620 هزار خانوار به جمعیت کمیته امداد اضافه شد
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه اجتماعی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فاطمه رهبر ظهر امروز در نشست خبری که با موضوع اجرای تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه سال ۹۷ در محل کمیته امداد برگزار شد، گفت: تا ابتدای دی ماه سال ۹۷ بیش از 2 میلیون و ۱۹ هزار و ۷۶۱ خانوار از سوی کمیته امداد کمک هزینه معیشت دریافت میکنند که از این تعداد یکمیلیون و ۴۶۵ هزار سالمند و یکمیلیون زن سرپرست خانوار هستند بیش از این ۶۰ درصد از این افراد سرپرست خانوار بودند که با برنامهها و اجرای تبصره ۱۴ قانون نسبت جمعیتی تغییر کرد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به اینکه ۴۳۳ هزار دانشآموز و ۵۷ هزار دانشجو تحت پوشش این نهاد حمایتی هستند، ادامه داد: ۵۷ هزار بیمار صعبالعلاج نیز از سوی کمیته امداد حمایت میشوند.
وی گفت: سرپرست ۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر از خانوادهها زندانی هستند و با تفاهمی که با سازمان زندانها بستیم از این تعداد خانوادهها حمایت میشود.
رهبر با اشاره به اینکه در بین مددجویان اقلیتهای مذهبی نیز وجود دارند، خاطرنشان کرد: اقلیتهای کلیمی، مسیحی و زرتشتی بیش از ۶۵۰ خانوار را تشکیل می دهد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به اینکه بیش از ۴۲ درصد از افراد تحت پوشش را خانوادههای دو نفره تشکیل میدهند، ادامه داد: خانوادههای یک نفره 31.5 درصد، خانوادههای سه نفره 14.3 درصد، خانوادههای چهار نفره 7.2 درصد و خانواده های پنج نفره 4.6 جمعیت مددجویان را تشکیل میدهند.
رهبر در ادامه خاطرنشان کرد: بیش از ۴۰ درصد از افراد تحت پوشش کمیته امداد به دلیل فوت سرپرست تحت حمایت این سازمان قرار دارند، کارافتادگی ۲۹ درصد و بیماری ۵۴ درصد و طلاق 9.2 درصد عوامل مراجعه به کمیته امداد را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه میزان پرداختی کمکمعیشت از سال ۹۵ افزایش داشته است، ادامه داد: در سال ۹۵ کمکهزینه معیشتی بین ۵۳ تا ۱۰۰ هزار تومان بود اما در سال ۹۶ و با تبصره ۱۴ قانون برنامه بودجه کمکهزینه از ۱۴۸ هزار تومان تا ۴۶۵ هزار تومان افزایش یافت این موضوع در سال ۹۷ با هماهنگی دولت و مجلس ۱۴ درصد افزایش پیدا کرد و از ۱۶۱ هزار تومان شروع و تا ۵۱۶ هزار تومان برای خانوادههای پنج نفره افزایش پیدا کرد. این بهجز یارانه است که از طریق کمیته امداد بر اساس برنامهها برای افراد تحت پوشش واریز میشود.
معاون حمایت و خانواده کمیته امداد با اشاره به افزایش ۶۰۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد اضافه کرد: شاید این موضوع خبر خوبی نباشد اما به دلیل شرایط معیشتی و اقتصادی خانوادهها بیشازحد ۶۰۰ هزار خانوار به خانواده کمیته امداد اضافه شدند و دو ماه است که مستمری دریافت میکند.
وی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی و گرانی شرایط خانوادههای مستضعف را سختتر کرده ادامه داد: با تصویب هیأت امنای کمیته امداد و همراهی رئیس سازمان کمیته امداد برخی از سرفصلها تغییر کرد و علاوه بر اعتبارات موسوم بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سرفصلهای دیگر کاسته و به بخش سلامت خانواده اختصاص پیدا کرد.
رهبر با اشاره به اینکه در بحث جهیزیه، درمان، اجاره ودیعه مسکن و بیماران صعبالعلاج توانستیم قدمهای زیادی برداریم، ادامه داد: در ۹ ماه گذشته بیش از ۵۹ هزار جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد داده شد که میانگین آن 2 میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که تا سقف ۵ میلیون تومان در هر استان با درآمدها سازمان پرداخت شد.
وی ادامه داد: ۱۹۲ هزار وام با میانگین ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به متقاضیان پرداخت شد و بیش از یکصدهزار بسته لوازمالتحریر ویژه مناطق محروم در پکیجهایی به دانشآموزان نیازمند ارائه شد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد به بحث بیمه حوادث اشاره کرد و گفت: از سال ۹۵ تاکنون تمامی مددجویان، لوازم زندگی و منزل آنها بیمه است و از ۲۴ آذرماه امسال این قراردادها تمدید و دوباره تحت پوشش بیمه قرار گرفتند؛ در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد تومان خسارت به مددجویان پرداخت شد.
وی به اقدام ویژهای که معاونت سلامت انجام داد اشاره کرد و گفت: ما یک نامه از یکی از اهالی روستاهای اطراف گنج استان کرمان به ما رسیده بود و این موضوع بهانهای شد تا برای بازدید به این روستا برویم. افراد این روستا به دلیل مهاجرت و جابجایی از حداقل امکانات محروم بودند. در این روستا و روستاهای اطراف هرکدام زیر ۲۵ خانواده ساکن و به دلیل خشکسالی و جابجاییهای زیاد مکان محل استقرار ثابتی نداشتند. بیآبی و بیکاری دامنه خانوادههای این روستاها را گرفته بود.
این مقام مسئول ادامه داد: این موضوع باعث شد که بررسیهای بیشتر در این زمینه صورت بگیرد و بیش از ۲۴۷ روستای بدون برق شناسایی شود که با کمک خدا و حمایت مردم توانستیم بهصورت ضربالاجل در شهریور و مهرماه در این روستاها منابع آب سرویس بهداشتی حمام و لوازم زندگی ایجاد کنیم و بیشتر خانوادهها در این روستاها مجهز به وسایل اولیه زندگی شدند این اتفاق برای بیش از 2 هزار و738 نفر رخ داد. با هماهنگی حوزه اشتغال تصمیم گرفتیم و اشتغال را برای مردم در این مناطق را فعال کنیم.
رهبر با اشاره به اینکه برای برق این مناطق با همکاری بنیاد مستضعفان قرار است از طریق پنل خورشیدی تأمین شود، ادامه داد: برای هرچند خانواده امکانات اولیه قرار داده شد و در ادامه حوزه علمیه نیز هماهنگی و برخی از طلاب علوم دینی بهمنظور آموزش مفاهیم دینی بهصورت افتخاری به این روستاها رفتند. این همافزایی دستگاهها در ۱۰ استان صورت گرفت.
این مقام مسئول به بحث تسهیلات نظاموظیفه ایجاد کرد و افزود: در ۹ ماهه سال ۹۷ حدود ۱۶ هزار و ۸۷۱ فقره خرید خدمت صورت گرفت که هرکدام از اینها درصورتیکه میخواست از روی خود افراد صورت گیرد مابین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان هزینه در برداشت.
وی با اشاره که ۵۷ هزار نفر بیمار صعبالعلاج تحت پوشش این ارگان حمایتی هستند، ادامه داد: ۶۲ میلیارد تومان برای این بخش تخصیص دادهشده و برای کودکانی زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه هستند از سال گذشته، ۱۰۰ هزار تومان واریز میشود که تعداد این کودکان بیش از ۳۷ هزار نفر است البته این در کنار 2 هزار مادر شیرده و باردار نیز که این حمایتها را دریافت میکنند.
این مقام مسئول در کمیته امداد با اشاره به اینکه زنان سرپرست خانوار در همه اقدامات این نهاد در اولویت هستند ادامه داد: در خصوص ارائه وام ضروری به مددجویان ضمانتها را تسهیل کردیم و دیگر مشکل ضامن و چک نداریم. همچنین ملزم هستیم که 20 درصد از سرانههای حمایتی خود را در حوزههای مختلف را به مناطق محروم و مرزی اختصاص دهیم. همچنین غربالگری و بیماریهابی با الویت زنان سرپرست خانوار را در استانها شکل دادیم.
وی ادامه داد: شناسنامه الکترونیک بهداشت روان و آسیب اجتماعی خانوار را تا آخر سال کاربردی میکنیم. با توجه به اینکه بعضی از مددجویان ما در مسیرهای بسیار دور قرار دارند برای تسهیل رفتوآمد آنها به دفاتر کمیته امداد، درگاه الکترونیک با کمک اداره فناوری کمیته امداد طراحیشده است تا مددجویان از خانه خدمات مورد درخواست خود را اعلام کنند.
رهبر با اشاره به افزایش 14 درصدی بودجه کمیته امداد در سال 97 و اختصاص 7 هزار میلیارد تومان بهصورت مشترک به سازمان بهزیستی و کمیته امداد خاطرنشان کرد: 230 میلیارد تومان برای بیمه زنان سرپرست خانوار در نظر گرفتیم و همچنین از یکهزار و 470 میلیارد تومانی که به کمیته امداد تعلق گرفته است 600 هزار خانوار را که 430 هزار مورد پشت نوبتی بودهاند و مابقی نیز از سوی استانها شناسایی و به ما معرفی شدند تحت پوشش قراردادیم.
وی خاطرنشان کرد: طی رایزنیهایی که با رئیسجمهور داشتیم و جلساتی که با نوبخت و جهانگیری برگزار شد درخواست ما و سازمان بهزیستی پیشبینی 7 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 98 بوده است که امیدواریم این مهم انجام شود.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه تاکنون برای تأمین جهیزیه و وام ضروری هیچ پشت نوبتی نداشتهایم اعلام کرد: تا پایان امسال با عنوان فوریتهای امدادی اعلام میشود تا بهمحض برخورد شهروندان به افراد نیازمند به کمک فوری با این شماره تماس گرفته شود و نسبت به ساماندهی و تعیین تکلیف فرد اقدام شود.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/