صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
مطهری:

دین نباید ابزاری در دست سیاست باشد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در انقلاب ایران همه آرمان‌ها رنگ اسلامی به خود گرفت و نگاه سوسیالیستی و سرمایه‌داری مورد قبول نبود.
کد خبر : 342995

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، علی مطهری روز گذشته در مراسم روز دانشجو در تالار دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در ویژه برنامه ۴ دهه آرمانخواهی که به همت انجمن اسلامی دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، حضور یافت.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود گفت: شهادت سه تن از دانشجویان پس از ۲۸ مرداد در آن شرایط خفقان مانند نوری در ظلمت بود که همیشه این حرکت‌ها در تاریخ ماندگار می‌ماند. ما همیشه معتقدیم دانشجو و دانشگاه رسالتی دارد. کلمه رسالت برای همه اقشار مردم به کار نمی‌رود و اگر برای دانشجو چنین واژه‌ای به‌کار می‌بریم به دلیل شرایط ویژه‌ای است که او دارد. 


 وی افزود: دانشجویان هنوز بار زندگی بر دوششان سنگینی نمی‌کند و فطرت الهی آن‌ها زنده است و میل به عدالت‌خواهی در آن‌ها بیش از دیگران وجود دارد و دانشجو می‌تواند یک مصلح اجتماعی باشد یعنی باید چنین نقشی را بازی کند و بداند مصلح قبل از هر چیز باید صالح باشد.


نایب رئیس مجلس ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم که آرمان‌خواهی نیازمند واقع‌بینی است. ممکن است آرمان‌های خوبی داشته باشیم ولی به دلیل واقع‌گرا نبودن مسیر را اشتباه می‌رویم. آرمان‌خواهی منهای واقعیت‌گرایی به نتیجه نمی‌رسد، امروز آرمان‌های بلندی داریم ولی باید واقعیت را ببینیم، اگر آرمان فلسطین داریم باید واقعیت دنیا را ببینیم، ما باید ابتدا کشورهای اسلامی را ید واحد کنیم و بعد از آرمان صحبت کنیم.


مطهری با اشاره به مباحث دین و سیاست گفت: دین نباید ابزاری در دست سیاست باشد بلکه این سیاست است که باید ابزاری در دست دین باشد، در انقلاب ایران همه عوامل و آرمان‌ها رنگ اسلامی به خود گرفت و نگاه سوسیالیستی و سرمایه‌داری مورد قبول نبود.


وی تصریح کرد: امروز برخی می‌گویند ولی‌فقیه در برابر خدا پاسخگوست و در برابر مردم پاسخگو نیست، این در حالی است که حق همیشه دو طرفه است.


مطهری خاطرنشان کرد: آرمان‌های اصلی انقلاب عدالت و آزادی و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی است که در بعضی از آن‌ها پیروز بوده و در بعضی توفیق نسبی داشته و نیز در بعضی موفق نبودیم. در مجموع کارنامه ما در بحث عدالت کارنامه مثبتی نیست و کارنامه منفی وجود دارد، این در حالی است که قانون اساسی خوبی داریم ولی مشکل در اجراست.


نایب رئیس مجلس ادامه داد: در استقلال سیاسی می‌توانیم بگوییم تنها کشور مستقل هستیم، در استقلال اقتصادی نیز دستوری عمل نمی‌کنیم و در استقلال فرهنگی نیز وضعمان نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده است.


مطهری افزود: در انقلاب ایران همه عوامل و آرمان‌ها مثل عدالت‌خواهی رنگ اسلامی به خود گرفت و نه نگاه سوسیالیستی مورد قبول بود و نه نگاه سرمایه‌داری؛ سوسیالیستی به این معنی است که هر فرد به قدر نیاز کار کند و محصول نهایی آن به طور مساوی بین مردم تقسیم شود که این نگاه با شکست مواجه شد چون رقابت را از بین می‌برد و پیشرفت جامعه را متوقف می‌کرد و با فطرت انسان‌ها سازگار نبود؛ در مقابل نگاه سرمایه‌داری که اصالت را در پول و سرمایه خلاصه می‌کند و موجب ایجاد شکاف‌های طبقاتی زیادی می‌شود که این هم قابل قبول نیست.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث آزادی خواهی به عنوان یکی دیگر از آرمان‌های انقلاب گفت:  در بحث آزادی بیان، تفکر و آزادی اجتماعی، با غرب اختلافی نداریم بلکه اختلاف ما در مورد بحث آزادی حیوانی و انسانی است که ما بیان می‌کنیم استعدادهای انسانی مثل قوه تفکر و بیان باید آزاد باشد اما استعدادهای حیوانی تحت تدبیر عقل و اراده  انسان است که غرب مخالف این موضوع است و در بحث آزادی عقیده هم اختلافی وجود دارد؛ غرب بیان می‌کند حیثیت ذاتی بشر اقتضا می‌کند که عقیده باید به طور مطلق آزاد باشد همان‌طور که در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده که به موجب حیثیت ذاتی قابل احترام بشر هر فرد در عقیده خود آزاد است ولی اسلام اظهار می‌کند که آن عقایدی آزاد است که از فکر و تفکر ناشی شده باشد  و نه خرافات.


در ادامه دانشجویان سؤالات خود را در ارتباط با جذب سرمایه‌های خارجی، وضعیت فعلی کشور، حصر، استعفای نمایندگان اصفهان و افزایش قیمت بنزین از تریبون مطرح کرده و مطهری به ارائه پاسخ‌های لازم پرداخت.


انتهای پیام/4113


انتهای پیام/

ارسال نظر