صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۷
آیت‌الله بوشهری:

متأسفانه احزاب در کشور بر اساس افراد شناخته می‌شوند نه مرامنامه و کارکرد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مردم احزاب را بر اساس افراد می‌شناسند که این غلط است بلکه باید حزب بر اساس مرامنامه و کارکردهای خود شناخته شوند.
کد خبر : 331896

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله هاشم حسینی بوشهری صبح امروز در دوازدهمین مجمع عمومی حزب مؤتلفه اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه اسلام دینی جهانی و جاودانی است گفت: این دین مبین الهی برخوردار از یک جامعیت تمام و کمال است.


وی افزود: حزب و تحزب به معنای جهان معاصر مسبوق به سابقه در گذشته نیست و واژگانی مانند حزب‌الشیطان و تعبیرات این‌چنینی که اکنون وجود دارد مطرح نبوده است. آن روز حزب به عنوان یک نحله و گرایش اعتقادی مطرح بوده اما تحزب با خصوصیاتی که دارد، امروز همگرایی در جامعه ایجاد می‌کند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: بر اساس اعتقادات و باورهای مذهبی ما، بر این باوریم که اسلام دارای سه ویژگی است که ارزش‌های قانونی جامعه را می‌تواند تأمین کند و هیچ مسئله‌ای میان دو نفر در جامعه پیش نمی‌آید مگر آنکه راه‌حل آن در دین بیان شده باشد. پیامبر دارای چند مسئولیت کلیدی بود، مسئولیت ابلاغ وحی و تبیین و تفسیر کتاب الهی و قضاوت میان مردم و مدیریت جامعه را بر عهده داشتند یعنی هم نبی است، هم مبین، مبلغ  و قاضی در جامعه اسلامی و ما بر این باوریم که اجرای این اصول بعد از ایشان به امامان ما منتقل شده است.


حسینی بوشهری اظهار کرد: وقتی پیامبر به تصمیمی می‌رسید امت خود را در مقابل ایشان تسلیم محض می‌دانستند، لذا در عصر غیبت امام معصوم این راه را چه کسی استمرار می‌بخشد؟ ما 40 سال است بر مبنای پذیرش ولایت در عصر غیبت زندگی می‌کنیم.


بوشهری اضافه کرد: گاهی سخن از حزب را در دنیای غرب مطرح می‌کنیم اما آنجا آنچه مطرح است رأی است و عقبه‌ای ندارد اما ما در اینجا میزان داریم. درست است پیدایش حزب در غرب است اما ما حزب را به عنوان یک شیوه و روش می‌دانیم برای رسیدن به اهداف، یعنی از حزب به عنوان یک ابزار استفاده کنیم منهای شاخصه‌هایی که در غرب دارد. اگر حزب را در چارچوب‌های اسلام پذیرفتیم، باید آن را بومی‌سازی کنیم.


حسینی بوشهری گفت: تضارب آرا در دین از اهمیت فراوانی برخوردار است. امیرمؤمنان می‌‌فرمایند آرای خود را روی هم بریزید تا سخن کامل از آن بیرون آید. باید از دیدگاه‌های مختلف استفاده کرد و مجموعه افکار را روی هم ریخت.


وی به امربه‌معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: ما معتقد به نظارت عمومی در جامعه اسلامی هستیم و این اصل به ما این پیام را می‌دهد که حزب در چارچوب دینی قدرت را نقد کند و مسیرها را باز کند. معروف را در جامعه نشر دهد و منکر را تقبیح کند.


عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امربه‌معروف سه خصوصیت دارد که یکی در حق‌الله است و یکی در حق شهروندان و دیگری در رابطه با حکومت و قدرت است. ما شهروندان را امر به معروف می‌کنیم در روابط اجتماعی سالم بمانند و از بی‌اخلاقی تبری بجویند اما در رابطه مردم و حکومت، تشویق کارگزاران به کار درست بر اساس مبانی الهی و تحقق عدالت اجتماعی است.


حسینی‌بوشهری تأکید کرد: حزب باید در مدار پیامبر، امامان و ولایت‌فقیه حرکت کند و در این مدار برنامه‌های دینی را پیاده می‌کند. حزب اسلامی بر اساس خیرخواهی مسیر و راه را نشان می‌دهد و این ویژگی‌هایی است که نظارت را در رابطه با جایگاه احزاب در جامعه اسلامی پیاده کند.


عضو خبرگان رهبری درباره بایدها و نبایدهای احزاب تصریح کرد: یکی از کارکردهای یک حزب اسلامی این است که شبکه‌های اجتماعی در سراسر کشور داشته باشند و نبض کشور باید در دست حزب اسلامی باشد. حزبی که می‌خواهد نقد قدرت را داشته باشد باید بتواند مسائل کشور را خوب رصد کند و پشتوانه مردمی قوی داشته باشد و پیگیر مشکلات مردم باشد.


وی اضافه کرد: متأسفانه احزاب ما با وجود اینکه اساسنامه و مرامنامه دارند در جامعه شناخته نمی‌شوند، مردم احزاب را بر اساس افراد می‌شناسند که این غلط است بلکه باید حزب بر اساس مرامنامه و کارکردهای خود شناخته شود در میان مردم. گاهی خواص ما هم از احزاب این‌گونه شناختی دارند. احزاب ما به گونه‌ای نباشند که با افول قدرت آن‌ها هم مضمحل شوند، که قدرت‌ها بیایند و بروند در جایگاه حزب مؤثر نباشد. حزب باید هم خود بینش سیاسی داشته باشند و هم به افکار عمومی منتقل کند.


بوشهری گفت: بعضی احزاب ما مقطعی هستند و در زمان انتخابات چراغشان روشن می‌شود درحالی‌که باید در همه زمان در حال فعالیت باشند و همواره برای جامعه برنامه‌ریزی داشته باشند و برای تحقق آزادی با رسانه‌های گروهی ارتباطات مناسب داشته باشند. حزب بدون رسانه مانند سرباز بدون اسلحه است.


دوازدهمین مجمع عمومی حزب مؤتلفه اسلامی با شعار «احیای مدیریت جهادی؛ حل مشکلات کشور با مسئولیت‌پذیری حزبی» صبح امروز با حضور آیت‌الله بوشهری، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، مهندس محمدرضا باهنر، علی‌اکبر صالحی، مهندس محسن هاشمی رفسنجانی و دیگر شخصیت‌های سیاسی کشور برگزار شد.


انتهای پیام/4071/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر