صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۳ - ۰۱ دی ۱۳۹۷

نماینده هتاک سرقت علمی هم دارد!

سرقت علمی نماینده سراوان مطرح شده که نیاز است هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خیلی جدی ورود کند، اگر که نمی‌خواهند نگاه‌ها به این هیأت، نگاه به یک تشریفاتی باشد.
کد خبر : 346208

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حاشیه‌ها پیرامون حضور جنجالی محمد باسط درازهی نماینده سراوان در اداره گمرک همچنان ادامه دارد. در حالی که سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان می‌گوید که این هیأت تشکیل جلسه داده و برخورد و درگیری لفظی بین دو طرف تأیید نشده (!) و پرونده نماینده سراوان در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خاتمه یافته است، یک عضو دیگر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان گفته که اصلاً جلسه‌ای در خصوص رسیدگی به پرونده نماینده سراوان تشکیل نشده که خروجی آن مختومه شدن پرونده «محمد باسط درازهی» باشد! این تناقض در حالی است که موارد دیگری در مورد درازهی، از جمله بحث سرقت علمی او مطرح شده است که نیاز دارد هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خیلی جدی ورود کند، اگر که نمی‌خواهند نگاه‌ها به این هیأت، نگاه به یک تشریفات بی فایده باشد.


لاپوشانی یا مختومه کردن؟!


پس از دفاع رئیس و نمایندگان مجلس از هتاکی محمدباسط درازهی، نماینده سراوان به کارمند اداره گمرک، امید اندکی بود که هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نقش مؤثر و قابل دفاعی در این زمینه ایفا کند. سخنان سخنگوی این هیأت نشان داد که این ناامیدی بی‌راه نبوده است. محمدجواد جمالی نوبندگانی با اعلام تشکیل نشست مشترک بین اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، هیأت‌رئیسه مجلس و آقای امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور پیرامون درگیری لفظی این نماینده در گمرک، گفته که «در این جلسه اعضای حاضر، با اکثریت آرا، به این جمع‌بندی رسیدند که بازدید سرزده از دستگاه‌ها و بررسی عملکرد آن‌ها جزو وظایف نظارتی نمایندگان مجلس است و مسئولان باید همکاری‌های لازم را داشته باشند، البته در این جلسه، هیچ کس برخورد و درگیری‌های لفظی بین دو طرف را تأیید نکرد. مقرر شد که وقتی نمایندگان مجلس به دستگاهی مراجعه می‌کنند، شخصی برای پیگیری امور و ورود آن‌ها به ساختمان، هماهنگی‌های لازم را پس از رؤیت کارت نمایندگی، انجام دهد تا این مسائل پیش نیاید... پرونده نماینده سراوان در مجلس در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خاتمه یافته است.»، اما حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو دیگر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس سخنان دیگری بیان کرده است. او می‌گوید که «اصلاً جلسه‌ای در خصوص رسیدگی به پرونده نماینده سراوان تشکیل نشده که خروجی آن مختومه شدن پرونده «محمد باسط درازهی» باشد، بار‌ها از هیأت رئیسه مجلس خواستار تشکیل این جلسه بودم که عملاً محقق نشده است.»


سؤالات بی‌پاسخ و مسائل رسیدگی نشده


اول آنکه در فیلمی که از مشاجره لفظی محمدباسط درازهی با کارمند اداره گمرک پخش شده، او اقدام به هتاکی و فحاشی می‌کند. صرف نظر از آنکه کارمند گمرک چه رفتاری داشته است، از یک نماینده مجلس انتظار می‌رود مطابق شأن جایگاهی که در آن قرار دارد، رفتار کند و اگر خطاب رفتار نامناسبی هم قرار می‌گیرد، در جایگاه یک قانون‌گذار، مشکل را با آرامش و از طریق قانونی پیش ببرد، نه آنکه اقدام به فحاشی کند. دوم آنکه ابهامات جدی وجود دارد که محمدباسط درازهی برای چه کاری و همراه چه کسی به گمرک رفته بود. م. ح. دلال ضمانت‌نامه‌های واردات خودرو، کسی است که گفته می‌شود درازهی همراه او و برای راه انداختن کار او به اداره گمرک رفته بوده است. این مورد نه تنها ابهام زدایی نشده، بلکه هیأت نظارت تلویحاً و سهیلا جلودارزاده تصریحاً می‌گویند که درازهی برای راه انداختن کار مردم به گمرک رفته بوده است. در حالی که روشن نیست این کار چه بوده است!


سوم آنکه در روز‌های اخیر یک مسئله جدی دیگر در مورد درازهی مطرح شده و آن سرقت علمی است. درازهی خود را با عنوان استاد دانشگاه معرفی کرده و پس از حواشی جنجالی حضورش در گمرک تهدید می‌کند که استعفا می‌دهم و به دانشگاه برمی‌گردم. با همین هویت دانشگاهی او دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم شده است و موضوعات مربوط به مسائل آموزشی و دانشگاهی را رسیدگی می‌کند. اما حضور دانشگاهی او اینک با افشای یک سرقت علمی زیر سؤال است. تصویر یک مقاله علمی در مورد ناوبری پهپاد‌های کوچک مانند کوآدکوپتر منتشر شده که سال 2008 و در اروپا منتشر شده است. چند سال بعد از انتشار مقاله فوق، مقاله‌ای مشابه منتشر شده که نام دومین مؤلف آن، محمدباسط درازهی است. مقاله‌ای که قیاس دو تصویر نشان می‌دهد حتی چکیده آن هیچ تفاوتی نکرده است! نکته جالب توجه در مقایسه این دو تصویر، انتقال دیکته کامل چکیده مقاله فوق به مقاله دوم است.


چهارم آنکه محمدباسط درازهی برای توجیه رفتار نامناسب و خارج از شئون خود پای مسائل قومیتی و مذهبی را به میان کشید و مدعی شد که کارمند گمرک به بلوچ‌ها و به اهل سنت توهین کرده است. ادعایی که با اعلام سنی بودن کارمند گمرک حداقل در مورد توهین مذهبی‌اش روشن شد که درازهی دروغ می‌گوید. تحریک قومیتی و مذهبی مشخصاً اقدام علیه امنیت ملی است. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در این مورد هم با سکوت رد شد.


هیأت نظارت می‌خواهد تشریفاتی باشد؟


هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس نهم و با عطف به سخنان و پیشنهاد رهبر معظم انقلاب شکل گرفت. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفته بودند که «باید یک سازوکار نظارتی در مجلس تعریف کنید که اگر کسی در مقام نمایندگی کوتاهی یا سوء استفاده کرد، بتوانید او را مؤاخذه کنید.»، اما در مورد نماینده سراوان این هیأت عملکرد شفاف و قابل دفاعی نداشته و آنچه هم که ادعا می‌شود خروجی جلسه این هیأت است، با سؤالات متعدد روبه‌روست.


منبع: روزنامه جوان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر