صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
زارعی به آنا خبر داد؛

ثبت برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی ورامین در سامانه پایش آزاد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک از ثبت برنامه علمی و نظام موضوعات این دانشگاه در سامانه پایش آزاد خبر داد.
کد خبر : 344998

حامد زارعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ورامین اظهار کرد: برنامه علمی و نظام موضوعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا در سه چالش بسته‌بندی نامناسب، انبارداری نامناسب و فرایند نامناسب مواد غذایی با 16 راهبرد، 16 منظومه علمی، 17 رهیافت، 79 برنامه پژوهشی و 567 زمینه پژوهشی تدوین و بر روی سامانه پایش آزاد قرار گرفت.
    
وی نبود برنامه جامع پژوهشی را چالش و معضل جدی دانشگاه‌های کشور عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور هدفمندکردن پژوهش‌های دانشگاه برای حل مسائل کشور در حوزه‌های مختلف با بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم خود شامل نخبگان و پژوهشگران در عرصه‌های مختلف علم و فناوری ورود پیدا کرده است.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک، مدیریت مأموریت‌پذیر تولید علم و هدفمندکردن پژوهش را موجب تحولی سازنده در کارآمدی نظام علمی و اداره کشور دانست و افزود: باید توجه داشت پژوهش با محوریت حل مسائل ملی و غلبه بر چالش‌های کلان از خصوصیاتی همچون بزرگ‌مقیاسی، پیچیدگی و چندوجهی بودن، تأثیرپذیری از محیط‌های بیرونی، انسان‌مداری و تغییرات سریع برخوردار است که باید به کمک نخبگان علمی، صنعتی، اجتماعی، سیاسی به آن پرداخته شود.


 زارعی در خصوص تدوین نظام موضوعات این واحد دانشگاهی و ثبت آن در سامانه پایش خاطرنشان کرد: پس از مشخص‌شدن چالش‌های مرتبط با ابر موضوع و اولویت‌بندی آنها، اهداف غایی و در ادامه اهداف عینی متناسب با هر چالش تبیین و در این خصوص هرچقدر اهداف عینی بهتر بیان شوند با دقت و تمرکز بیشتری می‌توان پروژه‌ها و نظام موضوعات در راستای اهداف مطلوب معرفی کرد.


وی اجرای برنامه علمی را در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تحقیقات دانشگاهی در راستای حل مشکلات اساسی کشور باشد، دانست و تأکید کرد: این اقدام که با تدبیر خردمندانه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پایه‌گذاری و در این خصوص هر واحد دانشگاهی دارای مأموریت علمی مشخص شد، مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا در خصوص غذا و امنیت غذایی مشخص و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته همگام با یک مطالعه جامع و مدون بسیاری از مشکلات موجود در بخش غذا و امنیت غذایی شناسایی، احصا و با اولویت‌بندی چالش‌های مختلف چالش ضایعات محصولات کشاورزی انتخاب شد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا بر لزوم اولویت‌بندی تمام راه‌حل‌های ممکن برای رفع چالش‌های مختلف تأکید کرد و گفت: لازم است تمام راه‌حل‌های ممکن که به برطرف کردن چالش موردنظر کمک می‌کنند، اعتبارسنجی و اولویت‌بندی شوند.


زارعی با اشاره به‌عنوان برنامه علمی این واحد دانشگاهی با موضوع غذا و امنیت غذایی افزود: تأمین امنیت غذایی به معنی دسترسی به غذای کافی، مطلوب و سالم از محورهای اصلی توسعه، سلامت جامعه و توسعه زیرساخت‌های نسل‌های آینده کشور است.


وی تأمین امنیت غذایی را از وظایف اصلی بخش کشاورزی هر کشوری دانست و تصریح کرد: دستیابی به این امر مهم رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است به‌رغم تلاش مسئولان بخش کشاورزی، سال‌های گذشته تولید محصولات کشاورزی همگام و متناسب با رشد مصرف نبوده است.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک محدودبودن نهادهای کشاورزی، شرایط جوی و محیطی و ضایعات بیش‌ازحد تولیدات کشاورزی را ازجمله عوامل ایجاد این فاصلهٔ بین تولید و مصرف برشمرد و عنوان کرد: این موارد سبب شده امنیت غذایی کشور تا حدی به چالش کشیده شده و برای غلبه بر این چالش و ارتقای سطح امنیت غذایی با رویکرد مدیریت بحران راه‌حل‌های متعددی ارائه‌ شده است.


زارعی کنترل واردات محصولات کشاورزی، اصلاح الگوی مصرف، مدیریت پس از برداشت باهدف کاهش ضایعات و استفاده‌های نوین از ضایعات به وجود آمده را ازجمله عنوان‌های بررسی این برنامه علمی دانست.


وی ادامه داد: اهداف غائی، اهداف عینی، راهبردها و منظومه‌ها متناسب با هر رهیافت دانشگاهی تدوین و ابر موضوعات مرتبط با هر رهیافت با محور کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی توسط دبیرخانه برنامه علمی، اعضای هیأت علمی و متخصصان فن تعریف و بر روی سامانه پایش آزاد راه‌اندازی و ثبت شد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با قدردانی از سازمان مرکزی دانشگاه، دبیرخانه برنامه علمی استان تهران، حوزه معاونت پژوهشی واحد و به‌خصوص دکتر شهاب لواسانی مسئول دبیرخانه برنامه علمی این واحد دانشگاهی افزود: اکنون این برنامه در سه چالش بسته‌بندی نامناسب، انبارداری نامناسب و فرایند نامناسب مواد غذایی با 16 راهبرد، 16 منظومه علمی، 17 رهیافت، 79 برنامه پژوهشی و 567 زمینه پژوهشی تدوین و بر روی سامانه پایش آزاد قرار گرفته است.


 انتهای پیام/4117/4062/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر