کاهش 50 درصدی وسعت آتشسوزی در مناطق تحت حفاظت محیط زیست
به گزارش گروه اجتماعی آنا، علی تیموری با اشاره به اینکه از نظر ساختاری و تشکیلاتی کشور حفاظت از جنگلها و مراتع کشور بر عهده سازمان جنگلها و آبخیزداری است، گفت: 10.6 درصد از وسعت کشور در قالب مناطق چهارگانه که از نظر زیستگاهی، وحوش و چشمانداز طبیعی شاخص هستند، تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در 10 درصد مناطق تحت مدیریت خود برنامه حفاظتی و مدیریتی برای مقابله با بحران را برنامهریزی میکند و مابقی مناطق جنگلی تحت نظر سازمان جنگلها و مراتع کشور زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی است و این به معنای انداختن توپ به زمین دیگران نیست، بلکه برای هر دستگاهی وظایفی تعریف شده است.
در پنج ماهه اول امسال 194 فقره آتشسوزی در مناطق حفاظت شده داشتیم
تیموری با اشاره به اطلاعاتی که از ادارات کل محیط زیست استانها و تحلیلهای صورت گرفته از آتشسوزی مناطق چهارگانه که مسئولیت آن با سازمان حفاظت محیط زیست است، اعلام کرد: در 5 ماه اول سال 94 ، 209 فقره آتشسوزی در 21 استان کشور داشتیم و این در حالی است که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته 194 فقره آتشسوزی گزارش داشتیم.
تیموری با بیان اینکه دفعات وقوع آتشسوزی در مناطق حفاظت شده از لحاظ کمی رشد داشته است، تاکید کرد: میزان وسعت آتشسوزی در مناطق چهارگانه طی 5 ماه اول سال 94 نسبت به سال گذشته با وجود افزایش تعداد آتشسوزی در مناطق چهارگانه بیش از 50 درصد کاهش یافته است.
وی با اعلام اینکه وسعت آتشسوزی در بیش از 50 در صد مناطق چهارگانه کاهش یافته است، اظهار کرد: در 5 ماه اول سال 93، حدود 5650 هکتار و در 5 ماه اول سال 94 ، حدود 2360 هکتار از مناطق حفاظت شده دچار آتشسوزی شده است.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در 5 ماه اول سال 93 سه استان فارس، گلستان و خراسان رضوی بیشترین میزان وسعت آتشسوزی را داشتند، افزود: در استانهای فارس و ایلام در 5 ماه اول سال 94 بالاترین رقم در آتشسوزی گزارش شده است.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در استان گلستان برای مهار آتشسوزی، گفت: در 5 ماه اول سال 93در پارک ملی گلستان 1180 هکتار آتشسوزی داشتیم در صورتیکه در زمان مشابه در سال 94 ، فقط آتشسوزی در 30 هکتار گزارش شده و به شدت وسعت آتشسوزی در پارک ملی گلستان کاهش پیدا کرده است.
تیموری تاکید کرد: با توجه به بررسی کارشناسی به عمل آمده، بیش از 90 درصد آتشسوزی در استانها عوامل انسانی است که عمدتا غیر عمدی است و باید آموزش و کارهای میدانی برای پیشگیری از آتشسوزی تقویت شود تا پدیده آتشسوزی در مناطق تکرار نشود.
برگزاری 14 مانور اطفای حریق و تاثیر آن در کاهش وسعت آتشسوزیها
وی در ادامه به علل کاهش وسعت مناطق آتشسوزی در مناطق حفاظت شده اشاره کرد و گفت: مانور مقابله با حریق در 14 استان کشور که در سنوات گذشته بالاترین دفعه و وسعت از نظر آتشسوزی را داشتند برگزاری شد که تاثیر بسیاری در کاهش وسعت آتشسوزیها داشت.
تیموری تصریح کرد: برگزاری مانور اطفای حریق منجر به ارتقای آمادگی نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و تجهیزات مورد نیاز و درگیر شدن عوامل استانی که میتوانند به سازمان کمک کنند، میشود.
وی در ادامه به دیگر اقدامات پیشگیرانه در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست برای اطفای حریق اشاره کرد و افزود: ستاد راهبری عملیات واکنش سریع برای اطفای حریق در همه استانهای کشور شکل گرفته است.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، هماهنگی با سایر دستگاههای وظیفهمند، افزایش تجهیزات در مواقع بحران آتشسوزی، پایش مستمر مناطق چهارگانه و آمادگی نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست، آموزش جوامع محلی، بومی، حاشیه و داخل مناطق چهارگانه محیط زیست که کانونهای بحرانهای آتشسوزی هستند، نصب سنسورهای حساس به حریق در برخی از مناطق تحت مدیریت محیط زیست از جمله پارک ملی گلستان را از اهم اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای مهار آتشسوزی در مناطق حفاظت شده برشمرد.
انتهای پیام/