صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۸ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷
سلیمی:

پژوهش‌های دستگاه‌های دولتی به دانشگاه‌های سطح یک واگذار شود

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دستگاه‌های دولتی پژوهش خود را به دانشگاه‌های سطح یک واگذار کنند.
کد خبر : 345182

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین سلیمی در نشست روز پژوهش و علوم انسانی که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: طرح‌های پژوهشی در دانشگاه علامه طباطبایی و در حوزه ارتباط با صنعت، فقط ۷ درصد از بخش خصوصی و ۹۳ درصد بخش دولتی را شامل می‌شود که البته بخش خصوصی نیز شامل شرکت‌های نیمه‌دولتی است. این نشان می‌دهد که بخش خصوصی در پژوهش این دانشگاه کم‌رمق است.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سرمایه و پول بسیار عظیمی در لوایح دولت برای پژوهش دولتی داریم که به طرز حیرت‌آوری به دانشگاه‌ها داده نمی‌شود و معلوم نیست درون دستگاه‌های دولتی چه فرجامی دارد؟


وی اضافه کرد: بخش کوچکی از بودجه ۹۷ را بررسی کردیم که در مجموع 407 میلیارد و 984 میلیون تومان بودجه در دستگاه‌ها برای پژوهش داده می‌شود تا تحقیق کنند درصورتی‌که این دستگاه‌ها می‌توانند پژوهش خود را به دانشگاه‌های سطح یک واگذار کنند و بودجه‌ای که برای آن به دانشگاهی مثل علامه طباطبایی اختصاص می‌یابد، معادل بودجه کل دانشگاه می‌شود.


سلیمی در ادامه بیان کرد: در علوم انسانی باید یک قالب متفاوت وجود داشته باشد چرا که نوع نگاه در علوم طبیعی و علوم مهندسی متفاوت است. این نگاه، نگاهی است که برخی از متفکران دارند و می‌گویند نوع نگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی با تغییر پارادایم تغییر می‌کند.


وی افزود: نوع اندیشه اصلی نگاه مکانیکی به نگاه کوانتومی در علوم اجتماعی تغییر کرده است. البته پژوهش معنای متفاوتی از نظر دانشمندان دارد. پژوهش به‌معنای یافتن هنجارهای رهایی‌بخش، تفسیر معانی، اندازه‌گیری رفتارها، فهم رفتارهای فردی و اجتماعی انسان، یافتن ابعاد مختلف وجودی انسان و واکاوی جوهر هستی از تعاریف پژوهش محسوب می‌شود.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: جنس فعالیت‌های پژوهش در حوزه علوم انسانی به سه دسته تقسیم می‌شود که این دسته‌ها شامل تحقیقات بنیادین در حوزه‌های هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و تحقیقات کاربردی برای حل مشکلات دستگاه‌های اجرایی، تحقیقات انتقادی با هدف آسیب‌شناسی و عبور از شرایط موجود به‌سوی شرایط مطلوب است.


سلیمی بااشاره به فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مرکز رشد این دانشگاه در شرایطی تأسیس شد که تمام بدنه دانشگاه با تأسیس آن مخالف بودند و تلاش کردند که این اتفاق نیفتد اما خوشبختانه این مرکز ایجاد شد و هم‌اکنون با چهار واحد شتاب‌دهنده و 16 واحد فناور فعال است. همچنین این دانشگاه 237 توصیه سیاسی به 87 سازمان اجرایی ابلاغ کرده است.


انتهای پیام/4060/4085


انتهای پیام/

ارسال نظر