صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۱ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

اکتشاف و ثبت دو توالی ژنی جدید از سوی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

دو توالی ژنی جدید از سوی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد اکتشاف و به ثبت رسید. دکتر مهدی دهقانی زاهدانی خاطرنشان کرد که این اکتشاف گام موثری در راستای کاهش مصرف سموم و هدایت سیستم‌های کشاورزی به سوی مدیریت پایدار خواهد بود.
کد خبر : 34036

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد و مدرس گروه گیاهپزشکی و بیوتکنولوژی این دانشگاه که موفق به کشف و ثبت دو توالی ژنی شده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: این ژن‌ها در مراحل تحقیقاتی از حشره‌ای با نام علمی Orius niger استخراج شد.


وی ادامه داد: این حشره از عوامل مهم کنترل بیولوژیک بسیاری از آفات کشاورزی خصوصاً در اکوسیستم‌های گلخانه ای است. در مرحله بعد ژن‌ها تعیین توالی‌شده و از طرف بانک ژن (موسسه NCBI) مورد پذیرش قرار گرفت.


دهقانی گفت: این ژن‌ها مربوط به توالی‌های موسوم به 18S، ITS1 و 5.8S از ژن‌های هسته‌ای-ریبوزومی هستند و با کد دسترسی KP316397 و KP313733 در بانک ژن ثبت شده‌اند. همزمان با بانک ژن این توالی‌ها در موسسه EMBL در اروپا و دیتا بانک DNA در ژاپن نیز به ثبت رسیده است.


عضو هیات علمی واحد یزد یادآور شد: این ژن‌های هسته‌ای-ریبوزومی یکی از فاکتورهای مهم تشخیص بین جمعیت‌ها در جانوران و انسان بوده و تفاوت بسیاری از جمعیت‌ها و زیرگونه‌ها را می‌توان از طریق مطالعه توالی این ژن‌ها تعیین کرد.


این کاشف ادامه داد: با کشف این توالی‌ها می‌توان نمونه‌های این دشمنان طبیعی را از نقاط مختلف کشور جمع‌آوری کرده و با تطبیق توالی نوکلئوتید نمونه با ژن‌های ثبت شده، به صورت هدفمند آنها را در اکوسیستم‌های گلخانه‌ای رهاسازی کرد که این امر منجر به افزایش درصد موفقیت کنترل بیولوژیک شده و گام موثری در راستای کاهش مصرف سموم و هدایت سیستم‌های کشاورزی به سمت مدیریت پایدار خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر