صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۱ - ۲۴ آذر ۱۳۹۷
مجید کریمی:

مجلس و دولت نسبت به رابطه ریال و دلار بی‌تفاوت نباشند

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی گفت: التهاب بازار ارز در حال کاهش است و این موقعیت مناسبی برای پرداختن مجلس و دولت به ارتباط دلار و ریال است.
کد خبر : 344286

مجید کریمی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: چند وقتی است که التهاب بازار ارز کشور کمتر شده است و توجهات و تیترهای خبری از این مورد عبور کرده‌اند ولی الآن موقعیت مناسبی است که مجلس و دولت به بحث کم کردن ارتباط دلار و ریال بپردازند.


وی افزود: چراکه تا زمانی که ارتباط دلار و ریال به‌صورت فعلی پیش رود، مسئله دلار و تأثیرگذاری منفی آن از طریق خلق پول بدون پشتوانه روی ریال ادامه دارد و مادامی‌که امریکا بخواهد، می‌تواند این جنگ ارزی را به راه بیندازد.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: چند وقت پیش یکی از مسئولین حوزه ارزی کشور که قطعاً استثناء هم نبوده، گفته که چیزی به نام جنگ ارزی نداریم؛ حال‌آنکه خود اقتصاددانان و مشاورین ارزی آمریکایی مسئله‌ای به نام جنگ ارزی را به‌واسطه پول بدون پشتوانه تئوریزه و اجرا می‌کنند؛ هرچند لازم به ذکر است که این کار اقتصاد غرب را نیز به فروپاشی می‌کشاند، به گفته دیوید کورتن، اقتصاددان آمریکایی خلق پول، خلق ثروت نیست بلکه خلق بدهی است.


کریمی بیان کرد: اما آنچه واضح است این است که امریکا از همین طریق سعی بر ایجاد جنگ‌های ارزی و تأثیرگذاری منفی در اقتصادهای ملت‌های دیگر دارند اما بااین‌وجود، متأسفانه تفکری که همچنان در میان مسئولین کشور غالب است، مسئله جنگ ارزی را مورد توجه و درک قرار نمی‌دهند.


وی با اشاره به اینکه چالش ارز چیزی نیست که بدون راه‌حل باشد، خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای موقت که مورد کم‌توجهی قرارگرفته مسئله پیمان‌های پولی دوجانبه و چندجانبه‌ است که این کار باعث کاهش وابستگی با دلار و در نتیجه کاهش تأثیرگذاری دلار در اقتصاد کشور می‌شود، پیمان‌های پولی دو یا چندجانبه در کشورهایی مثل چین، روسیه و ترکیه پذیرفته‌شده اما متأسفانه به‌طور شایسته در سیاست خارجی و ارزی ما دیده نمی‌شود.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی مهم‌ترین لازمه حذف دلار و پیوستن به یک پیمان مالی مشترک پولی را عزم دولتمردان دانسته و تصریح کرد: طیف فکری فعلی حاکم بر اقتصاد ایران، جذب سرمایه خارجی را مقدمه رشد می‌دانند و اعتقادی به جنگ ارزی ندارند درحالی‌که به دلیل نامتوازن بودن ساخت اقتصادی ایران، ورود سرمایه خارجی نتیجه‌ای جز تورم و فقر و اختلاف طبقاتی نخواهد داشت ضمن این‌که اگر آقایان نیاز به سرمایه دارند می‌توانند به مقدار کافی در کشور پیدا کنند فقط کافی است که بتوانند نقدینگی افسارگسیخته موجود را به سمت تولید هدایت کنند.


کریمی در پایان سخنان خود گفت: اکونومیست نشریه‌ای است که بیش از ۱۵۰ سال خود را وقف نظم سرمایه و سردمداران خودکرده، بحران بعدی را نزدیک پیش‌بینی می‌کند و از آن به‌عنوان بحرانی یاد می‌کند که هیچ‌کس از آن برنده بیرون نخواهد آمد، بحرانی که بیشترین تأثیر را بروی کشورهایی دارد که نبضشان با دلار آمریکایی میزند و در حال حاضر و با این بی‌توجهی دولتمردان به مسئله مهم پیمان‌های پولی دوجانبه و چندجانبه با ارزهای غیر وابسته به دلار، وضعیت ما همان می‌شود که نشریه مذکور پیش‌بینی کرد.


انتهای پیام/ 4108 /4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر