صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۵ دی ۱۳۹۷
یاران مهربان/ 148

در بهشت شداد چه می‌گذرد؟

در بهشت شداد روایت جلال رفیع از جامعه و سیاست ایالات متحده آمریکا در سال‌های پایانی دهه شصت است.
کد خبر : 347298

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «در بهشت شدّاد! آمریکای متمدن، آمریکای متوحش» عنوان کتابی است که جلال رفیع نویسنده، طنزپرداز، روزنامه‌نگار و از دانشجویان مبارز قبل از انقلاب به رشته تحریر درآورده است. رفیع که از دهه شصت تاکنون به عنوان یکی از روزنامه‌نگاران شناخته شده در روزنامه اطلاعات قلم فعالیت داشته و هم‌اکنون نیز به عنوان یکی از پیشکسوتان این روزنامه قدیمی و حوزه روزنامه‌نگاری شناخته می‌شود.


این کتاب حاصل یادداشت‌های رفیع از سفر به ایالات متحده آمریکا در سال 1369 است. یادداشت‌هایی که با قلم و نگاهی متفاوت از منتقدان و سیاستمداران، نگرش یک چهره فرهنگی به جامعه آمریکا را با اندکی چاشنی طنز ترکیب کرده است. محتوای یادداشت‌های رفیع نسبت به جامعه و ساختار سیاسی آمریکا البته نوعی نقد پنهان را با خود دارد، اما این انتقادات با لحن خاص رفیع و البته تسلط او نسبت به تاریخ معاصر و جریانات فرهنگی و سیاسی باعث شده است تا مخاطب دلزده نشده و همراه کتاب شود. همان‌گونه که رفیع خود در مقدمه اشاره کرده است، یادداشت‌های این کتاب در طول چند ماه متوالی برای چاپ در روزنامه اطلاعات به صورت روز به روز در تهران بازنویسی شده است. یادداشت‌هایی که حاصل سفر او به آمریکا برای تحقیق و مشاهداتی از نزدیک است.


رفیع، ضرورت پرداختن به این موضوع را این چنین توضیح می‌دهد: کمتر دوست داشته‌ام گزارش سفر بنویسم، اما معتقد بودم که درباره آمریکا باید نوشت. میان آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها به‌ویژه پس از پیروزی انقلاب، جنگ و ستیز بسیار بوده است و «زین قصه هفت گنبد افلاک پرصداست» چگونه می‌شود دوازده سیزده سال [تا سال انتشار کتاب] «مرگ بر» گفت و حتی یک بار هم جامعه «مرگ بر» را ندید یا تازه‌ترین روایات معتبر از زبان قلم راویان را نشنید و نخواند؟


رفیع در ادامه می‌گوید: باید بپذیریم که سخن گفتن از خوب و بد جامعه آمریکا در کشور ما امر فوق‌العاده حساس و حساس برانگیزی است. ناچار طنز را به کمک گرفته‌ام. شاید توانسته باشم بدین ترتیب برخی حساسیت‌های منفی بی‌مورد و وقت تلف‌کن را بکاهم و نگاه‌ها را تلطیف کنم تا حصار مثبت و منفی سیاست و سوءتفاهم ارتباط منطقی و معمولی میان این یادداشت‌ها و خوانندگانش را در میان نگیرد و فرصت فکر کردن همیشه فراهم باشد.


کتاب در بهشت شداد همان گونه که مؤلفش نیز اشاره کرده است، روایتی از دیده‌ها، شنیده‌ها، آمارها و ارقام، گفتگوها و گزارش‌های مختلف است در باب: آمریكای دانش و تكنولوژی با آمریكای برهنگی و انقلاب جنسی؛ ساختار جامعه جدید آمریكا، طبقات و گروه‌های مختلف آن؛ جلسات سازمان ملل و شورای امنیت حضور نخبگان هنری و علمی ایرانی در این کشور؛ آمار كمك‌های تسلیحاتی و هسته‌ای به صدام؛ پرواز هنر بر فراز عالم سیاست؛ آزادی، فرهنگ و خشونت در سیستم غربی و شرقی؛ افراط و تفریط جنسی در شرق و غرب.


خواندن این کتاب می‌تواند تابلویی تمام‌نما از نگاه یک چهره فرهنگی آشنا به عالم سیاست به ایالات متحده آمریکا را در انتهای دهه شصت ارائه دهد.


انتشارات اطلاعات کتاب «در بهشت شداد! آمریکای متمدن، آمریکای متوحش» نوشته جلال رفیع را در 535 صفحه و به قیمت 20 هزار تومان منتشر کرده است.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر