رأی اعتماد نمایندگان مجلس به چه معناست
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در نظام جمهوری اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی از اهمیت ویژه و والایی برخوردار بوده و محور بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها و برنامهریزیهاست و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد.
مجلس شورای اسلامی پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیمگیریها و مظهر اراده ملی است و از اینرو آشنایی با بخشهای مختلف آن ضروری به نظر میرسد. با همین هدف اصطلاحها و کلیدواژههای حقوقی مجلس شورای اسلامی برای آشنایی مخاطبان در این صفحه منتشر میشود.
رأی اعتماد مجلس به وزرا
رأی در لغت به معنی نظر، عقیده، حکم، ابراز نظر و قیاس است و در اصطلاح نیز معنایی نزدیک به همین موارد دارد که میتواند مثبت، منفی یا ممتنع باشد.
ممتنع رأی کسی است که از دادن رأی خودداری کرده است و (براساس رأی مجلس جلسه 60 صفحه 26) در اکثر موارد در حکم رأی منفی است. به جز رأی عدم اعتماد که بر اساس تفسیر شورای نگهبان ذیل 135 قانون اساسی وزیر هنگامی عزل میشود که اکثر نمایندگان رأی عدم اعتماد بدهند.
رأی اعتماد به معنی رأی مثبت نمایندگان است که هنگام معرفی وزیر توسط رئیسجمهور به مجلس نمایانگر تأیید ایشان است (اصل 87 قانون اساسی و مواد 189 و 190 آییننامه داخلی مجلس) همچنین وزیر یا هیأت وزیران پس از استیضاح شدن باید از مجلس تقاضای رأی اعتماد کنند (اصل 136 قانون اساسی و ماده 232 آییننامه داخلی مجلس)
ملاک رأی مذبور اکثریت مطلق آرای نمایندگان صاحب رأی است (ماده 143 آییننامه دخالی سابق)
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/