صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذرماه؛

جشن میلاد امام عسکری (ع) با حضور مراجع تقلید برگزار می‌شود

جشن باشکوه میلاد امام حسن عسکری (ع) همزمان با شب میلاد آن حضرت با حضور مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه در قم برگزار می‌شود.
کد خبر : 342700

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشن میلاد باشکوه حضرت امام حسن عسکری (ع) از سوی دفتر آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی با حضور مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه در قم برگزار می‌شود.


بر اساس این گزارش، این مراسم شامگاه 24 آذر، همزمان با شب میلاد یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام حسن عسکری (ع) در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار خواهد شد.


مسجد امام حسن عسکری در شهر قم و از قدیمی‌ترین مساجد این شهر است که بر اساس برخی روایات به دستور امام حسن عسکری به نماینده خود احمد بن اسحاق اشعری ساخته شده است.


بر اساس برخی روایات این مسجد در قرن سوم هجری به فرمان امام حسن عسکری امام یازدهم شیعیان ساخته شد. سازنده آن احمد بن اسحاق اشعری نماینده او در شهر قم است.


بعد از انقلاب اسلامی به سعی و اهتمام آیت‌الله سید محمدرضا گلپایگانی برخی املاک اطراف مسجد خریداری شده و با تهیه طرح و نقشه‌ای جامع، زمینه توسعه بنای جدید مسجد فراهم آمد. پس از رحلت ایشان کلنگ احداث این بنا به دست آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی بر زمین زده شد و سرانجام این بنا در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۴ افتتاح شد.


حسن بن علی بن محمد (ع) مشهور به امام حسن عسکری، (۲۳۲-۲۶۰هجری قمری) یازدهمین امام شیعیان اثناعشری است که به مدت ۶ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت. او فرزند امام هادی (ع) و پدر امام زمان (عج) است.


مشهورترین لقب ایشان، عسکری است که به اقامت اجباری‌اش در سامرا اشاره دارد. او در سامرا تحت مراقبت حکومت قرار داشت و برای فعالیت‌های خود با محدودیت روبه‌رو بود. امام عسکری از طریق نمایندگان خود و نیز از راه نامه‌نگاری، با شیعیان ارتباط داشت. عثمان بن سعید، نخستین نایب خاص امام زمان (عج)، از نمایندگان خاص ایشان نیز به شمار می‌رفت.


امام حسن عسکری در هشتم ربیع‌الاول سال ۲۶۰هجری قمری، در ۲۸ سالگی در سامرا به شهادت رسید و در کنار مرقد پدرش دفن شد. مدفن آن دو به حرم عسکریین مشهور است و از زیارتگاه‌های شیعیان در عراق به شمار می‌آید.


انتهای پیام/4072/4090/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر