صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۴۲ - ۱۰ دی ۱۳۹۷

تهاجم فرهنگی آمریکا علیه آلمان

امروزه بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان مانند آمریکا بودجه زیادی برای تأثیرگذاری سیاست‌های فرهنگی خود بر دیگر کشورها ازجمله آلمان صرف می‌کنند.
کد خبر : 348413

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، روابط خارجی در جهان سال‌ها بر مبنای مؤلفه‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی شکل گرفته بود، اما از نیمه دوم قرن بیستم، روابط فرهنگی به عنصری حائز اهمیت در سیاست خارجی کشورها تبدیل شد. امروزه «دیپلماسی فرهنگی»  از اولویت‌های اصلی کشورها در حوزه بین‌الملل به‌شمار می‌رود. به‌این‌ترتیب بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان مانند آمریکا، سالانه بودجه زیادی برای تأثیرگذاری سیاست‌های فرهنگی خود بر دیگر کشورها ازجمله آلمان صرف می‌کنند و به برگزاری برنامه‌های آموزشی، تأسیس دانشگاه‌ها، حمایت از جوانان مستعد و تأسیس مؤسسات فرهنگی در کشورهای مختلف اختصاص می‌دهند. دولتمردان آمریکایی معتقدند سرمایه‌گذاری‌های فرهنگی در کشورهای مختلف موفقیت آنها را در عرصه بین‌الملل تضمین می‌کند. آنها حتی در کشورهای اروپایی مانند آلمان نیز فعالیت‌های فرهنگی زیادی پایه‌گذاری کرده‌اند. 


فضای آمریکایی در دانشگاه‌های آلمان


ایجاد فضای آمریکایی در دانشگاه «لایپزیگ» را می‌توان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آمریکا در سرزمین ژرمن‌ها دانست. سال‌هاست که مؤسسات آمریکایی- آلمانی سعی می‌کنند تا شهروندان دو سوی اقیانوس اطلس را با ایده‌ها و علایق یکدیگر آشنا کنند. این مراکز وظیفه ساماندهی کنفرانس‌ها، سخنرانی‌ها، کنسرت‌ها، نمایش فیلم، نمایشگاه‌های عکاسی و خوانش آثار نویسندگان آمریکایی را برعهده دارند. هر مرکز عملکرد متفاوتی دارد و برخی از آنها دوره‌های زبان انگلیسی نیز برای علاقه‌مندان برگزار می‌کنند. همچنین بیشترشان کتابخانه‌هایی دارند که کتاب‌هایی درباره فرهنگ و تاریخ آمریکا دراختیار متقاضیان قرار می‌دهند و تعدادی از آنها برنامه‌هایی برای کودکان برگزار می‌کنند.


بیشتر این مؤسسات پس‌‌ از جنگ جهانی دوم از سوی مسئولان آمریکا راه‌اندازی شده‌اند، اما امروزه تعدادی از آنها عضو شبکه «فضای آمریکایی دانشگاه لایپزیگ» هستند. این شبکه از سوی مسئولان دولت آمریکا و دانشگاه «لایپزیگ» تأسیس شده و هدف آن، تبادلات آموزشی و فرهنگی میان دو کشور است. شبکه «فضای آمریکایی در دانشگاه لایپزیگ»، برنامه‌ها و جلسات زیادی را برای گفت‌وگو درباره سیاست، فرهنگ، اقتصاد و امور جاری در آمریکا برگزار می‌کند.


انتهای پیام/4033


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
سلام خوبی؟
00:06 - 1398/11/09
داداش این کجاش تهاجم فرهنگی بود؟؟؟؟