صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۱ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
یک پژوهشگر اجتماعی:

سوءتغذیه در برخی مناطق کشور بیداد می‌کند

یک پژوهشگر اجتماعی با اشاره به بروز سوءتغذیه در برخی از استان‌های کشور گفت: سوءتغذیه در برخی مناطق کشور بیداد می‌کند.
کد خبر : 343069

سعید خراط‌ها در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به افزایش پدیده خودکشی در بین جوانان و نوجوانان اظهار به بررسی علل و دلایل آن پرداخت و اظهار کرد: متأسفانه میزان خودکشی در نواحی غرب کشور به ویژه ایلام و نواحی کردستان به قدری افزایش یافته که رتبه جهانی کسب کرده است، برهمین اساس زمانی که به طور کلی وضعیت خودکشی در کشور را بررسی می‌کنیم با عوامل متعددی از جمله عوامل اقتصادی، فشار سنت، مردسالاری، ازدواج‌های اجباری، محدودیت‌های اجتماعی و فقر فرهنگی رو‌به‌رو می‌شویم زیرا فشار اقتصادی و بروز فقر در هر جامعه با خودکشی رابطه مستقیمی دارد.


این جامعه‌شناس ادامه داد: متأسفانه برخی برای امرار معاش به سرقت و تن‌فروشی اقدامی می‌کنند و خطایی انجام می‌دهند که پیش از این چنین کاری نکرده‌اند و بلایی سر خود و خانواده می‌آورند که ممکن است هرگز جبران نشود.


وی یادآور شد: در جامعه بسیاری از افراد دچار افسردگی شدید، اختلالات روانی و مشکلات روانشناسی هستند که جامعه را به سمت خودکشی سوق می‌دهد به طوری که اخیراً شاهد خودکشی یکی از دانشجویان مقطع دکترا در دانشگاه الزاهرا بودیم برهمین اساس خودکشی در زیر پوست شهر و جامعه ما زندگی می‌کند و دائماً قربانی می‌گیرد.


این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه میانگین خودکشی به سن کودکان و نوجوانان رسیده است، افزود: شاهدیم که برخی از کسانی که مورد تجاوز در دوره نوجوانی و کودکی قرار گرفتند خود و خانواده‌شان به سمت خودکشی گرایش پیدا می‌کنند تا به این وسیله از آبروریزی و شرایط روانی محیط فرار کنند.


نبود آمار رسمی از خودکشی 


خراط‌ها در پاسخ به این سؤال که نوجوانان دچار مسائل اقتصادی و مالی نیستند پس چرا شاهد خودکشی نوجوانان هستیم، گفت: اتفاقاً نوجوانان فاصله طبقاتی و اجتماعی را سریع متوجه می‌شوند؛ به عنوان نمونه اخیراً در خبری اعلام شد نوجوانی به‌دلیل فروش دوچرخه‌اش خودکشی کرده یا نوجوان دیگری به‌خاطر نداشتن موبایل خود را حلق‌آویز کرده بود بنابراین باید بدانیم که کودکان و نوجوانان هم متوجه نابرابری اجتماعی در جامعه می‌شوند.


وی در مورد آمار خودکشی در کشور اظهار کرد: آمار رسمی از خودکشی و حتی قتل در کشور نداریم زیرا گاهی این دو مورد باهم تداخل دارند، برخی مواقع حتی قتل‌های خانوادگی نیز به عنوان مرگ ثبت می‌شود در حالی که ممکن است یکی از اعضا خانواده به دلیل اختلافات خانوادگی با دادن داروی اشتباه یا مسمومیت در پی قتل سایر اعضا خانواده باشد به طوری که اخیراً نیز شاهد بودیم پدری در محله نبرد با دادن شیرموز مسموم دخترانش را به قتل رساند که از این مسائل به عنوان مرگ خاموش یاد می‌شود زیرا برخی به جای طلاق قتل را در پیش می‌گیرند در حالی که جنگ نهفته در درون خانواده‌ها ثبت نمی‌شود.


علائم خودکشی در افراد


این جامعه‌شناس در مورد علائم خودکشی در رفتار و گفتار افراد یادآور شد: افرادی که قصد خودکشی دارند پیش از اقدام به این کار سؤالات جدی‌تری راجع به زندگی پس از مرگ می‌پرسند و یا یادگاری‌ها و دارایی‌های خود را می‌بخشند و یا به دنبال شیوه‌ها و ابزار خودکشی هستند که به این وسیله می‌توان به افکار فرد در مورد خودکشی پی برد.


خراط‌ها یادآور شد: به صورت کلی براساس آمار و مطالعات صورت گرفته ایران در حال حرکت به سمت افسردگی است که البته مسائل اقتصادی در این زمینه بی تأثیر نیست و حتی مسائل سیاسی و فرهنگی و اجتماعی هم با آن ارتباط دارد.


وی تصریح کرد: البته باید توجه داشته باشیم مسائل اقتصادی بازخورد مثبت و منفی فوری در جامعه دارد به طوری که یک کارگر روز مزد اگر یک روز کار نکند سفره خانواده‌اش شب خالی است و یک روز کار نکردن او در نهاد خانواده قابل رؤیت است و زندگی خانوادگی او نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.


افزایش سوء تغذیه در برخی مناطق کشور


این پژوهشگر با اشاره به بروز سوءتغذیه و فقر در برخی از استان‌های کشور گفت: سوءتغذیه در برخی مناطق کشور بی‌داد می‌کند متأسفانه به وفور دیده می‌شود که برخی از فقرا و نیازمندان ساکن در شهرهای بزرگ غذای خود را از درون سطل زباله پیدا می‌کنند در حالی که در شهرهای کوچک حتی سطل زباله‌ها هم خالی از غذاست.


خراط‌ها یادآور شد: متأسفانه این روزها پیامدهای اقتصادی مرگباری به مردم تحمل می‌شود که سوءتغذیه یکی از این موارد است اما به آن توجه نمی‌شود بنابراین شاید خودکشی برای عده‌ای رهایی بخش از این زندگی فلاکت بار باشد.


وی در مورد راهکار حل این بحران گفت: برای حل و درمان آسیب‌ها و معضلات اجتماعی باید به سراغ ریشه‌های مشکل برویم و راهکارها شاید در بازه‌های زمانی یک تا چند ساله اثر‌گذار باشد اما باید در این مسیر گام برداریم که به ساختار سیاسی و حاکمیتی، آزادی‌های اجتماعی و عدالت و نابرابری‌های اجتماعی و فسادهای اقتصادی بر می‌گردد.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر