صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۲ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷
معاون وزیر بهداشت خبر داد

مرگ 35 میلیون نفر در دنیا بر اثر عفونت ایدز

معاون وزیر بهداشت گفت: 35 میلیون نفر در دنیا بر اثر عفونت ایدز جان خود را از دست داده‌اند.
کد خبر : 330416

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی ایدز اظهار کرد: از ابتدای تشخیص عفونت ایدز تاکنون 35 میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند و در حال حاضر حدود 37 میلیون نفر در جهان نیز به این عفونت، مبتلا هستند. 


وی با اشاره به ابتلای یک میلیون و 800 هزار نفر از مردم جهان در سال 2017 به عفونت ایدز تصریح کرد: تخمین زده می‌شود که در سال 2017 حدود 940 هزار نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: 47 درصد از مبتلایان به عفونت ایدز از میان آسیب پذیرترین گروه‌ها یعنی زنان تن فروش، معتادان تزریقی، مردانی که با همجنس خود تماس جنسی داشته‌اند و زندانیان بوده است، بنابراین برای پیشگیری از عفونت ایدز باید به این گروه‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم. 


 رئیسی با بیان اینکه در حال حاضر 75 درصد از مبتلایان به ایدز از بیماری خود آگاه هستند، افزود: در حال حاضر در جهان 21 میلیون و 700 هزار نفر از مبتلایان به عفونت ایدز، تحت درمان قرار دارند. البته 52 درصد از بالغین، 80 درصد از مادران باردار و 42 درصد از کودکان مبتلا به این عفونت، تحت درمان قرار گرفته‌اند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: میزان ابتلا به ایدز و مرگ ناشی از این بیماری در سطح دنیا از سال 2000 تا 2017 حدود 36 درصد کاهش یافته اما این موفقیت در تمام مناطق جهان نبوده بلکه ابتلا به ایدز در مناطقی مانند خاورمیانه، شمال آفریقا، اروپای شرقی و آسیای میانه نه تنها کاهش نداشته بلکه با سرعت زیاد در حال گسترش است.


 رئیسی خاطرنشان کرد: نقش اطلاع‌رسانی و برداشتن انگ از بیماری ایدز در کاهش ابتلا به عفونت ایدز در برخی از مناطق موفق جهان ویژه بوده و در کشور نیز باید با کمک رسانه‌ها انگ این بیماری، برداشته شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تخمین زده می‌شود که حدود 60 هزار در کشور مبتلا به عفونت ایدز هستند، اما در حال حاضر کمتر از نیمی از آنها شناسایی شده‌اند و حدود 15 هزار نفر از آنها تحت مراقبت قرار دارند. 


معاون بهداشت وزارت بهداشت یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت در راستای پیشگیری از ابتلا به ایدز را توسعه و افزایش مراکز انجام‌دهنده تست تشخیص سریع ایدز از 2000 مرکز در ابتدای سال 96 به 8271 مرکز در ابتدای سال 97 عنوان کرد و افزود: افزایش دسترسی مردم به انجام تست‌های تشخیص ایدز به صورت جدی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.


رئیسی با اشاره به تقویت همکاری‌های وزارت بهداشت با ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر گفت: ظرف 6 ماه تا یک سال آینده اتفاقات بسیار خوبی در کشور رخ خواهد داد و تصور اینکه برای پیشگیری از ایدز باید به سراغ معتادان تزریقی برویم، خوب است، اما با توجه به مصوبه ارزشمند ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر، افرادی که رفتارهای پر خطر دارند، با انجام مشاوره در بیش از 7 هزار مراکز درمان سوء مصرف مواد (MMT) تحت پوشش کنترل ایدز قرار می‌گیرند. البته افرادی که مواد مخدر صنعتی و شیشه مصرف می‌کنند، بیشتر دچار رفتارهای پرخطر می‌شوند که باید آنها نیز تحت پوشش قرار گیرند.


وی با بیان اینکه از روند بیماریابی ایدز در کشور رضایت بالایی نداریم، خاطرنشان کرد: امسال، گروه‌های هدف ما برای شناسایی و ثبت ایدز در کشور شامل گروه‌های مراجعه‌کننده به مراکز درمان سوء مصرف مواد، مادران باردار، زندانیان و افرادی است که داوطلبانه از داروخانه‌ها تست‌های تشخیص ایدز را دریافت می‌کنند. البته بنا داریم تا افرادی که موارد جدید ایدز را معرفی می‌کنند، پاداش بگیرند. 


معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: همچنین در سال جاری برای اولین بار، تحت پروتکل‌های مشخص شده، تست شخصی و سریع تشخیص ایدز را در داروخانه‌ها عرضه می‌کنیم که این تست‌ها شامل کاتالوگ و مواردی از مشاوره است.


 رئیسی تصریح کرد: سالانه یک میلیون و 500 هزار مادر باردار در کشور داریم و این افراد از گروه‌های هدف برای پیشگیری از ایدز هستند چون جلوگیری از انتقال ایدز به کودکان، کار بسیار ارزشمند و بزرگی است. در این زمینه مطالعه‌ای تحت عنوان PMCTC از سال 93 در 16 دانشگاه علوم پزشکی و از سال 96 در تمامی دانشگاه‌ها و مناطق حاشیه شهرها انجام شد که نتایج بسیار ارزشمندی به همراه داشت.


وی افزود: در قالب این برنامه، بیش از 576 هزار مادر باردار به مراکز مراقبت‌های بارداری مراجعه کردند که از این میان 113 مورد مثبت عفونت ایدز شناسایی شد و خوشبختانه 111 مورد از انتقال عفونت ایدز به کودکان جلوگیری شد که این بسیار ارزشمند و برای نظام سلامت، افتخارآفرین است.


معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته بیش از یک میلیون تست سریع تشخیص ایدز در کشور انجام شد که نسبت به سال 95 حدود 152 درصد افزایش داشت و درصد این تست‌ها در بین زنان باردار 42 درصد، در بین مصرف کنندگان مواد مخدر 6.6 درصد و در بین زندانیان 11 درصد بوده است البته ایدز، درمان قطعی ندارد، اما اگر به موقع تشخیص داده و دارو مصرف شود، فرد مبتلا می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد و با اطلاعی که از بیماری خود پیدا می‌کند می‌تواند از انتقال آن به دیگران، پیشگیری کند. 


رئیسی از ارتقای ثبت و پیگیری پرونده بیماری ایدز به عنوان یکی از اقدامات وزارت بهداشت یاد کرد و افزود: بیش از 86 درصد از افرادی که به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند، تحت درمان قرار گرفته‌اند. البته روند تشخیص ایدز در کشور از 32 درصد در سال 90 به 41 درصد در شهریورماه امسال افزایش پیدا کرد که این روند چندان راضی کننده نیست و باید تقویت شود.


وی با بیان اینکه یک سوم از بیماران مبتلا به عفونت ایدز به دلیل بیماری سل جان خود را از دست می‌دهند، گفت: هر بیماری که ابتلا به عفونت ایدز باشد به صورت رایگان تحت پوشش مراقبت‌ها و درمان سل قرار می‌گیرد.


معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: مهم‌ترین راه پیشگیری از عفونت ایدز این است که قبل از نوزادان، باید به سراغ مادران باردار برویم تا تحت درمان قرار گیرند و انتقال بیماری به نوزادان پس از تولد، انجام نشود چون خدا به نوزاد فرصت زندگی داده و اینکه از بدو تولد مبتلا به این عفونت شود، ظلم بزرگی است.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر