صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
در زاهدان مطرح شد؛

تأثیر نماز بر طول عمر انسان و رفع گرفتاری‌ها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: افزایش هورمون‌هایی همچون کورتیزول، ملاتونین و دوپامین در بیداری نماز شب و سحر باعث سلامتی و طول عمر می‌شود.
کد خبر : 342948

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زاهدان، سلطانعلی میر عصر روز گذشته در همایش فواید پزشکی نماز که در تالار علامه حلی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد زاهدان برگزار شد گفت: توصیه‌های اسلام، برآمده از وحی و متکی بر حکمت حضرت حق هستند به این معنا که هر یک از این دستورات بر مصالحی واقعی و حکیمانه بنا شده‌اند،  دانش و آگاهی از چیزی می‌تواند اعتقاد و التزام  انسان را نسبت به آن افزایش دهد و دید انسان نسبت به موضوع مربوط را وسیع‌تر کند؛ بنابراین اگر وضو, نماز و دیگر اعمال را با دانش و تدبیر انجام دهیم، به نور می‌رسیم.


وی با تأکید بر اینکه موضوع نماز بعد از دین اسلام بالاترین فرضیه بعد از ولایت است افزود: قبولی نماز شرط قبولی سایر اعمال است. نماز، روح انضباط را در انسان تقویت می‌کند؛ چراکه هرروزه و آن هم در اوقات معینی باید اقامه شود. امروزه دانشمندان و روانشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که بسیاری از امراض و بیماری‌های جسمی انسان‌ها بر اثر اضطراب روحی و نداشتن آرامش و اطمینان روحی و فکری است.


میر ادامه داد: افراد متدین و باایمان به‌دلیل اینکه خود را متصل به قدرتی مافوق طبیعت و مرتبط با نیروی عظیم الهی کرده‌اند، نسبت به افراد دیگر عمر طولانی‌تری داشته و زودتر بر بیماری‌های جسمی خود غلبه می‌کنند. روح و احساس و هدف اصلی نماز، ذکر و یاد خداوند است که اگر انسان همیشه با آن همراه باشد از معاصی به دور و به نیکی‌ها روی می‌آورد. نماز، پشتوانه‌ای عظیم برای حل مشکلات است.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: طبق تحقیقات دانشمندان، میزان ترشح ملاتونین در شب و سحر نیاز به هیچ دارویی ندارد به جز انجام عبادات و نیایش و دوری از گناهان که باعث آرامش روحی و روانی می‌شود و به تبع آن تأثیرات مثبت بر جسم و روان می‌گذارد. بیشترین حالت اورژانسی بیماری قلب پنج تا 9 صبح است که با بیدارشدن در نماز صبح ترشح ملاتونین حداکثر شده و باعث جلوگیری از عوارض قلبی می‌شود. افزایش هورمون‌هایی همچون کورتیزول، ملاتونین و دوپامین هم در بیداری نماز شب و سحر باعث سلامتی و طول عمر می‌شود.


میر بیان کرد: در اثر بیدارشدن برای نماز صبح و در ساعات سحرگاهی و انجام عبادت در این  موقع عامل افزایش هورمون کورتیزول حالت شادی و نشاط سرمست کننده‌ای نصیب او می‌شود که بر زندگی روزانه او بسیار مؤثر است و باعث افزایش مقاومت بدن در برابر استرس‌ها و فشارهای روحی و روانی است که این در مضامین عرفانی با عنوان اسرار سحر بیان‌شده است.



وی افزود: از نظر علمی ثابت‌شده که میزان انرژی حیاتی، قبل و بعد از طلوع خورشید و قبل و بعد از غروب خورشید، به بالاترین حد خود می‌رسد و می‌بینیم که سفارش به نماز اول وقت، یعنی درست قبل از طلوع و غروب خورشید شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان بیان کرد:در سیره امام خمینی(ره) داریم که امام را با نماز می‌شناسند البته هیچ‌گاه نماز اول وقت و نماز شب امام ترک نشد. آن شبی که امام دستگیر شد و سربازها امام را از قم به سمت تهران می‌بردند، موقع نماز صبح امام درخواست خواندن نماز کرد؛ ولی سربازها اجازه ندادند امام در حین حرکت ماشین و پشت به قبله نیت تیمم کردن و دو رکعت نماز پشت به قبله در حال حرکت خواندن و زیر لب گفتند: شاید خدا همین دو رکعت نمازم را قبول کند، نمی‌گوید: من یک طلبه هستم، انقلاب کردم، شاه را بیرون کردم، در دنیا تلاطم ایجاد کردم.



در ادامه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز در همایش فواید پزشکی نماز آموزشکده سما زاهدان گفت: در آموزه‌های دین اسلام آمده است که کودکان خود را بسیار آرام برای انجام فریضه نماز آماده و مهیا کنید.


حجت‌الاسلام رضا ایمانی‌خواه با تأکید بر اینکه انسان به‌عنوان برترین مخلوقات خداوند است گفت: همه عالم و فرشتگان مقابل حضرت آدم سجده کردند و مقام و منزلت حضرت آدم از جبرئیل محبوب‌ترین فرشته خداوند، بالاتر است.


وی با بیان اینکه یکی از دلایل فاصله گرفتن از خدا، عصبی شدن است و نماز باعث کاهش تنش‌های عصبی انسان می‌شود، عنوان کرد: دعاکردن بر صحت انسان‌ها اثر مستقیم می‌گذارد و یکی از فواید نماز سلامت روحی و روانی انسان است.



رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: یکی از علل بیماری‌هایی همچون سرطان و مشکلات گوارشی که برای انسان به وجود می‌آید، ناشی از ترک نماز است.


 ایمانی‌خواه با توجه به حدیث امام رضا(ع) بیان کرد: امام رضا(ع) درباره حکمت وضو فرمودند: برای اینکه بنده وقتی برای مناجات با خداوند جبار در برابر او می‌ایستد، پاک باشد، فرمان او را اطاعت کرده باشد و از آلودگی‌ها و نجاست پاکیزه باشد، به‌علاوه اینکه وضو باعث از بین رفتن حالت کسالت و زدودن خواب‌آلودگی و پاک ساختن دل برای ایستادن در حضور خداوند جبار است.


به گزارش آنا، بیش از 130 مقاله به این همایش ارسال‌ شده بود که دانشجویان و دانش‌آموزانی که صاحب مقالات برتر شده بودند به‌اختصار به تشریح مقالات خود پرداختند.


سومین سال همایش فواید پزشکی نماز آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما زاهدان در رده دانشجویان و دانش‌آموزان در تالار علامه حلی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد و به کار خود پایان داد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر