پژوهش مسئلهمحور بهترین راهکار برای برونرفت از رکود است
حامد قائدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خارگ، به مناسبت هفته پژوهش با بیان اینکه پژوهشگران باید با بهرهگیری از نبوغ و پشتکار خود، نگرشی متفاوت به زوایای پنهان و آشکار مسائل جامعه داشته باشند، گفت: نگاه نقادانه و موشکافانه، کنجکاوی و ذهنی پویا و خلاق از مهمترین ویژگیهای یک پژوهشگر است و پژوهشگر هوشمند، دردهای جامعه را درک کرده و تمام سعی خود را برای حل آن میکند.
وی با بیان اینکه پژوهشگران باید با تلاشی بیش از پیش، بازنگری در روشهای ناکارآمد و غیراصولی و گشودن مسیرهای جدید، موجب تعالی علمی کشور شوند، ادامه داد: عزت، اقتدار، استقلال و به تصویرکشیدن چهرهای درخشان و قدرتمند از ایران اسلامی با بهرهگیری از علم، دانش و فناوری پیشرفته جهانی، فقط با تکیه بر نیروی باانگیزه نسل جوان در کنار تجربیات ارزشمند تاریخی محقق خواهد شد.
قائدی یکی از مهمترین اولویتهای دانشگاهها را حمایت از فعالیتهای سودمند پژوهشی و پژوهشگران معرفی و تصریح کرد: امروزه مبنای فعالیت اکثر سازمانها و نهادها بر پایه پژوهش و تحقیق بنا شده است که این امر فرصت مناسبی در اختیار دانشگاهها بهعنوان متولی فعالیتهای پژوهشی قرار میدهد که باید از آن بهترین بهره را برد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دریایی خارگ سیاستگذاری راهبردی، برنامهریزی کلان، اولویتبندی نظام موضوعات، طبقهبندی و معرفی صحیح نتایج به دست آمده را از الزامات برای پیشرفت و اثرگذاری فعالیتهای پژوهشی برشمرد.
وی اظهار کرد: امروز اهمیت و محوریت تقاضا محور بودن پژوهش و تحقیق، سوق تحقیقات و پایاننامههای دانشجویی به سمت نیازهای کشور، فرهنگسازی پژوهش و تبدیل آن به فرهنگ عمومی جامعه، حمایت از پژوهشگران، نخبگان و دانشجویان و اعتقاد به پژوهش در مسئولان و مدیران از جمله مواردی هستند که برای پیشرفت پژوهش و تبدیل چرخه علم به ثروت کارساز هستند.
قائدی با بیان اینکه دانشگاهها باید نسبت به امور اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، زیستمحیطی و ارزشهای اجتماعی حساس بوده و علاوه بر آموزش صحیح، مسئولیتپذیری دانشجویان را در این زمینههای مهم افزایش دهند، عنوان کرد: دانشگاههای آینده، جامعنگر بوده و به علم و دانش بدون مرز مینگرند.
وی با تأکید بر اینکه آموزش و پژوهش در هم بافتهاند و نمیتوان آنها را جدا از هم تصور کرد، گفت: آموزش و پژوهش باید منطبق بر اولویتهای جامعه، در کنار هم فعال باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خارگ با تأکید بر سطحینگرنبودن در فعالیتهای علمی، روآوردن به پژوهش مسئلهمحور که نقشه راه و برنامه یکنواخت از پیش تدوین شده ندارد را بهترین راهکار برای برونرفت از رکود دانست و خواستار ارائه و انجام طرحهایی با بهرهگیری مزایای طبیعی استان بوشهر مانند دریا با نتایج ارزشمند در توسعه علم در کشور شد.
انتهای پیام/4120/4062/خ
انتهای پیام/