صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۴۲ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷

نگرانی مشترک ترامپ و کلینتون از یک نظرسنجی

دو رقیب اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 روزهای آرامی را سپری نمی‌کنند و هر کدام به نوع خاصی به کاخ سفید می‌نگرند.
کد خبر : 345958

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دو رقیب اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 روزهای آرامی را سپری نمی‌کنند. دونالد ترامپ پس از شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نمایندگان و پیروزی شکننده جمهوری‌خواهان در انتخابات سنا، درصدد تسخیر دوباره کاخ سفید است.


در مقابل «هیلاری کلینتون»، نامزد شکست‌خورده حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی درصدد اعاده حیثیت سیاسی خود با مشارکت احتمالی در انتخابات داخلی حزب متبوعش است. «کلینتون» قبل‌از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره از علاقه خود درباره حضور در رأس هرم قدرت در آمریکا خبر داد و مشاوران انتخاباتی وی نیز احتمال حضور وزیر امور خارجه اسبق آمریکا را در انتخابات  رد نکرده‌اند. 


با وجود این، به‌تازگی شاهد انتشار یک نظرسنجی معنادار از سوی شبکه فاکس‌نیوز بوده‌ایم. نتیجه این نظرسنجی به‌گونه‌ای است که نه‌تنها دونالد ترامپ، بلکه رقیب سابق یا شاید بعدی وی «هیلاری کلینتون» را نیز نگران کرده است. 


نتیجه نظرسنجی فاکس‌نیوز نشان می‌دهد بیشتر رأی‌دهندگان آمریکایی فکر نمی‌کنند ترامپ بتواند در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا بر رقیب خود پیروز شود. بر این مبنا، تنها 40 درصد از رأی‌دهندگان آمریکایی به پیروزی دوباره ترامپ در انتخابات آتی اعتقاد دارند و 52 درصد معتقدند وی در برابر رقیب دموکرات خود شکست خواهد خورد و سکانداری کاخ سفید را به فردی دیگر خواهد سپرد. در‌این‌میان حدود 9 درصد نیز نظر خاصی درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی نداشته‌اند.


در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان پرسیده شد اگر قرار باشد اکنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کنید به چه کسی رأی می‌دهید؟ در پاسخ به این سؤال، 38 درصد گفتند که به ترامپ رأی خواهند داد و 55 درصد دیگر از کاندیدای رقیب وی حمایت کرده‌اند. همچنین تنها 30 درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کرده‌اند که رأی قطعی آنها در انتخابات ترامپ است و در مقابل، 47 درصد اعلام کرده‌اند که رأی قطعی آنها نامزد رقیب ترامپ خواهد بود. 


نکته حائز اهمیت اینکه در نظرسنجی انجام‌شده از سوی فاکس نیوز، بیشتر حامیان حزب رقیب ترامپ ( حزب دموکرات) حمایت خود را از نامزدی «برنی سندرز»، سناتور ایالت ورمونت و «جو بایدن»، معاون «باراک اوباما» اعلام کرده‌اند. دراین‌میان، نامی از «هیلاری کلینتون»، نامزد سابق حزب دموکرات به میان نیامده است. 


اگر نتیجه به‌دست‌آمده از نظرسنجی فاکس‌نیوز را در کنار نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و شکست جمهوری‌خواهان در سه ایالت میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین (ایالاتی که ترامپ در 2016 در آن پیروز شد) قرار دهیم، نگرانی‌های رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را بیشتر درک خواهیم کرد. نگرانی‌های «کلینتون» نیز در این معادله قابل درک است.


به نظر می‌آید با گذشت دو سال از انتخابات ریاست جمهوری 2016، رأی‌دهندگان دموکرات اعتماد خود را به همسر «بیل کلینتون» و سناتور سابق ایالت نیویورک از دست داده‌اند. باز ماندن پرونده ایمیل‌های جنجالی «کلینتون» نزد افکار عمومی  و نمایش ضعیف وی در مناظره‌های انتخاباتی قبلی  در این زمینه بی‌تأثیر نبوده است.   


بدون شک نظرسنجی فاکس‌نیوز می‌تواند حکم تلنگری سخت به دو چهره اصلی انتخابات ریاست جمهوری 2016 داشته باشد. همچنین این نظرسنجی به صورت طبیعی انگیزه‌های «جو بایدن» و «برنی سندرز» را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و رقابت با ترامپ بیشتر خواهد کرد.


«برنی سندرز» هنوز تصمیم نهایی خود را برای شرکت در این آوردگاه سیاسی اعلام نکرده است. «جو بایدن» نیز گرچه هنوز در این‌ باره تصمیم نهایی و قطعی خود را اعلام نکرده است، اما در اظهار نظری بی‌سابقه، از خود به‌عنوان بهترین گزینه برای ریاست جمهوری آمریکا نام برده است.


«الیزابت وارن» دیگر نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات درون حزبی بعدی خواهد بود.  وجه اشتراک «بایدن» و «سندرز»، مخالفت آنها با نامزدی «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست جمهوری قبلی (و متعاقباً بعدی) بوده است.


هر اندازه به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2020 نزدیک‌تر می‌شویم، نظرسنجی‌های انتخاباتی (چه در سطح ملی و چه در سطح ایالتی) بیشتر از سوی نامزدهای بالقوه دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه رصد و تحلیل می‌شود. 


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر