صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷

نحوه برخورد با همسر عصبی

یک روانشناس معتقد است عصبانیت، اختلال سیستمی در بدن را موجب می‌شود و می‌تواند عوارض ناگواری را ایجاد کند که این اختلالات در مرد و زن کاملاً متفاوت است.
کد خبر : 344903

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، زهرا رجایی اظهار کرد: مردان هنگام عصبانیت، قابلیت انقباض عضلاتشان به مراتب بالا می‌رود و توانایی درگیری فیزیکی آن‌ها بیشتر می‌شود چرا که هدف آن‌ها از این کار فرار کردن از موضوعی است که در حل آن به بن‌بست خورده و یا توانایی حل آن را ندارند.


وی ادامه داد: در هنگام عصبانیت مردان، سکوت بهترین راه‌حل است و در زمانی‌که احساس کردیم کمی آرام‌تر شده‌اند باید در راستای متقاعد کردن و حل کردن مسئله و یا رفع سوءتفاهم تلاش کنیم چرا که متقاعد شدن آن‌ها در گرو آرام بودنشان است.


رجایی با بیان اینکه مهمترین ویژگی که بسیاری از مردان نسبت به آن حساس هستند، غرور و اقتدارشان است، خاطرنشان کرد: حاضرجوابی و تمسخر مردان در هنگام عصبانیتشان نه تنها به تخریب هویت و غرور آن‌ها منجر می‌شود بلکه ممکن است مرد را نسبت به طرف مقابل خود به شدت بدبین کند.


این روانشناس تصریح کرد: مردان در هنگام عصبانیت شخصیتی خشن، بدبین، نامهربان و یا بدهن و فحاش دارند و نسبت به اطراف خود واکنش‌های فیزیکی نشان می‌دهند.


وی در رابطه با عصبانیت زنان نیز بیان کرد: قدرت جسمی زنان در هنگام عصبانیت کاهش می‌یابد اما به همان اندازه قدرت زبانی مؤثری به دست می‌آورند که ممکن است از هر قدرت فیزیکی و جسمانی تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.


رجایی اضافه کرد: یک زن در هنگام عصبانیت تمام بدی‌هایی که در طول عمرش به او شده‌ را طی پنج دقیقه طوری به یادتان می‌آورد که شاید شما و یا طرف مقابل هیچ‌وقت آن را به یاد نداشته است و یا شاید باور نکنید که این بدی را شما در حق او انجام داده‌اید.


وی با اشاره به یکی از ویژگی‌های زنان در اوج عصبانیت عنوان کرد: غُر زدن یکی از ویژگی‌های بارز زنان در هنگام عصبانیت محسوب می‌شود که ممکن است گاهی به یک ماه نیز به طول انجامد به طوریکه در طول این یک‌ماه زنان تمام ماجرای عصبانیت را با خود حمل می‌کنند و لحظه‌ای آن را از یاد نمی‌برند.


این روانشناس با ارائه راه‌حل‌های مختلف در کنترل عصبانیت گفت: صبر و شکیبایی در کنترل عصبانیت می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد که با تمرین‌های متفاوت و پی در پی این خصلت در هر زن و مردی شکل می‌گیرد.


رجایی توصیه کرد: در مواقع عصبانیت کم حرف باشید و سعی کنید انرژی و خشم خود را با پیاده‌روی، مشت کوبیدن به بالش و یا گریه کردن تخلیه کنید چرا که اگر این انرژی تخلیه نشود ممکن است در طول زمان عوارض بدی را به دنبال داشته باشد.


وی با بیان عوارض عدم تخلیه انرژی خشم اظهار کرد: انسان در هنگام عصبانیت انرژی مضاعفی به دست می‌آورد که در صورت عدم تخلیه آن به شکل صحیح، می‌تواند موجب عوارض قلبی، سرگشتگی، بی‌قراری و یا افسردگی شود.


رجایی افزود: مردان در کنترل این انرژی مضاعف ناتوان هستند و در هنگام عصبانیت به هر روش سعی در بروز آن دارند اما زنان به علت روحیه و احساس متفاوت از مردان آرام‌تر بوده و معمولا عصبانیت و ناراحتی خود را با غُر زدن، قهر و گریه کردن تخلیه می‌کنند که در بسیاری از موارد این موضوع موجب افسردگی مزمن آن‌ها می‌شود.


این روانشناس خانوداه در پایان یادآور شد: تنها راه‌حل کنترل، مدیریت خشم و عصبانیت به دست آوردن صبر و شکیبایی است که می‌تواند از بسیاری از پیشامدهای بد جلوگیری کند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر