ثبت یک صعود در قله کنگور به سرپرستی عضو هیات علمی واحد دماوند
به گزارش خبرگزاری آنا، تلاش گروهی برای رسیدن و لمس پرچم در اوج قله، همبستگی اعضای گروه را نشان میدهد. چه افرادی که بالای قله میرسند و چه کسانی که موفق نمیشوند، اما برای فاتحان قله، همان چند دقیقه که شاید به ساعت نکشد، ماندن در آن بالا یک افتخار بزرگ است. افتخاری که فرد میآفریند، اما غرور ملی برانگیخته میشود. کوهنوردان میگویند دردناکترین لحظه زمانی است که میخواهی قله را ترک کنی، اما باید به امید قلهای دیگر دنیای شگفتانگیز خلقت با رقص ابرها در آسمان را ترک کرد و از قله به زیر آمد.
کوهنوردان ایرانی با این امید تاکنون از این کوه به آن کوه و از این قله به آن قله رفتند. با یک دست نبرد با صخرههای سخت و کوههای پربرف و یخ و با دست دیگر به اهتزاز درآوردن پرچم ایران روی بالاترین نقطه.
کوهنوردان ایرانی در تازهترین صعود، در معیت تیم هیمالیانوردی تهران به کنگور و موستاق آتا در چین سفر کردهاند. تیم اول با هشت کوهنورد از هشتم تیر رهسپار کنگور شده و تیم دوم با 12 نفر که چهار نفر آن را خانمها تشکیل داده، در موستاق آتاهستند. مرتضی رمضانی رئیس هیات کوهنوردی تهران و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند همراه با اعضای تیم کنگور بود و سرپرستی این تیم را به عهده داشت.
مریم ساعی پارسا نایب رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی تهران درباره صعود کوهنوردان به کنگور میگوید: تاکنون کوهنوردان سراسر دنیا 18 بار به کنگور رفتهاند، اما از این تعداد فقط پنج تیم کوهنوردی موفق شدند به این قله صعود کنند.
از سال 2007 تیمی به این قله صعود نکرده و این برای نخستین بار است که یک تیم ایرانی به این قله صعود کرده است.
تیم کنگور ایران با مرتضی رمضانی، یونس رضاخانی، علی سلیمزاده، امیر طالبی، محمدرضا رضایی، اسماعیل رهگذر، امید طالبی و سید مصطفی موسوی در مسیر حضور داشتند.
قله کنگور در رشته کوه کنگورطاق واقع شده که مرتفعترین کوه کاشغر در پامیر چین و بخشی از خطالراس کنگور موستاق است. رشته کوه کنگور در جهت شرق به غرب و تا جنوب تنگه گزداریا کشیده شده است.
جاده قره قروم (کاشغر ـ اسلامآباد) در پایین تنگه و روستای گز در 18 کیلومتری شمال دامنه کوه واقع شده است. با وجود دسترسی منحصر به فرد، هنوز صعودهای کمی به این قله صورت گرفته است.
مرتضی رمضانی رئیس هیات کوهنوردی تهران میگوید: مسیر کنگور بسیار سخت بود. این قله 7719 متر ارتفاع دارد و ارزش صعود آن به اندازه صعودهای 8000 متری است. روسها سال 2007 آخرین کوهنوردانی بودند که موفق شدند به کنگور صعود کنند و برای نخستین بار در تاریخ، نام ایران در بین صعودکنندگان به کنگور ثبت شد
رمضانی که از استادان مجرب و با اخلاق دانشگاه آزاد دماوند است، درباره ویژگیهای اخلاقی مردم آن منطقه میگوید: اهالی روستا اکثرا مسلمان و انسانهایی سادهدل و بیریا بودند و از جلوی درب هر خانهای که عبور میکردیم با روی گشاده و اخلاق نیکو به استقبال ما میآمدند و با اندک مواد خوراکی نظیر نان و ماست که در اختیار داشتند، از ما پذیرایی میکردند و تاکید فراوانی بر تشکر از خداوند و حمد وسپاس پروردگار پس از تناول غذا را داشتند.
یک تجربه جدید که تاکنون برای کوهنوردان ایرانی اتفاق نیفتاده بود
دکتر محمود صفری سرپرست واحد دماوند که به همراه هیات رئیسه واحد به دیدار مهندس رمضانی رفته بودند، اظهار کرد: این یک تجربه جدید بود و تاکنون برای کوهنوردان ایرانی نظیر آن اتفاق نیفتاده بود. این آغازی برای گام برداشتن در راه دستیابی به اهداف بزرگ و صعود به قلههای مرتفع و سخت است. همه اعضاء تیم با عشق به میهن، همت، پایداری و جسارت خود توانستند این قله را فتح کنند و این درس بزرگی برای دانشجویان و کارکنان واحد دماوند است.
کوهنوردان کنگور از هشتم تیر به مدت 45 روز در مسیر تا قله حضور داشتند و در طول مسیر شیبهای تند، یخچالها و یخهای زیادی را پشت سر نهادند. کنگور با سنگنوردی و یخنوردی توامان همراه است. از اینرو میگویند این قله جزء قلههای فنی است.
انتهای پیام/