صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
رحماندوست:

قصه‌گویی نسبت به گذشته قوی‌تر شده است

شاعر و نویسنده کودکان در آیین گشایش بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی گفت: برخلاف باور عمومی، معتقدم قصه‌گویی نسبت به گذشته قوی‌تر شده است.
کد خبر : 344883

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، همزمان با گشایش بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، از مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده داستان‌های کودکان و از بنیانگذاران این جشنواره تجلیل به عمل آمد. این مراسم ظهر امروز با حضور جمعی از مدیران، چهره‌های شاخص هنری و فرهنگی و علاقه‌مندان به ادبیات در سالن شهید بهزادی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.


فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا زمردیان رئیس بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و معاون فرهنگی کانون، احترام برومند، فرهاد حسن‌زاده، لیلی رشیدی، منصور ضابطیان و علی خانجانی هیأت داوران بخش ملی، غلامرضا امامی، نویسنده و مترجم و از مدیران اسبق کانون، مصطفی رحماندوست، مجتبی رحماندوست، مجید قناد و هشت داور خارجی جشنواره از حاضران نوبت صبح روز نخست جشنواره بودند. ضمن این که حضور پررنگ کودکان و دانش‌آموزان نیز شور خاصی را به این افتتاحیه بخشیده بود.


در این مراسم با حضور فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، غلامرضا امامی نویسنده داستان‌های کودکان و از دوستان قدیمی مصطفی رحماندوست و فریدون عموزاده خلیلی مدير انجمن نويسندگان كودك و نوجوان از مصطفی رحماندوست تقدیر به عمل آمد.



پس از این تقدیر، رحماندوست در سخنان کوتاهی با اعلام این که قصه‌گویی مقدمه مطالعه بیشتر کودکان و نوجوانان در زمینه‌های مختلف است گفت: قصه‌گویی لازمه زندگی امروز است. من با این باور رایج که می‌گویند امروزه قصه‌گویی در مقایسه با گذشته کم‌رنگ شده است موافق نیستم. اگر در گذشته، این فقط پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بودند که قصه‌گویی می‌کردند امروزه، هم افراد و هم ابزارهای مختلفی در قصه‌گویی فعال شده‌اند.


وی اظهار کرد: همین که بیست و یک دوره جشنواره قصه‌گویی در ایران برگزار شده است و امسال هم این جشنواره به شکل بین‌المللی و در سطحی قابل قبولی برگزار می‌شود نشانه این است که قصه‌گویی نه‌تنها تضعیف نشده بلکه رو به پیشرفت است. قصه‌گویی در دنیا به رسانه‌ای فراگیر تبدیل شده است. آنچه در این حوزه در ایران اتفاق افتاده است واقعاً قابل توجه است. قصه‌گویی نسبت به گذشته رواج بیشتری پیدا کرده است و شاهد این ادعا برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی و مادران قصه‌گو است، البته هنوز توجه ما به قصه‌گویی در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان، پایین است.


رحماندوست افزود: شیوه‌های گوناگونی از قصه‌گویی ابداع شده است. همانطور که در آثار خودم هم اشاره کرده‌ام 20 نوع قصه‌گویی داریم و امروز هم قرار است در کارگاه آموزشی از مدل «قصه‌گویی تعاملی» رونمایی شود.



شاعر شعر ماندگار «صد دانه یاقوت» گفت: حدوداً 40 سال پیش بود که برای ساماندهی قصه‌گویی، درسی دو واحدی را در دانشگاه علامه طباطبایی راه‌اندازی کردم و کتابی را هم در این زمینه نوشتم که چندین بار با اصلاحات و اضافات چاپ شده است.


پیش از آغاز آیین افتتاحیه، نگارخانه «شهید طاها اقدامی» شهید خردسال حادثه تروریستی اهواز توسط فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا زمردیان رئیس بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و معاون فرهنگی کانون، غلامرضا امامی و مصطفی رحماندوست گشایش یافت.


غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم و از مدیران اسبق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان يكی از مهمانان اين مراسم، درباره مصطفی رحماندوست گفت: بیش از ۵۰ سال با مصطفی رحماندوست دوست هستم و نمی‌توانم در پنج دقیقه این دوستی دیرینه را شرح دهم. 


وی عنوان کرد: از کسانی که برای بچه‌ها شعر گفتند و الان در جمع ما نیستند، تشکر می‌کنم و همچنین یاد می‌کنم از حادثه دلخراش اهواز که باعث به شهادت رسیدن تعدادی از هموطنان‌مان شد و شهید محمدطاها اقدامی كودك معصوم اهوازی نيز يكی از اين شهدا بود. با دیدن تصویر این بچه‌های معصوم دریافتم داعشی‌ها هرگز شعر نخوانده‌اند، این جانیان هرگز جهان را زیبا ندیده و هرگز شعری آنها را نلرزانده است که یک بچه بیگناه را به خاک و خون کشیدند.


 امامی اظهار کرد: شعر به جهان رنگ می‌دهد و دنیای ما را زیبا و آسمان را آبی‌تر و زمین را سبزتر می‌کند. مصطفای عزیز ما شاعر است و به جهان زیبایی می‌بخشد، از غم‌ها می‌کاهد و به شادی‌ها و بازی‌های کودکان می‌افزاید.


وی در پایان گفت: کار بزرگ مصطفی رحماندوست این است که زندگی را آسان گرفته است و در عین حال دیوارشکن و سدشکن بوده. ویژگی دیگر او مشکل‌گشایی برای دوستان و اطرافیانش است. دوست دارم به او بگویم «آقا مصطفی باز هم برای بچه‌ها قصه و شعر بگو».


فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده و مدير انجمن نويسندگان كودك و نوجوان در سخنان خود با طرح این پرسش که تفاوت یک شاعر و قصه‌نویس با یک انسان معمولی چیست، گفت: افراد معمولی از امکانات معمولی دنیا استفاده می‌کنند؛ هوایی وجود دارد که نفس می‌کشیم، زمینی است که روی آن زندگی می‌کنیم و ...، اما شاعر یا قصه‌نویس به دنیای ما امکانات جدید اضافه می‌کند تا دنیا زیباتر شود، بنابراین دنیای جدیدی برای ما خلق می‌کند. خلق کردن کاری است که آفریننده هستی انجام می‌دهد و شاعران و نویسندگان در الگویی دیگری جهان‌های کوچکتری خلق می‌کنند. اگر مصطفی رحماندوست ده‌ها قصه نوشته که جهان‌های جدیدی را خلق کند، یعنی او بیشتر از یک انسان معمولی به گردن ما حق دارد.



عموزاده خلیلی گفت: میزان سنجش یک شاعر یا قصه‌نویس خوب بر این اساس است که چه اندازه دنیا را زیباتر، مهربان‌تر و بزرگ‌تر کرده است. یک فرد معمولی به اندازه شرافتش از مشکلات بچه‌های کار و بچه‌های آسیب‌دیده از جنگ رنج می‌برد اما قصه‌نویس این رنج را منتشر می‌کند تا بقیه را برای کمک به آن کودکان آماده کند.


وی در پایان از حاضران در سالن که اکثراً کودک و نوجوان بودند درباره ماندگارترین شعر رحماندوست پرسید که بخش زیادی از کودکان و دانش‌آموزان حاضر در سالن شعر «صد دانه یاقوت» رحماندوست را همنوایی کردند و فضای بانشاطی در سالن ایجاد شد.


عموزاده خلیلی با اشاره به این همنوایی، خطاب به حاضران گفت: آنچه که برای یک شاعر و نویسنده ارزش دارد، این است که مخاطبانش آثار او را بشناسند و به حافظه سپرده باشند.


 بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «قصه زندگی من» با حضور بیش از 50 قصه‌گوی برتر ایرانی و خارجی از امروز آغاز شده و تا شامگاه پنج‌شنبه 29 آذر ماه ادامه خواهد یافت.


در این دوره از جشنواره، ۵۲ قصه‌گوی بخش‌های ملی و بین‌الملل از شهرهای مختلف ایران و هفت کشور استرالیا،‌ فرانسه، لبنان،‌ کره، افغانستان، اسپانیا و ترکیه، طی سه روز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۸:۰۰ با یکدیگر رقابت می‌کنند.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر