارای 10 شهر و 103 روستا است و برخی نقاط این منطقه در طول 40 سال گذشته با رشد جمعیت 20 برابری مواجه بوده‌اند.


وی با بیان اینکه مردم با امید کار و اشتغال، بهره‌مندی از خدمات بهداشتی و درمانی و دسترسی به امکانات تحصیلی و دانشگاهی به شهریار، شهر قدس و ملارد مهاجرت کرده‌اند، افزود: در شهرستانی مانند ملارد با برخورداری از جمعیت 400 هزار نفری، اما حتی یک تخت بیمارستانی وجود ندارد، البته با امکانی که در قانون بودجه امسال فراهم شده پروژه‌های منطقه شتاب بیشتری گرفته و امیدواریم هر چه زودتر به سرانجام برسد.


محمودی‌شاه‌نشین ادامه داد: نباید به شهرهای اقماری تهران نیز به مانند شهر تهران به چشم منطقه‌ای برخوردار نگاه شود، این نگاه در حالی به شهرهای اقماری وجود دارد که شهرستان‌های غرب تهران از عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای نسبت به شهر تهران رنج می‌برند.


وی ضرورت توسعه حمل و نقل ریلی برای این منطقه را یادآور شد و گفت: کمبود نماینده برای این منطقه در مجلس با توجه به جمعیت 1.5 میلیون نفری آن نیز یک بی انصافی است که امیدواریم در طرح استانی شدن انتخابات این مهم مورد توجه قرار گیرد.


لازم به ذکر است گردهمایی اقوام غرب استان تهران-چالش‌ها و فرصت‌های مناطق مهاجرپذیر با حضور غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت، عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیروان، حبیب‌الله دهمرده نماینده مردم زابل، سیدمهدی فرشادان نماینده مردم سنندج، صدیف بدری نماینده مردم اردبیل، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه، علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد، قلی‌اله قلی‌زاده نماینده مردم کلیبر، یعقوب شیویاری نماینده مردم میانه، قاسم میرزایی‌نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه و استاندار تهران و مدیران و مسئولان منطقه‌ای برگزار شد.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر