صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۷ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷
قائدمحمدی:

خانواده نقش اصلی را در استحکام جامعه ایفا می‌کند

عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی و روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: خانواده نخستین، کوچک‌ترین، مهم‌ترین و اصلی‌ترین جامعه انسانی است.
کد خبر : 331174

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رودهن، محمدجواد قائد‌محمدی ظهر امروز در جلسه‌ای که در راستای تحکیم خانواده و با حضور نمایندگان ادارات دولتی و امور بانوان در آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار شد، به تبیین نقش خانواده در استحکام جامعه پرداخت و گفت: خانواده نخستین، کوچک‌ترین، مهم‌ترین و اصلی‌ترین جامعه انسانی است و با توجه به اهمیت خانواده یکی از کارکردهای مهم آن به‌عنوان نهاد اجتماعی، تولید نسل و تربیت اجتماعی نسل جوان است، در حالی که والدین بتوانند نسل جوان را با توجه به هنجارهای اجتماعی جامعه تربیت کند، باعث استحکام خانواده می‌شود. خانواده یک گروه خویشاوندی است که در اجتماعی کردن فرزندان و برآوردن برخی نیازهای بنیادی دیگر، مسئولیت اصلی را به‌عهده دارد. از آنجا که از نظر فرهنگی تنوع بسیاری در ساخت خانواده وجود دارد،  خانواده موظف است با توجه به هنجارهای جامعه، مسئولیت‌پذیر باشد.


وی تصریح کرد: بدون شک با سستی روابط و گسست خانواده، جامعه نمی‌تواند به رشد و پویایی دست یابد؛ زیرا آسیب‌های اجتماعی در جامعه، بدون در نظر گرفتن میزان طلاق و ثبات خانواده‌ها مطرح نمی‌شود و درصورت نبود یا وجود خلل در آن، هیچ نهاد و سازمانی نمی‌تواند به‌طور کامل جایگزین آن شود و سهم دولت‌ها در این زمینه، تنها برنامه‌ریزی و ایجاد تسهیلات لازم برای شکل‌گیری درست خانواده و کمک به ثبات استحکام درونی آن است.


عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی و روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن سپس به بیان نقش دین در بنیان خانواده پرداخت و گفت: ادیان الهی همگی بر قداست و حرمت نهاد خانواده تأکید می‌کنند و شامل احکام و مقرراتی برای تنظیم روابط خانواده هستند. به همین دلیل، خانواده در اقوام مؤمن، همواره، استوارتر بوده، نظام طلاق و فروپاشی خانواده در آن بسیار کمتر از ملت‌های غیرمؤمن است. اسلام نیز با نظام قانون‌گذاری خاص خود، همواره، سعی در حفظ خانواده و تحکیم ارکان آن بر پایهٔ اصول اخلاقی و ارزشی دارد، زیرا پیوند زناشویی و ازدواج غریزی است و در مرحلهٔ نخست، اقدام به آن، به آموزش و محرک خاص نیاز ندارد، ولی تداوم این پیوند و داشتن روابط درست و پایدار، که به ثبات و دوام خانواده بینجامد، نیازمند آموزش است.


قائد‌محمدی نقش آموزش‌وپرورش در استحکام خانواده را یادآور شد و خاطرنشان کرد: پیوند خانواده با آموزش‌وپرورش در رابطه با اجتماعی کردن نسل جدید به استحکام جامعه کمک می‌کند و تأثیر بسزایی دارد؛ بنابراین از نهادهای آموزشی انتظار می‌رود با تربیت نیروی متخصص و متعهد، همگام با خانواده برای پیشبرد اهداف تربیتی جامعه کوشا باشند؛ بنابراین در عصر جدید که نهادهای آموزشی مسئولیت ادامه جامعه‌پذیری نسل جوان را به عهده دارند، خانواده و نظام آموزشی در رابطه با جامعه‌پذیری نسل نو،  ضرورت دارد با هم تعامل داشته باشند.


انتهای پیام/4062/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر