صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۵ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۴

لاریجانی: سند توافق را نباید تخریب کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سندی همانند توافق هسته‌ای که بسیار مفید است را نباید تخریب کرد و این کار جالب نیست.
کد خبر : 34817

به گزارش گروه سیاسی آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی، امروز یکشنبه در همایش گرامیداشت روز پزشک که در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، با تبریک این روز، اظهار کرد: هر چند که گفته می‌شود غربی‌ها بسیار زورگو هستند، اما باید گفت که در همین دالان زورگویی، پیشرفت‌های بسیاری حاصل شد. از این رو برای نیل به پیشرفت در حوزه‌های مختلف باید امور از قبل تعیین تکلیف شود.


وی به اختلاف‌نظرها در مسئله هسته‌ای اشاره کرد و یادآور شد: تعیین تکلیف‌هایی در این مورد در گذشته صورت گرفت، بنابراین نتایج خوبی نیز به دست آمد. به عنوان مثال گفته شد که باید غنی‌‌سازی وجود داشته باشد و این موضوع را غربی‌ها پذیرفتند.


رئیس جمهوری تصریح کرد: هر چند بنده به یاد ندارم که از ابتدای مذاکرات هیچ‌گاه بحث غنی‌سازی مورد قبول غربی‌ها باشد، اما تلاش‌های بسیاری در این زمینه از سوی تیم مذاکره‌کننده صورت گرفت و آنها نیز پذیرفتند.
بسیاری از امور در حوزه وزارت بهداشت در برنامه ششم باید از قبل تعیین تکلیف شود


رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز پزشک، گفت: اگر این روز جنبه تشریفاتی داشته باشد، خاصیت چندانی ندارد و بهتر است که در این روز خواسته‌های جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد و در کنار بزرگداشت پزشکان پیشکسوت به مسایل مهم جامعه پزشکی نیز پرداخته شود.


لاریجانی به صحبت‌های امروز وزیر بهداشت درمورد کمبود نیرو و تخت بیمارستانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تعداد زیادی پروژه عمرانی با هزینه‌ای بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان کلنگ‌زنی شده است که در مقابل کل بودجه عمرانی سال جاری چیزی در حدود 20 تا 30 هزار میلیارد تومان است. با این شرایط، نمی‌توان کمبودها در حوزه پزشکی را رفع کرد و در این شرایط باید بخش خصوصی وارد عمل شود.


وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی واگذاری بسیاری از طرح‌های عمرانی به مردم را تصویب کرد، اما دولت تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است، بنابراین بسیاری از امور در حوزه وزارت بهداشت در برنامه ششم باید از قبل تعیین تکلیف شود.


دولت باید برای ایجاد شیب درست در افزایش جمعیت لایحه به مجلس ارایه کند


رییس مجلس همچنین درمورد روابط بین وزارت بهداشت و بیمه تاکید کرد: باید رابطه تعریف شده‌ای به وجود آید و بهتر است مدیریت بیمه سلامت در دست وزارت بهداشت قرار گیرد، چرا که در حال حاضر فرصت رفع اختلاف‌ها وجود ندارد.


لاریجانی یادآور شد: در بحث جمعیت نیز تاکنون تلاش‌های بسیاری از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است، اما نباید در این حوزه از روش‌های غیرکارشناسی استفاده شود و باید همچنان وزارت بهداشت محور این موضوع باشد، بنابراین دولت باید برای ایجاد شیب درست در افزایش جمعیت لایحه به مجلس ارائه کند.


تفکر ابن سینا جدید بود


رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های ابن‌سینا، دانشمند ایرانی، اشاره کرد و گفت: ابن‌سینا یک شخصیت عالم، پرکار، دانشمند و فیلسوف بود که کتاب‌های بسیاری در زمینه ریاضیات و فلسفه دارد و اگر روند رشد فکری از زمان ابن‌سینا تاکنون مطالعه شود، می‌توان دریافت که جریان فکری از قبل از تولد ابن‌سینا تا زمان حیاتش به سمت شرق حرکت کرده است.


لاریجانی تاکید کرد: تفکر ابن سینا جدید بود و خیلی از ابداعات در حوزه پزشکی در تفکر این دانشمند بزرگ وجود داشت، بنابراین از قرن یازدهم تا قرن شانزدهم تفکر ابن‌سینا حتی در غرب نیز حاکم بود و بعد از رنسانس افکار جدیدی به وجود آمد.


وی با تاکید بر این که کار ایرانی‌ها صرفا ترجمه نبوده است، افزود: افکار جدیدی در حوزه پزشکی توسط ایرانی‌ها ابداع شده است، هر چند که شیوه کار آن زمان را نمی‌توان امروز دنبال کرد، اما باید به روشی سهم ایران را در پیشرفت دانش به ویژه در حوزه پزشکی بالا برد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از سوی دیگر باید به این نکته تاکید کرد بعید است با روش‌های حال حاضر در دانشگاه‌ها سهم ایران در دانش جهانی افزایش پیدا کند، بنابراین باید به کارهای جمعی در حوزه پزشکی روی آورد. البته در گذشته گفته می‌شد که بودجه‌های تبلیغاتی در دانشگاه‌ها باید افزایش یابد، اما در حال حاضر بهتر است اقدامات پژوهشی و تخصصی در دانشگاهها ایجاد شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر