صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۴

زنگ آتشفشان برای رآکتور ژاپنی

روز شنبه مقامات دولتی ژاپن در منطقه سندایی، زنگ خطر احتمال آتشفشان در نزدیکی یکی از نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور را به صدا درآوردند.
کد خبر : 34659

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از اسپوتنیک، بنابر اعلام مرکز زمین‌شناسی ژاپن، آتشفشان ساکوراجیما که در همسایگی نیروگاه اتمی سندایی قرار دارد، یک فوران کوچک و ابتدایی داشته و احتمال فوران شدید در آن زیاد است.


این آتشفشان که در جنوب شرق ژاپن واقع شده است، تاکنون 1000 زمین‌لرزه پی‌درپی را ایجاد کرده و باعث شده مقامات ژاپن رده هشدار این منطقه را از 3 به 4 ارتقاء دهند.


نخستین فوران در ساعت 3 بامداد دیروز به وقت محلی رخ داد که موجب شد مقامات محلی، 71 نفری را که هنوز در همسایگی این آتشفشان زندگی می‌کردند تخلیه کنند. همچنین احتمال نیاز به تخلیه 4500 نفر دیگر که در مسافتی دورتر زندگی می‌کنند نیز وجود دارد.


رآکتور سندایی که در 50 کیلومتری این آتشفشان قرار دارد، نخستین رآکتور ژاپن بود که پس از دستیابی به استانداردهای تازه امنیتی، آغاز به کار کرد.


پس از حادثه سونامی فوکوشیما که پس از زلزله 9 ریشتری به‌وقوع پیوست و موجب از کار افتادن سیستم خنک‌کننده نیروگاه برق این منطقه و انفجار هسته‌ای آن شد، دولت ژاپن اغلب نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور را تعطیل و همه آنها را وادار به اخذ مجوز‌های استاندارد امنیتی تازه کرد.


در حادثه سال 2011 فوکوشیما، هزاران نفر از مردم منطقه پس از آنکه از زلزله دریایی 9 ریشتری و موج‌های 46 فوتی (14 متری) جان سالم به‌در بردند، در اثر انفجار سه رآکتور از 6 رآکتور نیروگاه، کشته شده یا خانه و کاشانه خود را برای مدت نامعلومی ترک کردند.


اکنون نگرانی‌ها در منطقه به دلیل احتمال بروز فاجعه‌ای بزرگتر در صورت فوران شدید آتشفشانی و رسیدن ماگما به رآکتور هسته‌ای به شدت افزایش یافته و دولت برای تخلیه منطقه اعلام آماده باش کرده است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر