معاون قوه قضاییه: طلاق توافقی، نگرانکننده است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدباقر الفت در همایش ملی مداخله در امور طلاق که صبح شنبه (امروز) در شیراز گشایش یافت، افزود: مشخص نیست این موضوع در نیم قرن آینده چه چیزی از فرهنگ و مذهب در کشور ما باقی بگذارد.
وی بدون ذکر آمار مشخص گفت:40 درصد طلاقها در جامعه ریشه در اعتیاد دارد که معمولا یکی از زوجین شرایط زندگی را از دست میدهد و طلاق توافقی شکل میگیرد.
وی گفت: در دهههای گذشته نوعی تحول فرهنگی منفی در جامعه ما شکل گرفته است و هر چند تلاش کردهایم آداب و سنن ملی و فرمانهای دین اسلام را در جامعه حفظ کنیم اما این تحول فرهنگی منفی در مقابله با آداب و سنن ملی و مذهبی قرار گرفته و رشد کرده است.
معاون قوه قضاییه اظهار کرد: در این شرایط جامعه از ازدواجهای سنتی که در دهههای گذشته انجام میگرفت، فاصله گرفته است و به نوعی حاکمیت جوان و فرزند در خانواده بر حاکمیت والدین غلبه کرده است و همین مسایل است که جامعه ما را از ازدواجهای سنتی دور میکند.
وی ادامه داد: آموزههای فمینیستی یکی از مواردی است که در افزایش طلاق در جامعه تاثیرگذار است و تابعیت بانوان از مردان را در خانواده کمرنگ کرده است و خواسته یا ناخواسته موجب شده است که زمینه طلاق توافقی در جامعه به وجود آید.
الفت گفت: امروز قبح اجتماعی طلاق در جامعه از بین رفته است و طلاق صرفا به یک مساله حقوقی تبدیل شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه آمارهای طلاق رو به افزایش است و از همه مهمتر سن پایین طلاق است که معمولا در دو تا پنج سال اول زندگی مشترک طلاقهای توافقی شکل میگیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: افزایش فساد و فحشا در جامعه از پیامدهای طلاق در سالهای آغازین زندگی مشترک است و این وضعیت به فزونی روابط نامشروع بین افراد مطلقه در جامعه دامن زده است.
برگزاری کارگاههای بررسی مسایل اعتیاد و مهارتهای اجتماعی از نشستهای تخصصی جانبی همایش ملی مداخله در امور طلاق است.
در این همایش که به مدت دو روز برگزار میشود و یکشنبه به کار خود پایان میدهد، کارشناسانی از قوه قضاییه، دادگستریهای سراسر کشور و سازمان بهزیستی حضور دارند.
انتهای پیام/