آبیاری 30 هزار هکتار از اراضی جنوب تهران با آبهای آلوده
به گزارش گروه اجتماعی آنا، علی محمد شاعری، اظهار کرد: اگرچه با تلاش شهرداری منطقه 20 و همکاری کشاورزان، بخشی از زمینهای کشاورزی با آب سالم آبیاری میشوند، اما هنوز بخش عمدهای از اراضی محدوده جنوب تهران آلوده به پسابهای فاضلاب است که امیدواریم در آیندهای نزدیک این اراضی نیز عاری از مواد آلاینده زیستمحیطی شود.
روزانه در تهران بیش از 2 میلیون متر مکعب فاضلاب تولید میشود
وی گفت: در شهر تهران روزانه بالغ بر 2 میلیون متر مکعب فاضلاب تولید میشود که هماکنون حدود 40 درصد فاضلاب تولید شده به تصفیه خانههای فاضلاب انتقال داده شده و 60 درصد دیگر آن در چاههای جذبی و آبهای سطحی دفع میشود.
وی با بیان اینکه حجم خروجی آبهای سطحی از شهر تهران سالانه معادل 420 میلیون متر مکعب است، افزود: اکنون سالانه به طور متوسط بیش از 300 میلیون متر مکعب از روان آبهای خروجی از شهر تهران به مصارف مستقیم کشاورزی میرسد.
وی بیان کرد: از نظر وظایف سازمانی جلوگیری از آلودگی محصولات کشاورزی در اثر آبیاری با روان آبهای آلوده در حیطه وظایف شهرداری تهران نیست با این حال به دلیل حساسیت موضوع و احساس وظیفه در قبال سلامت شهروندان تهرانی، شهرداری در بخشهای مختلف به انجام فعالیتهایی برای کاهش آلودگی محصولات و خاکهای جنوب شهر تهران اقدام کرده است.
شاعری به برخی از اقدامات شهرداری تهران در خصوص رفع آلودگی محصولات و زمینهای کشاورزی جنوب تهران اشاره و تصریح کرد: تصویب ماده 27 برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران با هدف ایجاد همکاری با سازمانهای متولی در شواری اسلامی شهر تهران، تهیه سند همکاری جهت جلوگیری از آلودگی اراضی جنوب تهران و ارسال به شورای اسلامی شهر، اجرای پروژه بازچرخانی و استفاده مجدد از روان آبهای آلوده در مصارف عمومی و فضای سبز در برخی مناطق، همکاری با شرکت فاضلاب تهران برای تسریع در روند احداث شبکه فاضلاب تهران و ...، از جمله اقداماتی است که توسط شهرداری تهران برای کمک به تصفیه فاضلاب و کاهش آلودگی از جنوب شهر تهران انجام شده است.
وی همچنین به انعقاد تفاهمنامه برای احداث شبکه فاضلاب و تصفیه خانههای فاضلاب توسط شهرداری تهران در محدوده منطقه 22 و واگذاری زمین به شرکت فاضلاب برای احداث تصفیهخانه فاضلاب در منطقه 4 و تسریع در حل مشکل احداث تصفیهخانه فاضلاب فیروز بهرام در منطقه 18، طراحی و اجرای طرح فاضلاب منطقه21 اشاره و اظهار کرد: احداث سیستم زبالهگیر به منظور جلوگیری از ورود زباله به زمینهای کشاورزی، اجرای طرح شناسایی منابع آلاینده آبهای سطحی در مناطق 22 گانه شهر با هدف ارائه راهکار برای رفع آلایندهها از دیگر اقداماتی بوده که شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد: با تخصیص اعتبار و تسهیلات کافی از سوی دولت به وزارت نیرو جهت تکمیل و کمک به مردم به منظور خرید انشعاب هر چه سریعتر شاهد بهبود وضعیت فاضلاب شهر تهران و بازچرخانی و استفاده مجدد آن توسط شهروندان باشیم.
بر اساس این گزارش، شاعری رئیس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار به همراه شهردار منطقه و مدیران ستاد محیطزست، معاون خدمات شهری و محیطزیست منطقه و مسئول محیطزیست منطقه از اراضی کشاورزی جنوب شهر تهران، کارخانه روغن نباتی ورامین و پروژهها و طرحهای محیطزیستی منطقه 20 بازدید کردند.
انتهای پیام/