صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خیزش نشاط اجتماعی/ 5

تأثیر نشاط اجتماعی در کاهش مسائل امنیتی/تأمین معیشت را جدی بگیریم

یک جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: بهبود شرایط معیشتی و تأمین اقتصاد خانواده عاملی مهم در ایجاد نشاط اجتماعی در یک جامعه است.
کد خبر : 346888

امان‌الله قرایی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص اهمیت نشاط اجتماعی در یک جامعه و اثرات مخرب نبود نشاط و شادی اظهار کرد: نشاط، یک پدیده تام اجتماعی بوده و موضوعی است که تحت تأثیر عوامل متعددی همچون بیکاری، تورم، گرانی، فقر و غیره قرار دارد.


وی با بیان این‌که جامعه‌ای که در آن نشاط نیست، همه چیز بد و ناراحت‌کننده است، افزود: ایجاد نشاط در جامعه کار می‌خواهد، ازدواج می‌خواهد و زمانی‌که در جامعه‌ای 3 میلیون و 500 هزار بیکار داشته باشید، فرزند بیکار داشته باشید، در کسب حداقل‌ها و معیشت خود ناتوان باشید و وقتی نیازهای اولیه شما که جزو حقوق اساسی و حداقلی برای حیات است برآورده نشود، چطور می‌توانید احساس شادی و شادمانی کنید؟


این جامعه‌شناس تصریح کرد: شادی و نشاط یک امر درونی است و تا زمانی‌که افراد نیازهای اولیه حیاتشان تأمین نشود تلاش برای تزریق روحیه به جامعه امری بی‌ثمر است.


قرایی‌مقدم یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد نشاط و شادی در جامعه را رفع بیکاری، تعادل ثروت و کاهش شکاف طبقاتی عنوان و افزود: بیکاری در همه جای دنیا وجود دارد، ولی زمانی‌که حدود 27 درصد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های شما بیکار هستند و یا به مشاغلی خارج از شأن یک تحصیل‌کرده دانشگاهی همچون رفتگری و یا رانندگی تاکسی اشتغال دارند، آن زمان این موضوع نه تنها برای آن افراد ناراحت‌کننده است، بلکه حس ناراحتی و افسردگی را در جامعه انتشار می‌دهد و تبدیل به یک مسئله اجتماعی می‌شود.


وی اذعان کرد: پس از رفع مشکل بیکاری، تسهیل شرایط برای ازدواج جوانان از دیگر اولویت‌هایی است که باید از سوی مسئولان ذی‌ربط مورد توجه قرار گیرد.


عضو هیأت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: ادیان الهی همچون اسلام، دین شادی و نشاط است، ولی ما با عمل نکردن درست به فرامین آن شرایط را برای ترویج افسردگی در جامعه فراهم می‌کنیم و شایسته است دین را در تمام شئون حیات اجتماعی به‌کار گیریم تا جامعه‌ای شاد و عاری از غم و غصه داشته باشیم.


قرایی‌مقدم با بیان این‌که بالا بردن توان اقتصادی جامعه نقش مؤثری در افزایش بازدهی، کارایی و آرامش روحی اعضای جامعه دارد، گفت: بهبود شرایط معیشت جامعه، می‌تواند به‌عنوان یک عامل پیشگیرانه در بروز جرائم و آسیب‌های اجتماعی ایفای نقش کند.


این جامعه‌شناس در پایان به تأثیر نشاط اجتماعی در کاهش مسائل امنیتی و بحران‌های سیاسی پرداخت و گفت: جامعه‌ای که شاد و بانشاط است حتی نیروهای نظامی و انتظامی‌ آن نیز بهتر مقاومت کرده و در راستای اصلاح و کنترل مسائل از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و صلح‌آمیز بهره خواهند گرفت.


انتهای پیام/4105/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر