صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۰۸ دی ۱۳۹۷
در یک رساله دکتری به دست آمد؛

تطابق 18 کهن‌الگوی «کلیله و دمنه» با نظریه یونگ

جلسه دفاع از نخستین رساله دکتری ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با عنوان «بررسی کهن‌الگوها در کلیله و دمنه» برگزار شد.
کد خبر : 347865

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از خرم آباد، صبح امروز نخستین دانش‌آموخته مقطع دکتری ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد از پایان‌نامه خود با عنوان «بررسی کهن‌الگوها در کلیله و دمنه» در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی این واحد دانشگاهی دفاع کرد.


سمیه حدادیان به عنوان نخستین دانش‌آموخته واحد خرم‌آباد در گروه ادبیات فارسی از پایان‌نامه خود با راهنمایی علی حیدری به عنوان استاد راهنما  و قاسم صحرایی به عنوان استاد مشاور دفاع کرد.


وی در توضیح کلی پایان‌نامه خود مهم‌ترین هدف در این رساله را  بیان تشابهات و اشتراکات موجود در متون کلاسیک ادبیات فارسی با نظریه‌های نوین روانشناسی عنوان کرد و گفت: با بررسی کامل کتاب «کلیله و دمنه» و به دست آوردن کهن الگوهای موجود در این کتاب بر اساس یافته‌های کارل گوستاو یونگ روانپزشک سوئیسی به‌عنوان خالق روانشناسی تحلیلی و نظریه‌های کهن‌الگوها، 18 کهن‌الگو در این کتاب به دست آمد که با نظریه یونگ تطابق دارد.


در جلسه دفاع این دانشجو که با حضور چند داور از دانشگاه‌های لرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد، برگزار شد، سمیه حدادیان توانست با امتیاز 19.50 به عنوان نخستین فارغ‌التحصیل مقطع دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد واحد خرم‌آباد شناخته شود.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد  با 9 رشته دکتری، 43 رشته کارشناسی ارشد و بیش 130 رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی در زمره واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی  به شمار می‌آید.


به گزارش آنا، «ARchetype» آرکتایپ یا «کهن‌الگو» ناب‌ترین، بنیادی‌ترین و عمیق‌ترین صفات وجودی بشر از ابتدای پیدایش بوده که در وجود انسان‌هاست.


آرکتایپ برمبنای تعریف کارل گوستاو یونگ روانشناس سوئیسی عبارت از بازتابی از الگوی اندیشه، تصویر، نماد و ... است که در روح و روان فرد تعریف می‌شود.


به زبان دیگر آرکتایپ یا کهن‌الگوی اسطوره‌ای، نماد، الگو، مدل، یک فرد، یک نمونه و ... است.


به طور مثال:


رستم: مثال مردانگی، شجاعت، قدرت فیزیکی


ضحاک: مثال ظلم و ستم و نماد شر


حاتم‌طایی: مثال بخشندگی


دراکولا: نماد خون‌آشام


انتهای پیام/4103/4062/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر