سریال تهدید فعالان حقوق بشر اینبار توسط اینستاگرام
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دوشنبه ۱۰ دسامبر، روز پاسداشت حقوق بشر؛ اینستاگرام، پست یک فعال حقوق بشر را که در اول دسامبر در صفحه شخصیاش منتشر کرده بود، حذف و او را به مسدود شدن حساب کاربریاش تهدید کرد.
سامان نیازی، معاون امور بینالملل مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران(مؤسسه صلح زیبا) در مصاحبهای با شبکه سانا درباره استانداردهای دوگانه حقوق بشر سخن گفت. این مصاحبه در صفحه شخصی اینستاگرام این فعال حقوق بشر قرار گرفت اما اینستاگرام در اقدامی عجیب و دقیقاً دوگانه در روز پاسداشت حقوق بشر ضمن حذف پست، نیازی را به جریمه و مسدود کردن حساب کاربری تهدید کرد.
به گفته یک کارشناس حقوق بینالملل نقض آشکار نسل چهارم حقوق بشر یعنی «حق ارتباطات» از جهت اهمیت، در مرتبهای است که امروزه بر کسی پوشیده نیست؛ مسلماً تحقق حقوق مهمی چون حق حیات، بدون برخورداری از حق ارتباطات ممکن نخواهد بود. تهدید اینستاگرام قطعاً نقض صریح میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بینالمللی حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و نقض قطعنامه ۱۹۷۴ و ۱۹۸۳ یونسکو نیز به حساب میآید.
حال باید پرسید این برخورد چکشی اینستاگرام، سانسور و تهدید معاون یک مؤسسه دانشجویی که براساس قوانین بینالمللی مسائل و تحولات سیاسی را بررسی میکند، از سوی چه کسانی و با چه اهدافی انجام شده است؟
مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران(مؤسسه صلح زیبا)، با تیمی متشکل از دانشجویان و کارشناسان مستقل از سال ۱۳۹۳ در سطوح داخلی و بینالمللی فعالیتهای خود را در راستای بررسی مسئله حقوق بشر در دنیا آغاز کردهاست؛ محصول این بررسیها در قالب مصاحبه، بیانیه، نشست و... رسانهای میشوند.
انتهای پیام/4007/ 4107/پ
انتهای پیام/