صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۷
رئیس دانشگاه آزاد تهران:

پرهیز از خودباختگی مهم‌ترین موضوع در وحدت حوزه و دانشگاه است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: رشد روحیه خلاقیت، پرهیز از روحیه‌های خودباختگی و تقویت نیاز معنوی از موضوعات مهم وحدت بین حوزه و دانشگاه است.
کد خبر : 345587

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دماوند، سید محمودرضا آقامیری صبح امروز در همایش گرامیداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه که در سال اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برگزار شد، گفت: امام خمینی(ره) رمز موفقیت انقلاب را اسلام و وحدت کلمه دانستند؛ زیرا همه بزرگان حوزه و دانشگاه برای تحقق انقلاب و آرمان‌های آن هم‌پیمان بودند.


وی با بیان اینکه دشمن نتوانست این همدلی و وحدت را تحمل کند، افزود: امام خمینی(ره) به‌عنوان رهبر دینی انقلاب اسلامی، حرف اول و آخر را زدند و دشمن نیز برای تضعیف و سرنگونی انقلاب نخستین قربانی ترور یعنی شهید مطهری را که در این انسجام نقش به‌سزایی داشتند، مورد هدف قرار دادند.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران از دیگر شهدای ترور مانند شهید مفتح یاد  و اظهار کرد: دشمن برای نابودی و تضعیف آرمان‌های انقلاب با وجود 40 سال، همچنان به‌دنبال اهداف خویش است تا بتواند مفهوم اسلام را نابود کند؛ اما همه اهدافش خنثی‌ شده است.


آقامیری با تأکید بر اینکه اسلام رابطه مکتب حوزه و دانشگاه است، خاطرنشان کرد: به‌خصوص شیعه که به‌دلیل اجتهاد و قائل شدن به چهار مکتب قرآن، سنت، عقل و اجماع بسیار اهمیت دارد.



وی افزود: آنچه موجب شده تا بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب وحدت دفاع از آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی حفظ و ماندگار شود، وحدت حوزه و دانشگاه بوده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با تأکید بر تقویت ارتباط بین بخش‌های مختلف، تصریح کرد: حفظ جایگاه ولایت‌فقیه، به‌هنگام کردن آموزش‌ها، کاربردی کردن پژوهش‌ها، بومی‌سازی نظریه‌های علمی به‌ویژه در علوم انسانی و نقد نظریه‌های وارداتی، پرهیزدادن مجموعه‌های علمی از تبعیض در نگرش‌ها، رشد روحیه خلاقیت و پرهیز از روحیه‌های خودباختگی، تقویت نیازمعنوی از موضوعات مهم در وحدت بین حوزه و دانشگاه است.



آقامیری جایگاه حوزه و دانشگاه را همچون دو بال در کنار هم دانست و افزود: شهید مطهری فرمودند علم سرعت و ایمان جهت می‌دهد و امروز باید فعالیت‌های دانشگاه در برخی از رشته‌ها جهت‌دار شود و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.


امام‌جمعه دماوند در این همایش با بیان اینکه امام راحل فرمودند دانشگاه و حوزه علمیه می‌توانند دو مرکز برای تمام پیشرفت‌های کشور و برای تمام انحرافات باشند، گفت: تا زمانی که این دو قشر با هم پیوند داشته باشند، استقلال کشور پابرجاست.



حجت‌الاسلام کاظم فتاح‌دماوندی اظهار کرد: اگر در کشور به علم اهمیت ندهیم دچار مشکلات مختلف خواهیم شد؛ زیرا همه مشکلات جوامع بشری از نادانی است.


وی با بیان اینکه دین اسلام با علم آغاز شده است، خاطرنشان کرد: در کنار توسعه و گسترش علوم برای تحقق پیشرفت‌های مختلف دنیوی، باید به دنبال معنویت، تقوا و اخلاق نیز باشیم.


امام‌جمعه دماوند تصریح کرد: اکنون در شهرستان دماوند حوزه علمیه برادران و خواهران در کنار دانشگاه‌ها وجود دارد که قبل از انقلاب هیچ دانشگاه و حوزه علمیه‌ای نداشتیم.



فتاح‌دماوندی افزود: با توجه به اینکه شهرستان دماوند در شعاع 120 کیلومتری قرارگرفته است و اجازه فعالیت‌های صنعتی آلاینده را ندارد، از دانشگاه‌های شهرستان انتظار داریم در این زمینه مطالب و اقدامات کارشناسی و تخصصی صورت گیرد.


وی اظهار کرد: دماوند در تولید سیب و عسل موفق است و می‌تواند در تولید زعفران، گل سرخ پیشتاز باشد و زیرساخت‌های لازم برای قطب کشاورزی را دارد و این امر زمانی محقق می‌شود که قطب فرهنگی و علمی هم باشیم.


فلسفه وجودی حوزه و دانشگاه، نهادینه کردن پژوهش در جامعه است


فرماندار شهرستان دماوند نیز در این همایش اهمیت جایگاه علم و دانش و تقارن روز وحدت حوزه و دانشگاه با هفته پژوهش، خاطرنشان کرد و گفت: شاید در این چند دهه گذشته بیشتر پیشرفت‌های فیزیکی مدنظر بوده و به راه، آب، برق، مایحتاج روزمره مردم و دیگر مطالبات پرداخته باشیم.


مجید صفری افزود: جایگاه حوزه و دانشگاه و فلسفه وجودی آن برای نهادینه کردن پژوهش در جامعه است و توسعه یک امر درون‌زاست؛ چراکه بسیاری از مشکلات امروز که فکر می‌کنیم باید با داشتن پول و بودجه‌های بسیار حل شود، ریشه در توسعه‌نیافتگی دارد.



وی اظهار کرد: محور حوزه و دانشگاه بر تفکر و پژوهش است و اگر این مهم تقویت شود بسیاری از مشکلات کنونی در بخش توسعه و پیشرفت مرتفع می‌شود و با معضلات بسیار روبه‌رو نخواهیم شد.


فرماندار دماوند کم بودن برنامه‌های پژوهشی، نداشتن اتاق فکر و نسپردن کارها به اهل‌فن را از جمله معضلات توسعه‌نیافتن در یک جامعه دانست و افزود: اگر کارها با فکر و اندیشه انجام شود، بسیاری از هزینه‌ها و وقت‌های تلف‌شده نخواهیم داشت؛ امروز دولت هزینه کارهایی را می‌دهد که اگر درگذشته 10 درصد تفکر می‌شد نیازی به این‌همه هزینه نبود.


صفری تصریح کرد: سیاست ما این است که بتوانیم قطب آموزش و پژوهش را در کشور به دماوند اختصاص دهیم و این فرصت را داریم؛ امروز صنعت را با محدودیت‌های خاصی هدایت می‌کنیم ولی هدف ما ارائه خدمات به بهترین شکل است.


به گزارش آنا، در این مراسم از 34 پژوهشگر استاد و دانشجو و تیم رباتیک دانش‌آموزی شهرستان دماوند قدردانی شد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر