صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حدادعادل:

باید همان اندازه که با شعر زرویی شاد شدیم در فراقش گریه کنیم

رئیس فرهنگستان زبان در آیین تشییع پیکر زنده‌یاد زرویی نصر‌آباد از غم فراق این شاعر طنز پرداز گفت.
کد خبر : 330948

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین وداع  و تشییع پیکر زنده‌یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد با عنوان «گریه بر لبخند» در محوطه کتابخانه جنگ حوزه هنری آغاز شده است.


مجری این مراسم که با حضور جمع زیادی از روزنامه نگاران، اصحاب فرهنگ و ادبیات و هنرمندان طنزپرداز در عرصه‌های مختلف هنری برگزار می‌شود، شهرام شکیبا است.


در این برنامه علی موسوی گرمارودی به بیان خصوصیات نصرآباد پرداخت و از وی به‌ عنوان برادر خود یاد کرد.موسوی گرمارودی چند بیتی را که در سالیان قبل برای درگذشت برادر خود سروده بود را در فراق زرویی قرائت کرد.


در ادامه مراسم ساعد باقری شاعر و ادیب گفت: هر چه از داغ از دست دادن زرویی نصرآباد بگذرد عمق آن بیشتر مشخص می‌شود. گوهر نایاب این زمانه اصالت است که در وجود نصرآباد وجود داشت. او ادیبی توانا بر متون کهن فارسی بود.از پروردگار توانا باید بخواهیم ما را همچون زرویی نصرآباد، آماده به میهمانی خود بخواند.


در ادامه مراسم، غلامعلی حدادعادل گفت: مردم باید به اندازه سال‌هایی که زرویی آنها را خندانده بود، در فراقش بگریند.سرودن شعر طنز نشانه عجز شاعر نیست. زرویی نصرآباد از سرناچاری طنزپرداز نشده بلکه با تسلط به ادبیات کهن و قاجار طنز را برگزید.


 رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اعلام این که دیر زمانی باید بگذرد تا همچون زرویی را ببینیم اظهار کرد: جامعه‌ای که از طنز عاری باشد، دچار کسالت و بیماری می‌شود. نصرآباد طنز را غافل‌گیر نکرده بلکه طنز را انتخاب کرد. گل آقا زمانی گل کرد که ابوالفضل زرویی نصرآباد را برگزید.اگر تمام کار‌های نصرآباد را کنار بگذاریم و تنها قصیده‌ای که برای حضرت ابوالفضل العباس (ع) سرود را در نظر بگیریم، می‌توانیم تمام ارادت، ایمان و تبحر وی را در این عرصه مشاهده کنیم.


در ادامه مراسم، ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری به بیان سخنانی در خصوص شخصیت اجتماعی زرویی نصرآباد پرداخت.


شهرام شکیبا هم در ادامه مراسم از همت و توجه اهالی احمدآباد مستوفی برای اختصاص دادن خیابانی به نام استاد زرویی نصرآباد قدردانی کرد و گفت: قصیده‌ای که استاد  زرویی نصرآباد در وصف حضرت ابوالفضل العباس (ع) سروده  است  را ذخیره قبر و قیامت استاد می‌دانیم.


وی با یادآوری تأسیس اداره طنز در حوزه هنری از اولین برخورد‌های خود با زرویی نصرآباد یاد کرد و به بیان خصوصیات هنری و اخلاقی او پرداخت.


پس از آن با حضور دوستداران زنده‌یاد زرویی بر پیکر وی نماز خوانده شد. سپس پیکر طنزپرداز برجسته مکتب گل آقا تا چهارراه کالج  بر دوش مردم علاقه‌مند تشییع و به سوی خانه ابدی خود در بهشت زهرا روانه شد.


انتهای پیام/4100/ خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
17:15 - 1397/09/12
کاش حداد جان در همان رشته خودشان می ماندند و ردای سیاسی را بر تن نمیدوختند