صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سیف مطرح کرد:

شناسایی 1800 موضوع کاربردی از مخاطرات طبیعی در طرح پایش آزاد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق از شناسایی هزار و 800 موضوع کاربردی از مخاطرات طبیعی در طرح پایش آزاد توسط این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 331049

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، احمد سیف درباره ضرورت‌های اجرای طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دانشگاه نیمی از آموزش عالی کشور را بر عهده دارد و دانشجویان بسیاری را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تربیت می‌کند، بنابراین هرسال با حجم زیادی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی روبروست.


وی بابیان اینکه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری تا امروز اصولاً غیرکاربردی بودند، افزود: تنها استفاده‌ای که از این تولیدات علمی می‌شود، استخراج مقاله است که سایت‌های خارجی با بارگذاری مقالات پژوهشگران و محققان داخلی کشور و فروش آن‌ها بهره مالی فراوانی می‌برند.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ادامه داد: اغلب پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد و استفاده بهینه از آن‌ها صورت نمی‌گیرد، درحالی‌که این‌گونه تولیدات علمی باید گره‌گشای مشکلات کشور باشد.


سیف با ابراز خرسندی از اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: این طرح از نقاط قوت مدیریت دکتر طهرانچی است که نشان می‌دهد دانشگاه آزاد اسلامی در حال تبدیل‌شدن به یک دانشگاه مسأله‌محور است و ازاین‌پس پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌های متعدد صورت می‌گیرد.


وی درباره فرایند اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در ابتدای کار چند واحد دانشگاهی نظیر تهران شرق به‌عنوان پایلوت انتخاب شدند و حل یکی از چالش‌های اساسی کشور را به این واحد سپردند.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق با اشاره به اینکه در بین 5 قاره جهان یک‌سوم بلایای طبیعی در قاره آسیا رخ می‌دهد، افزود: ایران بعد از کشورهای چین و بنگلادش دارای رتبه ششم جهان در زمینه وقوع بلایای طبیعی است که هرساله بخش عظیمی از سرمایه ملی کشور در جریان حوادث طبیعی از بین می‌رود که قابل جبران نیست.


سیف خاطرنشان کرد: مخاطرات طبیعی یکی از تهدیدات جوامع بشری و مانعی بر سر راه توسعه پایدار در سال‌های اخیر است که با توجّه به افزایش جمعیت جهان، فشار بیش‌ازحد به منابع طبیعی و محیط‌زیست و اقلیم در حال گذر، مخاطرات طبیعی در برنامه‌ریزی‌های کشورهای مختلف اولویت‌های بالایی را به خود اختصاص داده است.


وی بابیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق به‌عنوان پایلوت وارد مبحث مخاطرات طبیعی در طرح پایش شد، گفت: با سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط همچون سازمان آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران کشور وارد گفت‌وگو و تعامل شدیم و بامطالعه مطالب منتشرشده در سایت‌ها و مقالات، هزار و 800 موضوع در زمینه مخاطرات طبیعی شناسایی و استخراج کردیم.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ادامه داد: موضوعات استخراج‌شده در سایت مربوطه بارگذاری شده و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید برای نگارش پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی از موضوعاتی که در زمینه بلایای طبیعی در سایت گردآوری‌شده، استفاده کنند.


سیف بابیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق نیز در این زمینه موظف به ارتقاء هرم هیأت علمی، تجهیز آزمایشگاه‌ها و افزایش امکانات است، اظهار داشت: واحدهای دانشگاهی باید بستر مناسبی را برای دانشجویان و پژوهشگران به‌منظور انجام تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی فراهم کنند.


وی با تأکید بر اینکه به‌تدریج تولیدات علمی از قبیل پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی هدفمند می‌شود، گفت: از مهرماه سال 98 باید دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تولیدات علمی خود را با توجه به موضوعاتی که از سوی واحدهای دانشگاهی شناسایی‌شده، انجام دهند تا دانشگاه به یک دانشگاه مسأله محور تبدیل شود.


سیف در پایان بابیان اینکه معضلات و چالش‌های کشور باید در دانشگاه‌ها و به دست محققان ایرانی برطرف شود، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه پیشرو در این زمینه گام برمی‌دارد و به‌تدریج مشکلات جامعه را به دست توانمند اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران حل می‌کند.


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر