صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۳ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
جلالی:

باید به فضای مجازی نگاهی واقع‌بینانه داشت

پژوهشگر فضای مجازی تصریح کرد: همه مردم و مسئولان بدانند که باید به فضای مجازی نگاهی واقع‌بینانه داشت
کد خبر : 343192

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمان، رحمان جلالی ظهر امروز در جمع استادان دانشگاه آزاد اسلامی کرمان و در ساعت فرهنگی با موضوع آسیب‌شناسی ماهواره در خانواده ایرانی اظهار کرد: امروز با توجه به امکانات و افزایش دسترسی مردم به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی میزان درخواست برای سخت‌افزار ماهواره کاهش پیدا کرده است؛ چراکه تمام شبکه‌های ماهواره‌ای در فضای مجازی فعالیت می‌کنند.


جلالی افزود: امروزه شبکه‌های ماهواره‌ای مرکز تولید محتوا نیستند و در صف اول مبارزه فرهنگی، دشمن با ما در فضای مجازی مستقر شده است.


این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه بسیاری از بحران سازی‌های شبکه‌های ماهواره‌ای براساس سوژه‌های فضای مجازی مطرح می‌شوند، گفت: در سال‌های اخیر شبکه‌های ماهواره‌ای به شدت بر فضای مجازی متمرکز شده‌اند و بسیاری از مطالب و تولید محتوای خود را از میان مطالب منتشر شده در این فضا دریافت می‌کنند.


وی با تاکید بر این موضوع که در جمهوری اسلامی به فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال سه نگاه وجود دارد تصریح کرد: تعدادی از مسئولان و مردم به این شبکه‌ها به عنوان ابزار جاسوسی و برانداز بنیان خانواده‌ها نگاه می‌کنند که به این نوع نگاه تهدیدانگارانه می‌گویند.


جلالی ادامه داد: عده‌ای دیگر اعتقاد دارند در عصر ارتباطات و قرن بیست و یکم باید مردم به هر میزانی و از هر رسانه‌ای استفاده کنند، این نگاه در برخی خانواده‌ها به‌شدت وجود دارد که به آن نگاه ولنگارانه می‌گویند.


پژوهشگر فضای مجازی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دیدگاه را می‌توان براساس منویات مقام معظم رهبری برداشت کرد که به‌صورت بسیار واقع بینانه‌ای به دنیای مجازی نگاه می‌کنند و اینترنت را به عنوان شمشیر دولبه معرفی فرمودند.


وی ادامه داد: امروز افرادی که نگاه اول و دوم را پیگیری می‌کنند؛ قطعاً با اندیشه رهبری آشنایی ندارند و باید همه مردم و مسئولان بدانند که باید به فضای مجازی نگاهی واقع‌بینانه داشت.


جلالی گفت: اگر بخواهیم به‌صورت واقع‌بینانه و حرفه‌ای با فضای مجازی و حوزه رسانه‌های دیجیتال مواجهه داشته باشیم به مهارت سواد رسانه‌ای نیاز داریم که بتوانیم در این فضا اثرگذار باشیم.


وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اهمیت فضای مجازی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها اهمیت فضای مجازی را مطرح کرده‌اند و در جلسه عنوان کرده‌اند اگر از هر مسئله‌ای بگذرند از فضای مجازی عبور نخواهند کرد.


جلالی افزود: نسل جدید باتوجه به در اختیار داشتن امکانات زیاد دارای سواد دیجیتال بالایی هستند؛ اما متأسفانه سواد رسانه‌ای خوبی ندارند که این دو مقوله بسیار از هم متفاوت هستند.


این فعال فرهنگی فضای مجازی با تأکید بر اینکه خانواده‌ها باید به میزانی از سواد رسانه‌ای برخوردار باشند که بتوانند هجمه دشمنان را تحلیل کنند، اظهار کرد: اگر خانواده‌ها سطح سواد رسانه‌ای خود را افزایش دهند می‌توانند در محیطی سالم به تربیت فرزندان خود بپردازند و از معظلات اجتماعی دور باشند.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر