صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۱ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷
نیویورک تایمز فاش کرد:

همکاری صهیونیست‌ها با عربستان در قتل خاشقجی

روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که جاسوسان عربستانی در جریان قتل جمال خاشقجی از نرم‌افزارهای ساخت رژیم صهیونیستی استفاده کرده بودند.
کد خبر : 330944

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از نیویورک‌تایمز، یکی از دوستان جمال خاشقجی که ساکن تورنتو است اعلام کرده که از یک شرکت نرم‌افزار صهیونیستی که با ره‌گیری تلفن خاشقجی به سرویس جاسوسی عربستان سعودی در قتل وی کمک کرده شکایت کرده است.


سازمان «دادخواست حقوقی» اعلام کرده است که شکایت عمر عبدالعزیز از شرکت نرم‌افزاری انسو(NSO) را در دادگاه‌های صهیونیستی ثبت کرده است. این شکایت فشار زیادی را به این شرکت که پیش‌تر نیز با دادخواست‌های مشابهی روبرو شده بود وارد خواهد کرد.


شرکت انسو (NSO) و دولت رژیم صهیونیستی در این شکایت متهم شده‌اند که با حکومت‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای جاسوسی از تلفن‌های همراه مخالفان آن‌ها همکاری کرده است.


 عفو بین‌الملل نیز هفته گذشته اعلام کرد که از این شرکت به دلیل همکاری با عربستان سعودی برای جاسوسی از کارمندان این سازمان شکایت خواهد کرد.


نیویورک‌تایمز گزارش کرده است که شرکت نرم‌افزاری انسو به‌تازگی با سلطنت‌های خودکامه عربی حوزه خلیج فارس ارتباطات زیادی پیدا کرده و با آن‌ها در مورد جاسوسی از مخالفان همکاری می‌کند.


هرچند عربستان سعودی و متحد منطقه‌ای آن یعنی امارات متحده عربی هیچ‌گاه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته‌اند ولی بعد از تحولات بیداری اسلامی و افزایش نفوذ ایران در جهان اسلام به‌طور پنهانی با این رژیم علیه کشورمان همکاری می‌کنند.


وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعطای مجوز فروش قطعات و همکاری با کشورهای خارجی به این شرکت را رد کرده و همین موضوع باعث افزایش انتقادها از این شرکت و همچنین دولت صهیونیستی به دلیل عدم نظارت دقیق روی همکاری‌ها با دولت‌های ناقض حقوق بشر شده است.


این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرده است که فروش قطعات و خدمات را به کشورها و سازمان‌هایی انجام داده که با تروریسم در حال مبارزه هستند.


در بیانیه نوز آمده است: «قراردادهای استفاده از نرم‌افزارهای شرکت تنها پس از بررسی کامل و صدور مجوز توسط دولت اسرائیل ارائه می‌شود. ما سوءاستفاده از محصولاتمان را تحمل نمی‌کنیم. اگر سوءاستفاده وجود داشته باشد، ما آن را بررسی کرده و اقدامات مناسبی ازجمله تعلیق یا فسخ قرارداد را انجام می‌دهیم.»


نرم‌افزارهای جاسوسی این شرکت به مشتریان خود اجازه می‌دهد تا به‌طور مخفیانه به تماس‌ها گوش‌ داده، پیام‌ها را بخوانند و جستجوی اینترنتی بر روی تلفن‌های هوشمند را به‌صورت هدفمند دنبال کنند. همچنین مشتریان را قادر می‌سازد تا از میکروفون و دوربین گوشی به‌عنوان دستگاه جاسوسی برای دریافت اطلاعات استفاده کنند.


ازآنجاکه این قابلیت‌ها خطرناک و تهاجمی هستند، رژیم صهیونیستی این نرم‌افزارهای جاسوسی را به‌عنوان سلاح طبقه‌بندی می‌کند.


بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، عربستان سعودی در سال گذشته میلادی برای خرید از این شرکت در حدود 55 میلیون دلار پرداخت کرده است.


در این رابطه،‌ عمر عبدالعزیز (یکی از رفقای خاشقجی) که بعد از بیداری اسلامی به کانادا پناهنده شد، در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی سعودی به خاطر ویدئوهای آنلاین و تفسیرهای سیاسی بسیار محبوبیت دارد. وی یکی از منتقدان هیأت حاکم سعودی است و در شکایت خود از نوز مطرح کرده است که رژیم آل سعود تماس‌های وی با خاشقجی را شنود کرده و از تلفن همراهش جاسوسی می‌کرده است.


عبدالعزیز از تلاش سعودی‌ها برای متقاعد کردنش برای بازگشت به ریاض و دیدار با بن‌سلمان پرده برداشته است؛ ولی وی بنا به احتیاط هیچ‌گاه به سفارت عربستان سعودی در اتاوا مراجعه نکرد.


وی به مراجعه دو نفر از نزدیکان محمد بن‌سلمان که در قتل خاشقجی نیز نقش داشته‌اند برای ارائه بلیت سفر به عربستان سعودی اشاره‌کرده و افزوده است: «این افراد ادعا می‌کردند که بعد از سفرم به عربستان به‌سرعت با ولیعهد دیدار خواهم داشت و هر درخواستی از وی داشته باشم را به او خواهم گفت.»


عبدالعزیز علت عدم اعتماد به سعودی‌ها را خبردار شدن از حمله نیروهای امنیتی به خانه‌اش در جده و بازداشت دو برادرش عنوان کرده است.


نیویورک‌تایمز ادامه داده است که در آگوست (مرداد) یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو که روی ارتباطات اینترنتی تحقیق می‌کند، عبدالعزیز را مطلع کرده‌اند که تلفن همراه وی به‌احتمال‌زیاد هک شده و گروهی در حال جاسوسی از وی هستند. این نهاد به این نتیجه رسیده بود که ریاض پشت این اقدام قرار دارد.


خاشقجی پیش از به قتل رسیدن مبلغ پنج هزار دلار برای عبدالعزیز به منظور همکاری‌های رسانه‌ای علیه بن‌سلمان ارسال کرده بود. وکلای وی استدلال کرده‌اند که همکاری میان عبدالعزیز و خاشقجی به‌طور قابل‌توجهی به قتل وی کمک کرده است.


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
10:53 - 1397/09/12
قتل قاشقجی باعث شده است که همه راجع به اون حرف بزنند . روزانه دهها انسان مانند قاشقچی، در کشورهای ستمگر جهان سوم به علت مخالفت با حکومتهای خودکامه و ظالم ، به شهادت میرسند و صدایش هم درنمیآید
لعنت بر استکبار .