صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شافعی:

درآمد ارزی ایران در 28 سال گذشته 1742 میلیارد دلار بوده است

رئیس اتاق بازرگانی بااشاره به درآمد 28 ساله ارزی ایران از محل صادرات نفت، کالا و خدمات گفت: از سال 1368 تا 1396، هزار و 742 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته‌ایم.
کد خبر : 344648

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامحسین شافعی قبل‌ازظهر امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران که در سالن همایش اتاق ایران برگزار شده بود، گفت: همه کسانی که در این کشور زندگی می‌کنند، به خدمات نیروهای نظامی و انتظامی و ارزش این خدمات واقف و مدیون هستند.


وی ادامه داد: موضوع اقتصاد در کشور ما هماهنگ با دیگر موارد ازجمله صحنه‌های سیاسی و امنیتی حرکت نکرده و بخش اقتصاد دچار یک عقب‌افتادگی شده است.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور نیازمند کار جدی و حرکتی بزرگ است، تصریح کرد: مسئولان باید خود را آماده کنند و کمربندها را محکم ببندند تا با سیاست‌های خصمانه دشمنان کشور مقابله کنند.


شافعی به فرمایشهای مقام معظم رهبری در خصوص راهکارهای اقتصادی اشاره کرد و افزود: دولت به چه اندازه در مسیر گفته‌های مقام معظم رهبری حرکت کرده است؟


رئیس اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه صحنه اقتصادی کشور، صحنه کشمکش‌های میان فعالان اقتصادی ازجمله تولید، صادرات و واردات با بخش‌های نامولد اقتصادی است، تصریح کرد: بخش‌های نامولد اقتصادی همچون دلالی و زمین و مستغلات همواره به‌عنوان رقیب و دشمن بخش مولد اقتصادی و تولیدی در کشور بوده است.


وی با اشاره به اینکه از سال 1368 تا سال 1396، یک‌هزار و 742 میلیارد دلار از محل فروش نفت و صادرات کالا و خدمات منابع ارزی به‌صورت مستقیم به کشور وارد شده است، تأکید کرد: چه کسی پاسخ می‌دهد که این حجم عظیم از منابع ارزی در چه راهی هزینه شده و علت وضعیت اقتصادی نابسامان کنونی چیست؟ آمارها نشان می‌دهد که دولت‌ها نمی‌توانند عذری در خصوص کمبود منابع در ایران داشته باشند.


ایران هفت دهه پیشگام در برنامه‌های توسعه ای بوده است


شافعی با بیان اینکه متأسفانه دولتمردان به جای اینکه نگران از دست رفتن فرصت‌ها در بخش خصوصی باشند نگران پایین آمدن میزان صادرات نفت هستند، گفت: ۷ دهه از شروع برنامه‌های توسعه‌ای در کشور ایران می‌گذرد این در حالی است که ایران یکی از پیشگامان توسعه‌ای در آسیا بوده است.


وی تأکید کرد: شاخص‌های متعدد اقتصادی در حال حاضر نشان می‌دهد که نظام تصمیم‌گیری اقتصادی در کشور ما ناکارآمد بوده است.


رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه دیوان‌سالاری دولتی شکاف عظیمی بین نخبگان بخش خصوصی دولتمردان ایجاد کرده است، تشریح کرد: عدم مشورت خواهی با بخش خصوصی همیشه وجود داشته است این در حالی است که رهبری معظم انقلاب در شهریورماه امسال تأکید بر استفاده از نظرات اتاق بازرگانی کرده بودند اما آنچه مشاهده می‌شود عدم استفاده از نظرات کارشناسی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در مورد ده‌ها موضوع اقتصادی است.


وی با توضیح اینکه در حال حاضر تکیه بر الگوی مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی یکی از مشکلات اقتصادی ما شده است، تأکید کرد: برندهای خارجی به یکی از فعال‌ترین بخش‌های اقتصادی در ایران تبدیل شده‌اند و این خود گویای این است که یک بیماری بزرگ در اقتصاد کشور وجود دارد که از سال‌های گذشته در کشور ما وجود داشته است.


شافعی بیان کرد: با بررسی روند سیاست‌گذاری در اقتصاد ایران و حمایت از تولید و صادرات درمیابیم که بیشتر حمایت‌ها برآمده از چانه‌زنی‌ها و امتیازها برای عده‌ای که در بخش نامولد اقتصاد فعال بوده‌اند ایجاد شده است و بحث افزایش توان تولید و رقابت در بازارهای جهانی در سیاست‌های اقتصادی کشور مغفول شده است.


وی تأکید کرد: اگر به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی در کشور باشیم، باید به دنبال نقش‌آفرینی بخش خصوصی و نخبگان فعال در این زمینه باشیم.


دولت‌مردان از ابتدای سال به هیچ نامه اتاق بازرگانی پاسخ نداده‌اند


رئیس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از سیستم و نظام بانکی گفت: بارها درخواست اصلاح نظام بانکی را داشته‌ایم چرا که باید ارتباط واقعی میان بخش مالی وبانکی با بخش‌های مولد کشور وجود داشته باشد و همین امر سبب توسعه اقتصادی کشور خواهد شد.


وی با انتقاد از موضوع مالیات بر ارزش‌افزوده تصریح کرد: اصلاح نظام مالیاتی بعد از گذشت سال‌ها وضعیت مشخصی ندارد و بخش‌هایی که نامولد هستند مالیات پرداخت نمی‌کنند در حالی که قرار نبود حرکت ما در مورد مالیات بر ارزش‌افزوده به این کندی و این‌گونه باشد.


شافعی با انتقاد از وضعیت پاسخگویی دولت‌مردان گفت: اتاق بازرگانی از ابتدای امسال که با مشکلات زیادی روبه رو شده بود مکاتبات زیادی با دولت در این زمینه داشته است اما از فروردین ماه امسال به هیچ کدام از نامه‌ها و مکاتبات اتاق بازرگانی ایران پاسخی دولت‌مردان پاسخ نداده‌اند.


انتهای پیام/4092/ش


انتهای پیام/

ارسال نظر